Online coaching is niet onpersoonlijk of oppervlakkigToen we besloten om het visumtraject op te starten voor Sydney, Australië, om daar naartoe te migreren, ging ik op zoek naar manieren om mijn bedrijf locatie-onafhankelijk vorm te geven. Ik had één ding scherp: Ik wilde het mee kunnen nemen als ons avontuur ons wéér verder zou brengen. Dus ik stortte me op de online wereld. Een nieuwe wereld voor mij. Het was toen 2013. 

Read more...

Je bent niet op zoek naar balans, maar naar bezieling


 
Hoe vaak hoor je het niet? Vrouwen die meer balans willen in hun leven. Waarbij balans meestal staat voor meer rust, minder doen of in ieder geval minder hard werken. Mijn stelling is dat je niet op zoek bent naar meer balans, maar naar meer bezieling in je leven. Van elke dag alleen maar actielijstjes afwerken, wordt iedereen moe. Je moet dus niet minder gaan doen, maar meer van je echt leuk vindt om te doen. Dingen waar je blij van wordt, die je energie geven, die je krachtig laten voelen, die je zelfvertrouwen geven. En vooral: die jou het gevoel geven dat je ertoe doet. Dat je impact maakt.

Read more...

Waarom waarderen we de criticus meer dan de cheerleader?


Wat zijn de misvattingen en de weerstand die termen als “positief opvoeden”, “positief denken” of “een positieve mindset” bij veel mensen oproepen? Zoals ik al eerder blogde, vind ik het moment gekomen om anders naar opvoeden te kijken. Het valt me namelijk op dat er vaak met een vreselijk gekleurde bril naar bepaalde zaken wordt gekeken. De bril van cynisme, van de criticus, van de ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ cultuur. De cultuur van vooral niet boven het maaiveld uitsteken, van middelmatigheid. We lijken de criticaster vaak hoger aan te slaan dan de cheerleader.
Read more...

Laat geen stenen liggen waar je kinderen over kunnen struikelenWelke boodschappen geef jij je kinderen bewust of onbewust mee? Als ontwikkelingspsychologe blijft het me fascineren hoezeer de dynamiek in het gezin waarin je als kind en puber opgroeide zich vastzet in je lichaam en je geest. Het is goed om eens stil te staan bij de verhalen van onze vaders en moeders. Hoe stonden zij in het leven? Hoe gingen ze om met geld? Wat was in hun ogen een goede opvoeding? Wat betekende de liefde voor hen? Hoe gingen ze met elkaar om en met jou? Waarmee kreeg je hun waardering en wanneer keurden ze jou af?
Read more...

Waarom zou je werken met pakketten?Ik wil je graag meenemen in het concept van met pakketten werken. Pakketten bieden namelijk de structuur voor succes die losse coaching uren niet kunnen leveren. Het verkopen van een pakket is de enige mogelijkheid om je grote dromen op het gebied van financiële overvloed waar te maken. En dit ‘pakket’ is zeker niet alleen in jouw voordeel. Het begint allemaal bij het principe dat je niet meer in tijd denkt, maar in WAARDE. 
Read more...

Mijn boek kwam een jaar geleden uit!


 
Wow! Het is alweer een jaar geleden dat mijn boek uitkwam! Next Level Mama, Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk ❤️ Ik kijk nog steeds met veel trots terug op het hele schrijfproces en de publicatie.
 
Met Next Level Mama wil ik zoveel mogelijk moeders inspireren om te gaan leven, werken en opvoeden vanuit het hart. Je kinderen inspireren door zelf je mooiste leven te leven.nIk hou van schrijven. Het naar binnen keren. Zoekend naar de juiste woorden. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? En dan de inspiratie die gaat stromen en de woorden die zomaar komen. De boodschap die steeds duidelijker wordt. I love it! ❤️
Read more...

Tijd voor een nieuwe kijk op opvoeden


 
De effecten van de wereldwijde economische crisis zijn inmiddels over de hele wereld merkbaar. Inflatie, hogere prijzen in de supermarkt, huizenprijzen die over de kop gaan, enorme prijsstijgingen van onze basale brandstoffen en teruglopende verkopen in diverse sectoren. Vanzelfsprekende garanties, structuren en spelregels ten aanzien van ons opgebouwde pensioen, onze hypotheken en onze gezondheidszorg zijn plots niet meer zo vanzelfsprekend.
Read more...

Voel jij je gezien? En wil jij gezien worden?In mijn coachingsessies besteed ik veel aandacht aan zichtbaarheid en gezien worden. In de coachingsgesprekken met de prachtige vrouwen uit mijn programma wordt mij keer op keer duidelijk hoe wezenlijk het voor ons is om gezien te worden. Heel veel van ons verdriet, onzekerheid, angsten, gevoelens van onzekerheid, boosheid en frustratie is terug te voeren op de eenzaamheid die we hebben ervaren in onze moeilijke of juist succesvolle momenten. Het gevoel dat niemand ons zag in onze zorgen, in onze pijn, in onze strijd èn in onze overwinningen, laat vaak een gevoel van leegte en nutteloosheid achter die we op allerlei manieren proberen op te vullen.
Read more...

Commercieel of waardevol?

 
Afgelopen week zetten twee gesprekken me aan het denken. Het eerste gesprek ging over een Amerikaanse spiritueel psychologe. Ze werkt met engelen in haar boeken en workshops en schrijft over spirituele zaken die je kunnen helpen je leven te verbeteren of te helen. Los van wat ik inhoudelijk van haar werk vindt, werd ik getriggerd door de opmerking van mijn gesprekspartner. "Ze is wel commercieel geworden… ja, dat gebeurt eigenlijk met al die schrijvers. Ik snap het wel, ze moeten ook hun brood verdienen, maar ik vind het soms wel jammer." 
Read more...

Van tropisch Curaçao naar ‘laid back’ Sydney


 
Vanmorgen nam ik even een break en wandelde in het ochtendzonnetje naar het dichtstbijzijnde koffietentje. En terwijl ik me op het terrasje opwarmde en genoot van een heerlijk potje ‘green jasmin tea’ mijmerde ik over de tijd die ik met mijn gezin doorbracht in Sydney. We emigreerden van het tropische eiland Curaçao naar de ‘laid back’ wereldstad Sydney. 
Read more...
 
Read Older Updates