Mijn inzichten na het lezen van ‘WILL’ van Will Smith

 

Om eerlijk te zijn; ik heb het nog niet uit. Ik ben nu ongeveer halverwege.

Maar graag deel ik vast wat inzichten en vragen met jou. Misschien heb je er iets aan en heb je het nodig dit te horen.

Read more...

Do you ‘fit in’ or ‘stand out’?


Toen we in Sydney woonden, ging ik eens drie dagen samen met mijn oudste zoon van 15 jaar naar een business evenement. Hij dacht erover zijn eigen bedrijf te beginnen, en we moedigden hem aan zijn onderzoek te doen. We willen onze kinderen blootstellen aan andere ideeën en informatie dan wat ze op school leren.

Read more...

Oops, I did it again…mijn belangrijkste les uit 2021


Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op 2021 zag ik dat ik voor de zoveelste keer in mijn eeuwige valkuil was gestapt...Read more...

Hierom vertoon je uitstelgedrag (en zo kom je ervan af)
Laten we het eens hebben over uitstelgedrag. Dit is een groot probleem voor de meesten van ons. Ik ben nogal een doener; ik hou ervan om dingen gedaan te krijgen. Ik hou van de magie van actie ondernemen en daardoor weet ik dat het veel beter voelt om iets gedaan te hebben, om iets van mijn actielijst te schrappen, dan om het niet gedaan te hebben, omdat ik er geen zin in had.

Read more...

Mijn top 6 tips voor ondernemende moeders


In mijn business ontmoet ik veel vrouwen die zich schuldig voelen. Ze voelen zich schuldig, omdat ze altijd het gevoel hebben dat ze moeten jongleren tussen enerzijds het opbouwen van een bedrijf waar ze van houden en waar ze in geloven en anderzijds de liefde en toewijding van het moederschap.

Read more...

De kracht van journalingZowel in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als in het werken met mijn cliënten heb ik ontdekt hoe krachtig journaling is als je meer zelfkennis wilt vergaren.

En wie zou dat niet willen?

Want weet je wat?

Zelfkennis is het startpunt voor verandering, ongeacht op welk gebied van je leven je wilt verbeteren.

Read more...

Thanksgiving… het moment voor dankbaarheid


In dit Thanksgiving weekend wil ik even stilstaan bij het begrip dankbaarheid. Veel mensen erkennen tegenwoordig het belang van dankbaarheid. Maar in tijden waarin we allemaal zo druk en afgeleid zijn, kan ´dankbaarheid´ ook een zoveelste ´verplichte´ check worden op je do-to lijst. Bovendien kan het onderwerp ‘dankbaarheid’ ook beperkende overtuigingen oproepen en deze kunnen je blokkeren om je écht over te geven aan dit gevoel van waardering.

Read more...

Zijn moeders wel investeringsbereid?


Als business mentor voor coaches die zich met hun aanbod richten op de doelgroep “moeders”, heb ik het vaak over de vraag hoe de juiste klanten aan te trekken. Moeders die investeringsbereid zijn en in hun eigen ontwikkeling als vrouw en moeder willen investeren. Onlangs had ik het daar ook over met mijn eigen business coach.
Read more...

Waarom jij een NEE wilt krijgen in je strategiegesprek


Ik heb ze vele malen gevoerd. Als potentiele klant en als verkopende coach/ondernemer. Het zijn vaak razend interessante gesprekken, waarin van beide kanten veel te leren valt. Mits goed gevoerd, kan zo’n gesprek een onbetaalbare leerervaring zijn en tot nieuwe inzichten leiden.
Read more...

Zonder implementatie geen transformatie


WAT IS JOUW BELOFTE AAN JE KLANT?

Als je als coach een traject of programma aanbiedt, is het heel belangrijk zelf heel scherp te hebben wat de belofte is aan je klant. Mensen betalen namelijk niet voor een x aantal sessies of x aantal online werkboeken, ze betalen voor de resultaten die ze door jouw coaching kunnen bereiken.

Read more...
 
Read Older Updates