Wat je kunt doen in een maand

Een maand lang stuurde ik mijn lijst geen email. En plaatste ik (vrijwel) niets op social media. Even een time-out, een radiostilte. In de nieuwsbrief die ik zojuist verstuurde vroeg ik mijn lezers of ze me gemist hebben in hun mailbox ;-). Zo niet, heb ik ze gevraagd zichzelf helemaal onderaan de email uit te schrijven. Met de tip dat - als ze dan toch bezig zijn -, te bedenken dat er misschien wel meer nieuwsbrieven zijn om afscheid van te nemen. Dat ruimt op!

Hoewel we opruimen vaak meer associëren met de lente (de grote voorjaarsschoonmaak), is de herfst hier ook een mooi moment voor. Naar binnen keren, reflectie en opnieuw bepalen wat je los wilt laten, zoals de blaadjes nu van de bomen vallen. Want als je loslaat wat je niet meer dient, ontstaat er meer ruimte voor wat je wèl wilt of voor waar je meer van wilt manifesteren in je leven. Zo was de oktober maand voor mij heel verhelderend. Het begon met een griepje (gelukkig geen corona!), waardoor ik mijn werk even los moest laten. Niet lang, maar genoeg om me net wat dichter bij mezelf te brengen. En na dat weekje in bed, had ik plots weer inspiratie en ideeën voor 10!

Want hoewel je een maand niets van me hebt gehoord, was ik achter de schermen super productief! Naast mijn baan bij een superleuke werkgever, waar ik in juni startte als senior beleidsadviseur, heb ik afgelopen weken twee nieuwe domeinnamen aangevraagd. En ik ga vast een tipje van de sluier oplichten: de eerste domeinnaam is veganmamas.nl.

Er staat hier iets geweldigs te gebeuren. Samen met mijn dochter en een ex-collega creëren we hier een platform voor jonge (aanstaande) moeders, die (nog meer) een bewuste, duurzame en vegan lifestyle willen ontwikkelen en dit ook willen meegeven aan hun kinderen. Naast een waardevolle blog & community, willen we ook een webshop met duurzame en eerlijk geproduceerde producten gaan bieden. En leuke digitale producten, zoals ebooks, recepten en leuke groene activiteiten om samen met je kind te doen. Website is nu in aanbouw, logo is bijna af, fotoshoot staat gepland, de eerste blog posts worden geschreven. Lancering staat gepland eind november/ begin december.

Met twee andere leuke vrouwen werk ik aan een doorstart van mijn boek en coaching programma No Limit Parenting. Het materiaal was toe aan een update, een nieuw jasje. Al maanden denken we na over de kern van de boodschap die dit programma uitdraagt en hoe we dit het beste konden vertalen naar deze veranderende wereld. En afgelopen week kwamen we EINDELIJK tot een nieuwe naam. Meteen ook hier de domeinnaam gereserveerd. En deze hou ik nog even geheim, maar hij is leuk. En klopt helemaal!

Dat geeft energie, nu kunnen we door met de marketing strategie, het actualiseren van het boek en ook hier het bouwen van de website. Ik ben heel blij dat deze doorstart er komt, want ik sta nog steeds heel erg achter de boodschap en het was te mooi om niets meer mee te doen. Ik geloof dat nog steeds meer moeders hier ongelooflijk veel aan kunnen hebben. Hou mijn berichten in de gaten!

Heb je geen idee waar ik het over heb? Lees hier dan meer over het programma, zoals het nu nog op mijn website staat. En heb je het NU al nodig, kun je natuurlijk ook nu al instappen. Maar binnenkort krijgt dit verhaal dus een nieuw en eigen plekje op het wereldwijde web.

En waar ik zo nog meer mee bezig ben geweest?

  • Ik heb besloten om mijn coaching activiteiten komend jaar weer meer op de kaart te gaan zetten. En om mezelf verder te ontwikkelen, heb ik me ingeschreven voor een coachingsopleiding in 2021. Het 1-op-1 en in groepen werken met vrouwen die willen groeien op welk vlak dan ook, dat vind ik toch wel het mooiste om te doen.
  • Ik heb samen met mijn man gewerkt aan ons 7-jaren-plan. Ook die was hard aan vernieuwing toe, en het hebben van een langere-termijn-visie op ons leven helpt ons om meer te genieten in het NU. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is echt waar. Juist als je je doelen en plannen op langere termijn helder hebt, geeft dat rust en ruimte om te ontspannen in het huidige moment.
  • Ik wil gaan promoveren. En dus ben ik bezig geweest met het uitwerken van een onderzoeksvoorstel. En heb ik hierover met verschillende mensen uit de wetenschap en praktijk gesproken. En kleine stapjes gezet richting de realisatie van mijn plannen. Het onderwerp gaat ook over moeders en hun kinderen, en het gaat ook over groei en empowerment. En het geeft me veel voldoening hiermee bezig te zijn.
  • Ik ben mijn website moniquedaal.com aan het updaten, want ik wil daar mijn veelzijdigheid meer zichtbaar gaan maken. Niet meer verstoppen alsof ik maar één ding doe. Bang voor de reacties als mensen weten waarmee ik allemaal bezig ben. Misschien help ik daar jou ook mee, om te laten zien dat er meer vrouwen zijn met 1001 ideeën en dat het best mogelijk is meerdere projecten naast elkaar te doen. Zeker als je je realiseert dat het leven geen sprint is, maar een marathon. Dat geldt ook voor al die mooie plannen. Ze hoeven niet morgen af. Je kunt ze uitzetten in de tijd. En er intussen heel hard van genieten dat het er allemaal mag zijn.


Mijn dochter zei gisteren tegen me: 'Mam, niet iedereen is 24/7 met zijn werk bezig, he?', toen ik me afvroeg waarom iemand nog niet had gereageerd op een bericht. Ik moest er om lachen, ze heeft gelijk. Maar weet je wat het mooie is? Ik ervaar al deze dingen helemaal niet als werk. Ik vind het gewoon allemaal heel leuk, ik krijg er energie van en het brengt me plezier en diepe voldoening.

Weet dat ik in al deze drukte ook altijd heel graag tijd maak voor JOU. Met al je plannen, ambities, twijfels, angsten, overtuigingen en ideeën. Ik help je heel graag verder, ik ben je sparringpartner, je mentor, je stok-achter-de-deur, maar ook de veilige plek waar je gewoon even jezelf mag zijn, kwetsbaar en stoer tegelijk.

Dus heb je een vraag of wil je even sparren? Boek hier een gratis Clarity Call en dan kijken we hoe ik je kan helpen.

O ja, en als je me wilt blijven volgen, leuk en fijn! Ik blijf je graag inspireren met mijn verhalen. Stuur me een berichtje en ik zet je op mijn lijst.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>