Waarom plannen maken belangrijk is

Ik hou ervan. De bruisende energie van het maken van nieuwe plannen. 

En als multipassionate zijn het altijd meerdere plannen tegelijkertijd. Creëren, sparren, verfijnen. Ik hou van de inspiratie en creatiekracht die dan loskomen. 

Afgelopen weken had ik met twee partners in crime een inspirerende strategiedag voor idee 1. Met een andere business buddy had ik een fotoshoot voor idee 2. Aanstaande vrijdag een samenwerkdag met weer een andere mede-onderneemster voor het uitwerken van idee 3, 4 en 5 .

En ja, ik heb ook nog een hele leuke baan! Je snapt dat plannen voor mij een noodzakelijkheid is. En waarom daar dan geen feestje van maken?

Dus afgelopen weekend ben ik heerlijk bezig geweest met het inrichten en eigen maken van mijn nieuwe planner. Die is me op het lijf geschreven volgens de tekst op de openingspagina:

"I'm a real Milly Pie. Someone who wants to do 1001 things at the same time. But also wants to live the good sweet life."

En natuurlijk realiseer ik niet altijd alle plannen die in mijn hoofd opkomen. Maar ik realiseer er altijd meer dan wanneer ik niet meer zou plannen. Wanneer je iets gaat plannen, door de kleine stapjes naar je doelen in je agenda te schrijven, zet je iets in gang.

Zo werken we thuis ook met een 7-jaren-planning. Daarin werken we met post-its, zodat we de planning ook altijd makkelijk weer kunnen bijwerken. En veel van mijn ooit vage plannen zijn inmiddels uitgekomen:

  • een eigen bedrijf starten (meerdere keren intussen!)
  • een boek schrijven (ben ik intussen aan het herschrijven voor een doorstart in 2021)
  • het avontuur aangaan door een paar jaar ergens anders te wonen en werken (werden 10 mooie jaren op Curaçao en in Sydney)
  • werken aan mezelf zodat ik steeds vrijer, - emotioneel, financieel en mentaal - mijn leven kan vormgeven en mijn steentje kan bijdragen aan een mooiere wereld (work in progress) 

En het mooie aan plannen maken, is dat er altijd weer nieuwe plannen komen, groot en klein. Onze creatiekracht is enorm, creëeren onze ultieme drijfveer. En daarom alleen al is plannen blijven maken belangrijk. Het laat je voelen dat je leeft, het is 'empowerend', het geeft voldoening. Nog los van de uitkomst. 

Mijn mentor zei altijd: Detach from the outcome. Geniet van het proces, formulier de stip aan de horizon, wees daarin precies, maar laat het einddoel dan los. En geniet, beweeg mee, experimenteer. De energie van speelsheid is wat jouw ideeën werkelijkheid maakt.

En alle mooie dingen starten met verbeelding en met een plan. Dus wat is jouw plan voor het laatste kwartaal van 2020? Wat zo'n raar jaar was, wat ons zo uitdaagde en aan het denken zette.

Heb jij ook een plan en wil je de laatste drie maanden van dit jaar jouw plan bezieling geven door er actief mee aan de slag te gaan, door het serieus te gaan nemen en concrete stappen te gaan zetten?

Ik ben je mentor! 

Voor de prijs van een VIP-dag ga ik op maat en exclusief 3 maanden met jou aan het werk om jouw plannen in de wereld te gaan zetten. Ik kijk ernaar uit meer over jouw plannen te horen en zet mijn bak aan kennis, expertise en ervaring graag in om jou van dienst te zijn. Dus ik spreek je graag!

Boek hier je gratis Clarity Call.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>