Nu is de uitdaging om lief voor mezelf te zijn


Daar lag ik dan.

Ik kwam binnen bij mijn holistische massagetherapeut met een knallende hoofdpijn. Ik moest er bijna van overgeven.

Toch was ik gekomen, want iets in me wist dat dit precies was wat ik nu nodig had. Ze keek me aan en zei: “Kom maar meteen liggen, praten komt later, ik geloof dat ik even heel goed voor je ga zorgen.”

Ik ging liggen en voelde.........

Read more...

Mijn woord voor 2024


In mijn eindejaarsblog 2023 vertelde ik dat mijn woord voor 2023 ‘Focus’ was en meer specifiek: focus op mijn innerlijke reis. En dat heb ik geweten. 2023 was een pittig jaar met als opbrengst de start van een innerlijke transformatie die ik niet had zien aankomen. Mijn woord voor 2024 had zich nog niet aangediend. 


Read more...

Eindejaarsblog 2023


Net zoals het gezamenlijk stilstaan bij de gezinsmissie met onze vier kinderen in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw, is ook het schrijven van mijn eindejaarsblog inmiddels een traditie geworden. Dus net als veel anderen eindig ik het jaar met deze terugblik op 2023.

Focus
In mijn eindejaarsblog van 2022 deelde ik met je dat mijn woord voor 2023 FOCUS was. 
“In 2023 leg ik de focus daarom op “binnen”, op mijn zielepad.”, zo schreef ik.


Read more...

Even (opnieuw) kennismaken


Omdat er de laatste maanden heel wat nieuwe volgers bij zijn gekomen en er weer wat ontwikkelingen binnen mijn bedrijf zijn, wil ik mezelf graag even (opnieuw) voorstellen.
Vandaar dit blog. 


Read more...

Wat geloof ik nog wat niet waar is?


Soms kunnen we zo vastzitten in ons eigen denken en in onze eigen overtuigingen. Ik kan me er vaak
over verbazen hoe mensen met stelligheid bepaalde uitspraken doen, alsof het de enige waarheid is.
We dagen onszelf vaak veel te weinig uit, want veel van wat we denken is precies dat: slechts een
gedachte. Iets wat we zelf bedacht hebben en dus niet persé waar is.
Louise Hay zei: It’s only a thought and a thought can be changed.
Read more...

Ontdek de kracht van innerlijk kindwerk voor meer succes in je bedrijf

Als je al een tijdje onderneemt, dan herken je het vast wel. Je neemt jezelf mee in je
business. Jij bént je bedrijf. Jouw energie is je bedrijf. We nemen als ondernemers allemaal
ons rugzakje mee naar onze business. Als jij lekker in je vel zit, stromen creativiteit en
klanten vaak moeiteloos binnen. Voel je twijfel of angst, dan stokt dit ook net zo snel weer.
Bijna 1-op-1.

Read more...

5 Tips om te verbinden met je innerlijke kind


In de Inner Child Challenge, die op 4 september van start gaat, staan we 5 dagen lang stil bij
de belangrijke connectie tussen jouw volwassen zelf en je innerlijk kind. In deze blog post
zet ik vast 5 tips om voor jou op een rij!

Read more...

Innerlijk kind werk: Een reis van zelf-ontdekking


In onze snelle en veeleisende wereld is het gemakkelijk om het onschuldige en zorgeloze
kind in onszelf te vergeten. Onopgeloste jeugdervaringen en wonden hebben de neiging om
zich diep van binnen te begraven, wat invloed heeft op onze emoties, relaties en algehele
welzijn. Maar door te beginnen aan een krachtige reis van innerlijk kind-werk, kunnen we
die begraven emoties blootleggen, oude wonden helen en ons authentieke zelf
herontdekken. In de Inner Child Challenge verkennen we het concept van innerlijk kind werk
en hoe het de weg kan vrijmaken voor persoonlijke groei en heling.


Read more...

Mijn vuur


Ik vind iets van het moederschap.
Ik vind dat veel moeders zich klein houden en opvoeden uit angst.

Bang voor dat hun kind niet in de groep past.
Bang voor dat hun kind niet meekan op school en in de samenleving.
Bang voor .......

Read more...

Radicale eerlijkheid


Geconfronteerd met jezelf
Iedereen op het pad van persoonlijke ontwikkeling, weet het. Je kunt jezelf flink tegenkomen! Maar
op te groeien en te helen, is het essentieel dat je eerlijk bent naar jezelf. Immers, geen enkele
methode werkt als je niet eerlijk bent en durft aan te gaan wat je tegenkomt.

Wat je niet wilt zien, kun je niet helen.


Read more...

Zelfzorg 2.0


Soms lees je een boek precies op het juiste moment. Dan sluit de inhoud precies aan bij een situatie of proces waar je net middenin zit. Voor mij was dat het geval met het nieuwste boek van Gabrielle Bernstein ‘Happy days’. Het was een feest van herkenning, ook al zijn de inzichten soms ronduit pijnlijk.  

In dit boek beschrijft Gabby haar persoonlijke weg van trauma naar werkelijke vrijheid en innerlijke vrede. Vele jaren wees ze haar eigen pijn en schaamte af door dwangmatig te werken. In haar jonge jaren kende ze een drugs- en alcoholverslaving, maar via haar boeken en lezingen over spiritualiteit bouwde ze een succesvol bedrijf en leven op en kon ze de drugs en alcohol achter zich laten.

Een succesverhaal
Read more...

De body-mind-connection in theorie en praktijk


Iets wat Heal Your Life® coaching onderscheidt van veel andere coachingsmodellen is de aandacht voor lichamelijke klachten. Al tijdens het onboarding proces maken Heal Your Life® coaches gebruik van vragenlijsten die ingaan op allerlei lichamelijke klachten. In deze blog post sta ik stil bij de magische connectie tussen lichaam en geest, waar we door allerlei recente onderzoeken meer over te weten komen.

Steeds meer word ik me bewust van de wijsheid van mijn lichaam, nu ik persoonlijk ook nader kennismaak met verschillende lichaamsgerichte methodieken, zoals 

Read more...

Ga je mee op reis?


In mijn eindejaarsblog van 2022 schreef ik al over mijn focus voor 2023: mijn ‘inner journey’. Door een aantal pittige situaties in mijn leven en mijn gezondheid die me bijna tot stilstand bracht, wist ik dat ik werd uitgenodigd om naar binnen te keren. 

Little did I know! 

Read more...

3 creatieve manieren om meer op je innerlijke wijsheid te gaan vertrouwen


 
Mijn ervaring is dat mensen op te veel dingen ja zeggen - dat doen we allemaal. Het is iets dat in onze samenleving wordt beloond. En ja, het is belangrijk een teamspeler te zijn en je gaven te delen, maar al te vaak weten we niet waar de grens ligt. We merken dan bijvoorbeeld dat onze eigen gezondheid en ons welzijn in het gedrang komen.


Read more...

Drie gewoontes om je eigenwaarde te vergroten


Een positief gevoel over jezelf is iets waar we allemaal naar verlangen. Vaak zijn we zo kritisch naar onszelf toe. Het kan altijd beter. We praten streng tegen onszelf en leggen de lat hoog. Ik vertel je over 3 gewoontes die je kunnen helpen om je negatieve ‘self-talk’ achter je te laten en meer eigenwaarde op te bouwen. Indien je deze 3 gewoontes inbedt in je leven, dan zal je merken wat dat doet met je eigenwaarde!

Read more...

25 affirmaties om creativiteit te laten stromen


 
Wij mensen zijn gemaakt om te (co-)creëren. Ikzelf ga echt dood als ik mijn creatiekracht niet kan gebruiken. Vroeger vond ik mezelf niet creatief. Ik dacht toen nog dat creativiteit ging over schilderen, muziek maken en kunst en dat je daarvoor over bijzondere talenten moest beschikken. Nu weet ik dat wij allemaal creators zijn. We kunnen niet anders. Met onze gedachten, gevoelens en daden creëren we elke dag samen ons leven.
Read more...

De 6 meest genoemde bezwaren om niet deel te nemen aan mijn Louise Hay Introductieworkshop


In deze blog ga ik in op de meest genoemde bezwaren die je zou kunnen opvoeren om je niet aan te melden voor de Introductieworkshop over de filosofie van Louise Hay die ik op 17 maart organiseer in Rotterdam. En ja, natuurlijk hoop ik je te overtuigen om toch te komen 😊
Read more...

Dit heeft Louise Hay voor mij betekend

 

Als Heal Your Life® Teacher Coach heb ik de eer verschillende workshops en 1-op-1 coaching te mogen aanbieden volgens de filosofie van Louise Hay. Via de internationale organisatie die zorgdraagt voor de certificatie en kwalificaties van alle Heal Your Life® teachers en coaches wereldwijd, worden de scripts, werkvormen en oefeningen gebruikt die Louise zelf gebruikte op de vele individuen die ze mocht helpen op hun reis naar heling en zelfontwikkeling. 
 
Ik ben de opleiding gaan volgen, omdat ik merkte dat ik in het coachen van mijn klanten eigenlijk altijd weer bij haar uitkwam. De eenvoud van haar filosofie is voor mij meteen de kracht. Laatst werd me gevraagd wat haar werk voor mij persoonlijk had betekend. Hoe was mijn leven dan veranderd? Dat vond ik wel een mooie vraag, dus in deze blog post neem ik je mee op mijn Louise Hay reis.
Read more...

Eindejaarsblog 2022


Hoewel ik natuurlijk vooral geïnteresseerd ben in jouw plannen voor 2023, schrijf ik al een paar jaar een eindejaarsblog. En ik heb gemerkt aan de reacties dat dit door mijn lezers altijd erg gewaardeerd wordt. En 2022 was me een jaar wel. Voor mij althans. Dus ik neem je mee door mijn jaar. 
 
Een lange blog dus deze keer, je bent gewaarschuwd! Maar wie weet doe je ook een paar waardevolle inzichten op. Ik hoor ze graag.
Read more...

Online coaching is niet onpersoonlijk of oppervlakkigToen we besloten om het visumtraject op te starten voor Sydney, Australië, om daar naartoe te migreren, ging ik op zoek naar manieren om mijn bedrijf locatie-onafhankelijk vorm te geven. Ik had één ding scherp: Ik wilde het mee kunnen nemen als ons avontuur ons wéér verder zou brengen. Dus ik stortte me op de online wereld. Een nieuwe wereld voor mij. Het was toen 2013. 

Read more...
 
Read Older Updates