En wat als het wèl lukt?

Toen ik in 2002 voor mezelf wilde starten, voerden mijn man en ik vele gesprekken over hoe we het financieel zouden opvangen, wanneer mijn bedrijf niet meteen mijn salaris als senior beleidsadviseur zou vervangen.

Net als veel anderen gingen we ervan uit dat een eigen bedrijf starten betekende, dat je eerst moest inleveren. We vonden het superspannend, en bedachten welke abonnementen of verzekeringen we zouden kunnen opzeggen, waarop we allemaal nog meer zouden kunnen bezuinigen en wat we zouden kunnen verkopen als de nood aan de man kwam.

Hoe anders liep het!

Ik stuurde een email naar mijn hele netwerk, dat ik beschikbaar was voor een leuke klus waar ik mijn tanden in kon zetten en binnen een week had ik mijn eerste opdracht. Sindsdien nooit meer zonder werk gezeten. Zo makkelijk kan het dus ook gaan.

Ik weet nog hoe vreemd ik het in het begin vond: doen wat ik leuk vond, op de tijden die mij goed uitkwamen, werken met de mensen die ik zelf uitkoos, en méér verdienen dan bij een werkgever? Ik wist werkelijk niet dat het bestond.

Ik kwam dan ook helemaal niet uit een ondernemersfamilie en was opgegroeid met het idee, dat je goed moest leren, hard moest werken en dan maar hopen op een mooie en zekere baan. Maar ik koos een andere weg en het heeft me zoveel gebracht.

Meer voldoening, meer zelfvertrouwen, meer impact.

Mijn geheim?

  • Doen wat je echt leuk vindt.
  • Niet bang zijn je eigen pad te volgen.
  • Je meerwaarde inzien en dit kunnen overbrengen.
  • En vooral: altijd aan jezelf blijven werken.

Hoe kun je nog meer geven, hoe kun je nog beter omgaan met tegenslag, hoe kun je een nog beter mens worden, hoe kun je nog meer genieten, hoe kun je nog meer groeien?

Zou jij ook de overstap willen maken vanuit je huidige baan naar het ondernemerschap, zonder een stap terug te moeten doen? En denk jij ook ergens dat het niet kan?

Boek gerust een gratis Clarity Call en ik denk graag met je mee hoe dat voor jou vorm zou kunnen krijgen! Wat als het wèl lukt?


Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag wat er voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.


Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>