Heb jij een high-end money mindset?

Geboren in Rotterdam-Zuid (in de volksmond op Zuid) uit twee migrantenouders (uit de voormalige kolonieën in het Oosten en de West) ben ik niet opgegroeid met een high-end money mindset. Geld was bij ons niet iets vanzelfsprekends of iets waar we heel vertrouwd mee waren.

Toch ontwikkelde ik volgens mijn moeder al jong een ‘dure smaak’. In de kledingwinkel zette ze mij bijvoorbeeld bij de jurken en zei: ‘Kijk, Monique, van hier tot hier is jouw maat. Zoek maar uit welke je het mooiste vindt.’ 

En al kon ik de prijskaartjes nog niet lezen, ik pakte steevast de duurste. Ik zag het aan haar gezicht en vervolgens liet ze me allerlei andere varianten zien. Maar nee, ik was heel uitgesproken. Waarna mijn moeder dan toch schoorvoetend naar de kassa liep.

Op momenten dat mijn moeder het echt niet had en zei, dat de jurk van mijn keuze echt te duur was, dan hoefde ik niets. Niet uit verwendheid, maar omdat ik dan liever wachtte tot we het bedrag wel hadden. Dat vond ik dan geen probleem.

En nog altijd kan ik oprecht genieten van iets dat met zorg is gemaakt, een bepaalde kwaliteit heeft, maar vooral iets dat me een goed gevoel geeft. Het gevoel dat ik het waard ben. Dat het leven goed is, dat ik goed ben.

In mijn verdere leven heb ik vervolgens periodes gekend dat het geld bij wijze van spreken niet opkon en tijden dat we er financieel heel beroerd voor stonden. Maar ook dan hield ik mezelf altijd voor: ‘We may be broke, but we’re not poor’. Ik hield altijd vast aan mijn ‘standards’.

Nu weet ik dat alles energie is. Die dure jurk heeft meestal een andere energie dan een een goedkoop jurkje dat alleen zo goedkoop kan zijn, omdat er iemand in het productieproces tekort is gedaan.

Nu weet ik dat geld liefde is. En dat het saldo van je bankrekening een reflectie is van je eigenwaarde, zelfvertrouwen en oprechte liefde voor jezelf. En dat ik hierin een weg te gaan had.

Als je financiële situatie je niet bevalt, ligt daar meestal het werk dat je te doen hebt. Als je goed voor jezelf zorgt, ga je vaak ook beter voor je geld zorgen. Als je bewuster voor jezelf gaat kiezen, maak je ook vaak bewustere financiële keuzes. En hoe meer liefde of geld (wat beiden een hoge energie is) je geeft, hoe meer er naar je terugkomt.

Rijkdom is een mindset. Overvloed is een mindset. En zo is high-end ondernemen ook voor 90% mindset. 

  • Vind je jezelf belangrijk genoeg om goed voor jezelf te zorgen?
  • Hou je genoeg van jezelf om onder jouw voorwaarden te werken?
  • Durf je echt voor jouw waarde en jouw succes te gaan staan door hoge prijzen      te vragen en alleen met de allerleukste klanten te werken?

Onderschat niet wat het aan innerlijk werk kost om deze drie vragen met een volmondig JA te kunnen beantwoorden. Zeker wanneer je van huis uit geen high-end mindset hebt meegekregen. En wie heeft dat nu eigenlijk?

En daarom heb je een coach nodig om je in dit proces te helpen. Die techniek en strategieën - hoewel ook heel belangrijk om een goede basis in je bedrijf te leggen -  leer je wel, je bent slim genoeg.

Het is het doorbreken van jouw patronen, het helen van jouw blokkades, het verstevigen van jouw eigenwaarde en het trainen van jouw mindset die de uitdaging vormen.

Dát zijn de stappen die voor jou het verschil gaan maken wanneer je een high-end bedrijf wil opbouwen. En ik ben hier voor jou. Ik bied jou graag een veilige plek om deze uitdaging met jezelf aan te gaan.


Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag wat er voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>