Hoe vaak heb je al gedacht of het niet anders kan?

Heb jij je ook weleens afgevraagd hoe je je leven anders zou kunnen vormgeven, hoe je meer tijd en  geld kunt creëren of hoe je meer passie, kwaliteit en rust kunt ervaren? Ik wel, sterker nog, in elke levensfase stel ik me deze vragen opnieuw. En elke keer pas ik mijn leven en bedrijf opnieuw aan aan wat op dat moment belangrijk voor me is.

Misschien heb jij op dit moment die behoefte ook, en voel je dat het anders moet, béter.

Misschien werk je momenteel in loondienst, heb je een drukke en verantwoordelijke functie en voel je je rot omdat je je gezin niet de aandacht kunt geven die je graag zou willen?

Misschien werk je voor jezelf, maar levert het nog niet de vrijheid op waarop je zo had gehoopt en heb je stress over je cashflow en de duurzaamheid van je bedrijf?

Misschien woon je in het buitenland of wil je met je gezin gaan reizen, en wil je je talenten inzetten op een locatie-onafhankelijke manier?

Wat jouw verhaal ook is, weet dat verandering altijd mogelijk is. Maar wat je niet weet, dat weet je niet. Daar ligt nu juist de meerwaarde van het werken met een coach. En er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Je hoeft niet te kiezen tussen je ambities en je gezin, je hoeft je geen slaaf te voelen in loondienst, je hoeft geen opdrachten onder je niveau aan te nemen, je hoeft niet te worstelen.

En misschien weet je dat ook wel, maar zoek je naar de beste manier om een transformatie tot stand te brengen. Je ziet het eindplaatje wel voor je, maar weet niet zo goed welke stappen te zetten, of ben je bang los te laten wat je nu hebt opgebouwd. Logisch, een verandering aanbrengen is ook spannend. Maar zoals ik mijn kinderen altijd heb geleerd: Spannend = Leuk. Het betekent dat je groeit, dat je jezelf stretcht en de beloning is altijd zoet.

Ook ik maak op het moment weer nieuwe keuzes in mijn bedrijf. En alleen al dat besluit, om dingen anders te gaan doen, geeft nieuwe energie. En deze nieuwe energie deel ik graag met jou!

Dus ben jij, net als ik, toe aan verandering en groei, plan dan jouw persoonlijke Clarity Call met mij in via de link onderaan. Voor nu sluit ik af met 3 tips voor het creëren van verandering:

1. Focus op de verandering die je wilt zien in je leven of bedrijf

Je brein is neuroplastisch, wat betekent dat het kan veranderen. Daarbij geldt de gouden regel: wat je aandacht geeft, groeit. Focus je je op het negatieve en blijf je vastzitten in je oude patronen, dan zal je inderdaad niet veranderen. Wil je meer focussen op werk, beter luisteren naar je lichaam of nieuw gedrag aanleren, dan zal je je aandacht daarop moeten richten en  moeten oefenen. 

2. Zorg goed voor jezelf

Wiens hersenen in de overlevingsstand staan, zal niet toekomen aan verandering. Er zijn immers ergere zaken om je zorgen over te maken dan ontwikkeling. Zorg dus voor voldoende rust, gezonde voeding en voorkom stress. Mensen die zich geen zorgen maken over andere zaken, zullen openstaan voor ontwikkeling en kunnen zich daardoor makkelijker veranderen.

3. Denk groot

Een van de allerbelangrijkste succesfactoren is groot (leren) denken. Groot denken maakt dat je grote stappen neemt. Vaak blijven we te dicht bij hetgeen wij kennen. Aan de ene kant logisch want onze hersenen zijn erop ingericht vaste patronen en structuren te volgen, maar als je iets vernieuwends wilt neerzetten vraagt het een andere koers. Een grote koers. Groot denken nodigt uit tot andere ideeën en nieuwe stappen.


Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag hoe dit voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur No Limit Parenting; Minder opvoeden, meer inspireren | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>