Je bedrijf als maatpak

Wat ik zo leuk vind aan ondernemen, is dat je je bedrijf steeds weer kunt aanpassen aan de fase van je gezin, je eigen ontwikkeling en leven. Ik begon bijna 20 jaar geleden vanuit het souterrain toen de kinderen nog heel klein waren met opdrachten die ik veelal vanuit huis kon doen, later groeide mijn adviesbureau en trokken we (inmiddels had ik een team) in een mooi pand in de stad. De opdrachten werden diverser en complexer en ik hoefde minder thuis te zijn. De kinderen waren wat ouder en ik regelde oppas aan huis. 

Later op Curacao startte ik een ouder- en kindercentrum zodat ik de opvang voor mijn eigen kinderen had geregeld. Het centrum was mijn werkplek en hun tweede thuis. In Sydney startte ik een online coaching business zodat ik mijn Nederlandse klanten van over de hele wereld kon blijven bedienen en ook veel tijd had om het gezin te helpen 'landen' in deze nieuwe omgeving.

En nu zijn ze nog zelfstandiger, de oudste woont inmiddels op zichzelf, en ik voel de behoefte om veel meer vanuit rust en kwaliteit te gaan ondernemen. Om mijn brede en jarenlange ervaring in te zetten om anderen te helpen succes en geluk te creëren door een mooi high level bedrijf op te bouwen, dat helemaal aansluit bij waar zij staan in het leven en waar ze al hun kennis en talent in kwijt kunnen.


Jezelf specialiseren of juist breed ontwikkelen?

Veel coaches, therapeuten of trainers die een eigen praktijk opstarten, komen op een bepaald moment te staan voor de volgende vraag: Word ik een specialist op één helder afgebakend vakgebied of bied ik juist op een zo breed mogelijk terrein mijn producten of diensten aan?

Voor allebei is iets te zeggen. Als je je als kindercoach bijvoorbeeld richt op alle kinderen en hun ouders, heb je een enorm grote potentiële klantengroep. Maar je hebt ook vele concurrenten en het is voor jouw doelgroep moeilijk om jou te onderscheiden van anderen.

Richt je je op bijvoorbeeld kinderen met een leerstoornis, is je doelgroep kleiner, maar voor die doelgroep heb je wel een meerwaarde boven kindercoaches die zich niet specialiseren. Je bent voor hen beter te herkennen.

Aan de andere kant kan het ook vertrouwen wekken en commercieel gezien handig zijn, wanneer je een breed pakket van producten of diensten aanbiedt. Zo gaan leerstoornissen vaak samen met bijvoorbeeld gedragsproblemen of faalangst, en zien we vaak dat ouders en leerkrachten niet goed weten wat ze met dit kind aan moeten. Dus kun je je ook presenteren als iemand die holistisch werkt, en niet alleen met het kind aan de slag gaat, maar ook deskundige ondersteuning bieden aan ouder en leerkracht. Je presenteert je als een breed ontwikkelde generalist.


Waar kies je voor?

Het leuke van ondernemen is dat je je werk juist precies zó kunt inrichten en organiseren zoals het beste bij jou en jouw behoeften past. Dus kies wat bij jóu past. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen:

  • Ben jij goed in één specifiek vakgebied of weet je veel van één bepaalde problematiek? En wil je daar nog meer van weten? Vind je het leuk om elke ontwikkeling op dat gebied gedurende langere periode te blijven volgen en je kennis op dit specifieke gebied steeds verder te verdiepen? Heb je het nodig veel kennis over je dienst of product te hebben om met vertrouwen te kunnen uitdragen dat jouw expertise het waard is om voor te betalen?


  • Of voel je je meer uitgedaagd door het schakelen tussen meerdere vraagstukken, soorten klanten en oplossingen. Heb je door de jaren heen kennis en expertise opgebouwd op een groot aantal gebieden en wil je je niet tot één gebied laten beperken? Heb je voldoende zelfvertrouwen om een breed terrein van behoeften en vragen te willen en/of kunnen bedienen? En hou je van afwisseling en uitdaging?


  • Hou jij juist van het persoonlijk contact en wil je daarom vasthouden aan één-op-één coaching en begeleiding? Of liggen jouw kwaliteiten juist op het gebied om jouw vakkennis toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijke doelgroep? Als dat laatste het geval is richt je dan op het schrijven, het ontwikkelen van producten en trainingen, of het delen van informatie via een groepsgerichte of online aanpak?


Jouw onderneming als maatpak

Dus besteed uit wat je zelf niet kan of wil doen, maak je eigen keuzes en laat je niet in een hokje duwen. Luister altijd naar je hart en je intuïtie. Als iets niet goed voelt, is het dat meestal ook niet. In ieder geval niet voor jou.

En als iets jou energie geeft of wanneer jij ergens heel blij van wordt, ga daar vooral meer van doen! Laat je adviseren, neem mee waar je iets aan hebt, en laat los wat niet bij je past. Zie je eigen bedrijf als jouw maatpak. Zorg ervoor dat het de juiste maat is, dat je je er comfortabel in voelt, en dat je er graag in gezien wordt.


High-End Ondernemen

Ikzelf geloof erg in het businessmodel van high-end ondernemen: niet jagen op zoveel mogelijk klanten, maar bewust kiezen voor een kleine groep ambitieuze klanten die daadwerkelijk een transformatie willen bewerkstelligen. Niet steeds weer compromissen sluiten door kleine opdrachten en pakketten, waarvan je inmiddels weet dat dit niet het resultaat gaat brengen waar je klant eigenlijk naar verlangt.

Ik werk het liefst met mensen, die bereid zijn te investeren in zichzelf en zichzelf willen uitdagen. Die gericht zijn op groei en persoonlijke ontwikkeling. Omdat ze snappen dat dat nodig is voor een succesvol bedrijf, maar vooral omdat dat hun intrinsieke motivatie is. Die er van houden om nieuwe dingen te leren en open staan voor andere manieren van denken en je leven inrichten. Dat past goed bij mij, bij mijn levensfase en bij de hoeveelheid ervaring en expertise die ik meebreng.

Dus vraag jezelf eens af: past mijn bedrijf nog wel bij mij? Krijg ik nog energie van de dingen die ik doe? Benut ik mijn volledige potentieel? En misschien kom je er dan achter dan je het anders wilt.

Wil je hier meer over weten of vraag je je af of high-end ondernemen iets voor jou is, neem dan gerust contact op! 

Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag wat er voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.








Monique Daal

High level business mentor voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers | Auteur No Limit Parenting; Minder opvoeden, meer inspireren; In zes stappen naar een buitengewoon leven voor jou en je gezin | Adviseur, trainer & projectleider

  • Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  • >