Minder opvoeden, meer inspireren!

 
Al vaker schreef ik in mijn blog over mijn visie op opvoeden. Naarmate ikzelf en mijn kinderen ouder worden, kijk ik steeds vaker met gemengde gevoelens naar alle opvoedingsadviezen die via de verschillende media op ons afkomen. We tobben wat af, we discussiëren en twijfelen. Wat is nu de juiste manier om onze kinderen op te voeden? Waar doen we goed aan?
Read more...

Durf jij contact te maken met je ware verlangens?

 
Veel succesvolle mensen en ondernemers op het gebied van self-empowerment, persoonlijke ontwikkeling en mindset spreken over de kracht van je verlangen. De 'Desire Map' van Danielle Laporte is misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook een dame als Gina Devee, die als transformational coach de hele wereld afreist en een bloeiend bedrijf wist neer te zetten, zegt keer op keer dat haar leven totaal is veranderd sinds ze contact maakte met haar ware verlangens. 
Read more...

Grenzeloos Ondernemen

 

Vaak delen wij ondernemers onze succesverhalen. Dat is ook heel inspirerend en motiverend. Maar soms lukt het echter even niet. De flow is weg, de klanten blijven weg of de gehoopte groei blijft uit. Ook die verhalen zijn belangrijk om te delen. Ook van zo'n mindere periode kunnen we leren en elkaar bemoedigen. 
Read more...

Creëer je eigen Lifestyle BusinessToen ik in 2002 startte als zelfstandig ondernemer voelde dat als een hele spannende stap. Ik liet de zekerheid van een goede baan als senior beleidsadviseur bij een grote gemeente achter me en had geen idee wat het ondernemerschap inhield. Maar een belangrijke levensgebeurtenis - de doodgeboorte van mijn zoon Thom - had mij wakker geschud en met de neus op mijn waarheid gedrukt. Ik had opeens heel scherp wat mijn kernwaarden waren en hoe kostbaar mijn tijd hier op aarde was. En plots wist ik heel zeker, dat ik het anders wilde.
Read more...

Zo krijg je (weer) grip op je leven


 
Soms zit het leven niet mee. Je wordt ziek, een geliefde verlaat je, je faalt op een belangrijke test, je verliest je baan, een goede vriend kwetst je tot op het bot, je wordt onterecht van iets beschuldigd, er zijn zoveel zaken die ons als mens uit balans kunnen brengen. Met dergelijke teleurstellingen kun je op verschillende manieren omgaan. 
Read more...

Twee levenslessen die jij kan meenemen op vakantie


 
Wij zijn inmiddels een aantal keer geëmigreerd; van Nederland naar Curaçao, van Curaçao naar Sydney (Australië), en van Sydney weer terug naar Rotterdam. Ik heb hieruit twee belangrijke levenslessen opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Juist nu de vakantie voor de deur staat zijn het misschien ook voor jullie twee interessante vragen om over na te denken.
Read more...

Een positieve growth mindset voor het hele gezin

 
Steeds meer mensen verdiepen zich in de relatie tussen je mindset en je realiteit. Het 5G-model wordt al langere tijd succesvol ingezet in het helpen van mensen en kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met faalangst. Hoe werkt het?
Read more...

33 manieren om je frequentie weer te verhogen


 
Regelmatig krijg ik de vraag: maar Monique, nu even eerlijk, jij hebt het altijd maar over die mindset, de kracht van positief denken en de flow van vertrouwen en ‘self-love’, maar ben jij zelf dan helemaal nooit down, chagrijnig of gewoon even uit je flow?
Read more...

Time management voor ambitieuze moeders


 
We zeggen allemaal met regelmaat: ‘Ik heb geen tijd’. Veel moeders hebben continu het gevoel dat zij achter de feiten aanlopen. Ze voelen steeds een druk om meer dingen gedaan te krijgen of ze denken dat ze gewoon veel te veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben om het gedaan te krijgen. Tijd is hun vijand en ze voelen zich vaak zo moe.

Wanneer ik vrouwen in mijn coachingsprogramma het ‘huiswerk’ meegeef om tijd voor zichzelf in te gaan plannen, kan ik de stress bijna voelen. Tijd voor mezelf inplannen? Me-time? Waar haal ik de tijd vandaan?  
Read more...

10 mindset technieken voor jou en je kind voor een positief zelfbeeldEen positief zelfbeeld is essentieel in de ontwikkeling van kinderen. De beste manier om hen dit mee te geven, is door je eigen eigenwaarde een boost te geven. Hiermee geef je tegelijkertijd een positieve wending aan jouw eigen succes en geluk. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld hangt nauw samen met jouw kijk op de wereld.
Read more...
 
Read Older Updates