Monique, wat doe jij nu eigenlijk?

Je hebt mensen met een duidelijk beroep: arts, kapper, leerkracht. Lijkt me heerlijk! Als mensen op een verjaardag of tijdens de barbecue aan je vragen, wat je eigenlijk doet, kun je lekker snel duidelijkheid geven:

– Ik maak mensen beter als ze ziek zijn, zodat ze snel weer op de been zijn.

– Ik knip mensen hun haren, zodat ze er weer lekker verzorgd uitzien.

– Ik leer kinderen alles wat ze moeten weten om aan het eind van het schooljaar naar de     volgende groep te kunnen.

Ik kan me nog een optreden herinneren van Freek de Jonge, waar hij een dagje had meegelopen op het stadhuis van Rotterdam. Het was hem niet helemaal duidelijk wat al die mensen nu de hele dag deden.

Maar wat doen die mensen dan? riep hij vertwijfeld uit. Moet ik altijd erg om lachen, want leg als senior beleidsadviseur Preventief Jeugdbeleid maar eens kort uit op een verjaardag hoe je dag eruit ziet en waar al je inspanningen toe leiden.

Maar ook als ondernemer heb ik het altijd moeilijk gevonden om snel en krachtig mijn antwoord klaar te hebben, wanneer mensen me vroegen wat ik nu eigenlijk deed. In mijn ‘adviesbureau’ periode (consultancy) deden we ook al zo veel projecten op zoveel verschillende terreinen, dat dit niet in één zin was uit te leggen.

Op Curaçao met het ouder- en kindcentrum ging het beter. Kinderopvang snappen de meeste mensen wel, en het geven van trainingen aan ouders en kinderen roept bij de meesten ook wel een concreet beeld op.

Maar nu….online ondernemer, coach voor ambitieuze moeders, inderdaad, wat doe ik nu eigenlijk?

Dus als mensen mij het laatste jaar vroegen: “maar Monique, wat doe jij nu eigenlijk?”, dan stond ik vaak met mijn mond vol tanden. Mijn zoektocht in de online wereld van coaches, therapeuten en online marketeers bracht me zelf soms nog in verwarring. Dus hoe kon ik dát nu uitleggen?

Ik begon te hakkelen “Nou ik heb een online programma ontwikkeld voor druk bezette moeders, die meer uit het leven willen halen en o ja, ik heb ook een boek erover geschreven en ik coach ze ook 1-op-1 via Skype”.

Mensen keken we wazig aan, beetje ongemakkelijk ook. Ze wisten plots niet meer in welk hokje ze me moesten plaatsen, en eerlijk gezegd wist ik het ook even niet. Er werd me gevraagd wie dan mijn ideale klant was, en waarom die moeders dan coaching nodig hadden, en wat het hun opleverden als ze mijn programma of coaching gingen volgen.

Op dit laatste kon ik wel steeds beter antwoord geven, dankzij de prachtige testimonials die ik inmiddels mocht ontvangen van de deelnemers. En het was ook in het proces van het coachen zèlf dat ik steeds meer mocht gaan ervaren wat mijn gift was die ik zo graag wilde delen. Als ontwikkelingspsychologe kon ik deze maar ten dele kwijt, maar in de individuele coachingstrajecten met mijn dappere en waanzinnige No Limit Parenting deelnemers werd het antwoord op de vraag ‘Wat doe jij nu eigenlijk?’ steeds duidelijker. Mijn missie kreeg steeds meer vorm. En daarmee ook mijn ‘elevator pitch’ zoals ze dat in marketing land noemen.

Ken je die vrouwen?

Ken je die vrouwen die vaak een goede opleiding deden en grote plannen hadden voor hun toekomst? En die redelijk of behoorlijk succesvol waren in die eerste periode van hun loopbaan? Die een man tegen het lijf liepen, kinderen kregen, en langzaam ergens gedurende deze ontwikkelingen hun sprankeling verloren?

Moe werden, soms zelfs burn-out raakten? Zichzelf meer en meer kwijt raakten? Niet meer zo goed wisten wie ze waren behalve moeder, vrouw en professional? Die zich inmiddels helemaal niet meer zo ‘professioneel’ voelen, ook niet meer zo goed weten waar ze nu eigenlijk behoefte aan hebben, of naar verlangen? Soms verwikkeld raakten in een scheiding of een outplacement traject. Of hun baan allang aan de wilgen hebben gehangen, maar tot de ontdekking komen, dat werk hun toch een belangrijke vorm van voldoening gaf?

Die voor zichzelf begonnen. Werken vanuit huis, maar een succesvol bedrijf opbouwen, hoe doe je dat in godsnaam?

Die vastlopen in dat hele opvoed-avontuur? Dat ze zichzelf soms niet herkennen of leuk meer vinden als moeder? Die eindeloos twijfelen of ze het wel goed aanpakken met hun kinderen? En ervan balen dat ze niet het inspirerende voorbeeld voor hun kinderen zijn dat ze zo graag wilden zijn?

Nou, voor die vrouwen heb ik No Limit Parenting ontwikkeld!

Om hen weer in contact te brengen met zichzelf, hun eigen kracht en dromen. En hun te leren hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen hervinden, gerichte keuzes kunnen maken, de opvoeding met vertrouwen en vanuit het hart kunnen vormgeven, net zoals hun leven.

Dus als mensen me nu vragen wat ik eigenlijk doe? Dan luidt mijn antwoord ongeveer als volgt:

Ik help moeders van over de hele wereld, die de verbinding met zichzelf zijn kwijt geraakt. Ze weten niet meer zo goed wie ze zijn, wat ze willen en waar ze naartoe gaan. 

Hierdoor hebben ze het gevoel dat hun leven vastloopt en dat ze niet de succesvolle en sprankelende moeder zijn, die ze graag willen zijn.

Stap voor stap leer ik ze hoe ze hun zelfvertrouwen als vrouw, moeder en professional weer opbouwen, de juiste keuzes kunnen gaan maken en het leven kunnen creëren waar ze van dromen, voor henzelf èn hun gezin.

En wow, wat geeft dit me een voldoening! Steeds dieper voel ik dat dit mijn pad is en voel ik me gezegend dat ik dit werk mag doen. Ook al laat het zich dan niet altijd even makkelijk uitleggen!

Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om je hierbij te helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur No Limit Parenting; Minder opvoeden, meer inspireren | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>