Happiness, een kwestie van doen

 
Pharrell Williams nummer ‘Happy’ maakt me altijd vrolijk én zet me aan het denken. ‘Clap along if you know what happiness is for you…’

Ik was één van die druk bezette moeders die graag door rende in de dagelijkse stroom van boterhammen maken, kusjes uitdelen, kinderen op en neer rijden, intussen je werk doen, boodschappen halen, mails beantwoorden, je Facebook checken, afstemmen en overleggen met manlief over onbelangrijke zaken, maar wel noodzakelijk om aan alle verplichtingen en taken te voldoen. De ideale situatie om de dingen waar je echt blij van wordt, steeds weer voor je uit te schuiven en uit te stellen. 
 
Waar word ik echt gelukkig van?
Read more...

Wat voor moeder wil je zijn?


We weten het allemaal. Onze kinderen luisteren niet zozeer naar wat we zeggen, ze kijken meer naar wat we doen. Ze worden niet wat we hen vertellen, maar ze worden wie wij zijn. De energie die we uitstralen en de overtuigingen die we - bewust of onbewust - met ons meedragen, beïnvloeden hen meer dan we soms zouden wensen. Dus vandaar mijn vraag: Wat voor moeder wil je zijn?
Read more...

Moederdag 💛

 
Mijn gedachten gaan terug in de tijd. Als kind wilde ik mijn moeder zo ontzettend graag verwennen op moederdag. Met liefde creëerde ik mijn knutselwerkjes voor haar. Ik kocht mooie cadeautjes van mijn zuinig gespaarde zakgeld. Ik wilde zo graag dat ze voelde hoeveel ik van haar hield. Ik wilde haar blij maken.
Read more...

Schrijf jij weleens een brief aan jezelf?


Dankbaarheid wordt ook wel het paradepaardje van de positieve psychologie genoemd. De Amerikaanse psycholoog Martin Seligman, grondlegger van deze stroming, hield in 1998 een beroemd geworden speech waarin hij opriep meer onderzoek te doen naar wat mensen gelukkig maakt in plaats van naar psychische stoornissen. Sindsdien zijn er duizenden onderzoeken gedaan naar eigenschappen als doorzettingsvermogen, wijsheid, tevredenheid en zelfvertrouwen.
Read more...

Hoe moedig ben jij?


Het leven vraagt om moed. Moed is de creatieve levenskracht waarmee mensen zich kunnen ontwikkelen. Mensen zijn namelijk als schatkamers vol potentiële eigenschappen, maar die kunnen ze alleen op eigen kracht, door hun eigen inspanning, ontwikkelen. En daar is moed bij nodig.
Read more...

Op zoek naar jouw innerlijk kompas


Om beter te leren kiezen, helpt het om niet te denken in termen als ‘goede’ en ‘foute’ keuzes. Waar het om draait is dàt je kiest en of je passende keuzes kunt maken. Een keuze die echt aansluit bij wie jij bent, hoe jouw leven er nu uitziet en wat jij belangrijk vindt. Het kan ook goed zijn dat in de verschillende fases in je leven verschillende keuzes passend zijn.
Read more...

Leren kiezenLange tijd overkwam het leven mij. Belangrijke keuzes in mijn leven werden voor mij gemaakt. Ze gebeurden gewoon of anderen beslisten wat goed voor mij was. En braaf als ik was, deed ik steeds weer wat van mij werd verwacht. Mijn ouders hadden beiden de nodige bagage bij zich, het was niet altijd makkelijk.
Read more...

Commercieel of waardevol?


Geld drukt een bepaalde waarde uit. Als iets voor jou veel waard is, ben je bereid hier veel geld aan te besteden. Zo bekeken verdienen de spirituele auteurs misschien te weinig. De waarde die zij namelijk aan de wereld hebben toegevoegd door hun wijsheid, kennis en inzichten te delen met miljoenen anderen, is ongelooflijk waardevol. Dus wat is commercieel?
Read more...

Leven met en vanuit intentie


Doelen stellen is vaak een rationeel en realistisch proces. We analyseren wat haalbaar is op basis van eerdere ervaringen of een inschatting die we maken met ons hoofd. We maken een plan en benoemen precies de stappen die we moeten nemen om het plan uit te voeren.

Het verschil bij het zetten van een intentie is dat je je niet druk maakt over HOE je er komt. Je geeft eigenlijk alleen het resultaat aan (je doel) dat je wenst en je laat de controle los over hoe je dat resultaat gaat behalen.

Read more...

I am positive


Positieve gedachten maken je sterker, vrolijker, gelukkiger en succesvoller. En ze zijn meestal nét zo waar als de negatieve gedachten die ze vervangen. Door jezelf de juiste vragen te stellen, kan je jezelf helpen om positiever te denken.

Read more...
 
Read Older Updates