Niet meer verstoppen

Zo vaak vertelde ik maar een klein stukje van waar ik mee bezig was. Als multipassionate werk ik altijd op vele sporen tegelijk. Veel projecten, opdrachten, banen, rollen heb ik de afgelopen vijfentwintig jaar mogen uitvoeren. Het geeft de veelzijdigheid en creativiteit weer die veel multipassionates zullen herkennen. In loondienst, als zzp-er en als ondernemer met 15 personeelsleden. Natuurlijk zit er een rode draad in alles wat ik doe. En dat is mijn passie voor opvoeding, ondernemen en mindset. En dat is mijn missie om alle kinderen een zo goed mogelijke start te geven. Die opgroeien in warme gezinnen, op een duurzame aarde en met krachtige moeders als voorbeeld en inspiratie.

Wat wil ze eigenlijk bewijzen?

Maar de meeste mensen vinden het ook vreemd, soms zelfs verdacht, als je met zoveel dingen tegelijk bezig bent. Die business zal wel niet zo goed lopen, als ze er nog een parttime baan bijneemt. Die weet ook niet wat ze wil, ze kan haar draai maar niet vinden. Waarom is ze zo onrustig? Wat wil ze eigenlijk bewijzen? Die is altijd met haar werk bezig, zielig voor die vier kinderen. Het ontbreekt haar aan focus, ze durft geen keuzes te maken, daarom groeit haar bedrijf niet verder. Haar boodschap is onduidelijk. 

Op zoek naar die ene passie

Het maakte me lang onzeker en altijd zoekend naar die ene gouden graal, die anderen leken te vinden. Die ene echte diep gevoelde passie of niche. Maar ik vond zoveel leuk. En ik wilde nog zoveel ontdekken. Uitproberen of ik dat ook kon. En ik had eigenlijk vooral plezier in creëren, experimenteren en persoonlijke groei. Ik herkende dit ook bij mijn klanten. In mijn coachingsprogramma zit een module Op zoek naar je passie. Sommigen werden hier juist heel onrustig van, ook al benadrukte ik dat er niet één goed antwoord was en dat je passie ook met je meegroeide en dus kon veranderen over tijd. 

Ik deed allang wat ik wilde doen

Maar toch bleef ik me afvragen of het nu niet eens tijd was te gaan 'settelen' en te besluiten wat ik voor de rest van mijn leven wilde doen? Tot het kwartje viel. Ik deed allang wat ik wilde doen! Heb ik altijd gedaan en zal ik waarschijnlijk altijd blijven doen. Pech dat niet iedereen snapt waar ik heen ga, als ik het maar snap. Krijg ik daardoor minder klanten? Ik denk het niet. Heeft niet iedereen zijn mond vol over 'authenticiteit'? Authenticiteit is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest of karakter, ondanks externe krachten en factoren. Is dat niet wat we allemaal willen: trouw zijn aan onszelf? Wat een opluchting als je niet langer hoeft te voldoen aan van buiten opgelegde verwachtingen of normen, maar dat je mag voelen wat goed is voor jou. Wat past bij jou en van daaruit handelen en jezelf in de wereld neerzetten. Waarbij ik wel wil opmerken dat authenticiteit voor mij nooit een excuus mag zijn om niet buiten te comfort zone te hoeven treden.

Wat wil jij nog meer laten zien?

Ik heb besloten me niet langer te verstoppen en deze website te gaan gebruiken als mijn etalage. Om te laten zien waar ik allemaal mee bezig ben, rijp en groen door elkaar, in alle veelzijdigheid, ook al komt dat soms over als (te) veel of messy. Want ik weet dat er meer vrouwen zijn zoals ik en vaak hebben we de neiging onszelf klein te houden, te downsizen wat we allemaal bereiken en neerzetten, en dat is jammer. Zoveel leuker is het om elkaar te inspireren en aan te moedigen op onze multipassionate reis. Dus geen verstoppertje meer! Wat wil jij als ondernemer nog meer laten zien? Hoe kun jij de wereld inspireren en een beetje mooier maken? Deel het vooral hieronder in de comments!

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe jij weer overzicht kunt creëren in jouw veelheid aan ideeën en op welke manier je deze kunt gaan verzilveren. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor een call in aanmerking wilt komen.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>