‘Nichen’ voor multipassionates

In elke business training krijg je het weer als eerste te horen: kies een niche (spreek uit: niesh). Voor de niet-ondernemers: een niche is in de marketing een specifiek deel van een bepaalde markt. Dit marktdeel bestaat uit een doelgroep met kenmerkende voorkeuren op het gebied van diensten en producten. Letterlijk is “niche” het Engelse woord voor “nis”, een kleine ruimte in een groter geheel.

Waarom is het slim om je te richten op een niche? 

Een kleinere maar gepassioneerde markt bedienen is een goede strategie voor ondernemers die zich in een overvolle markt willen onderscheiden en hun eigen marktsegment willen opeisen.

Met een niche markt strategie kun je een kleine maar trouwe doelgroep aanspreken, het is wel van belang dat de boodschap authentiek is. Marketing wordt makkelijker met een helder afgebakende groep: ze hebben immers dezelfde uitdagingen , behoeften en interesses.

Een ondernemer binnen een nichemarkt specialiseert zich in deze zaken en weet de specifieke behoeften van de doelgroep hierdoor als geen ander te vervullen.

Specialist versus generalist 

Stel je bent een coach. Veel coaches hebben de neiging om zichzelf zo breed mogelijk aan te bieden. Ze bieden veel verschillende soorten werkzaamheden aan voor zoveel mogelijk mensen. Dit vanuit de overtuiging dat er dan zoveel mogelijk kansen zijn. Maar het omgekeerde is het geval. Vanuit het perspectief van de klant zijn deze coaches immers allemaal hetzelfde! Zij zien een heleboel coaches die zich breed aanbieden en die zien er voor hen precies hetzelfde uit.

Klanten hebben een specifiek probleem of een specifieke wens waar ze een oplossing voor zoeken, waar ze geld voor willen uitgeven. Het is dus belangrijk jezelf te onderscheiden van andere coaches. Hoe doe je dat dan? Door je te specialiseren! Zo kun je je bijvoorbeeld als kindercoach specialiseren in het omgaan met slaapproblemen bij peuters en kleuters, als loopbaancoach in de problemen waar vrouwen met ambitie in hun dertiger jaren tegenaanlopen op hun carrièrepad en als life coach in specifieke problemen van hoog sensitieve mannen in het gezinsleven. Ik noem er maar even een paar.

Als je ervoor kiest - en dat ook uitdraagt in je marketing-  om voor een specifieke groep klanten te werken, die een specifiek probleem of thema hebben, wordt je heel zichtbaar voor die groep klanten. Dan herkennen zij zich onmiddellijk in jouw website, jouw verhaal en jouw dienstverlening. Dan komen die klanten als vanzelfsprekend naar jou toe, dan zien ze jou als iemand die alles van hun problemen afweet en heb je veel minder concurrentie.

Klinkt logisch toch?

Waarom dit niet werkt voor multipassionates 

Ik heb jaren verloren aan het zoeken naar die specifieke niche en mijn specialisatie. Waarin ben ik nu expert, was steeds de vraag. Een extreem moeilijke als je veel uiteenlopende interesses hebt, diverse expertises en/of meerdere bedrijven. En dat geldt voor veel multipassionates. Wij vinden namelijk snel iets saaaaii!! En omdat we meestal in veel werkomgevingen ervaringen hebben opgedaan, weten we vaak over veel onderwerpen een aardig mondje mee te praten. Toch voelen we ons onzeker, want zijn we nu wel echt expert in dat specifieke onderwerp?

Zo heb ikzelf bijvoorbeeld drie passies: persoonlijke ontwikkeling en de kracht van je gedachten en mindset, de opvoeding van de volgende generatie in een steeds sneller veranderende wereld en ondernemerschap als weg naar persoonlijke groei, zakelijk succes en maatschappelijke impact. Dat is dus niet te vangen in één catchy tagline! En voor mijn verschillende diensten en producten bestaat ook niet één specifieke en smalle nichemarkt.

Daarnaast zijn de meeste multipassionates , zoals het woord al zegt, enorm gepassioneerde mensen en hebben ze het echt nodig hun werk met die gevoelde passie en diepgang te kunnen uitvoeren. Ze hebben een hekel aan oppervlakkigheid en zijn altijd op zoek naar zingeving en groei. Juist voor multipassionates is het ontzettend belangrijk om met hart en ziel te werken.

En daarom is 'nichen' ook belangrijk voor multipassionates, want het is voor jouw welzijn èn succes belangrijk dat je met klanten werkt die jou liggen, klanten waar je blij van wordt. En dat je al jouw favoriete talenten kan inzetten en op de manier kan werken die jij het liefste doet. Om dit voor elkaar te krijgen is het dus ook voor multipassionates 'key' om te nichen, maar hoe dan?

Waar moet je op letten als je een specialisme kiest? 

Drie zaken zijn hierbij van belang.

1. Essentieel is dat je werk in overeenstemming is met je hogere doel: wat wil je met je werk bijdragen aan de wereld, waar doe je het allemaal voor?

2. En daarnaast is het belangrijk dat je graag de problemen van jouw ideale klant oplost, dat je veel affiniteit met de thematiek hebt. En natuurlijk dat je hierin expert bent of wilt worden.

3. Maar het allerbelangrijkste is dat je meebeweegt met je eigen energie. En dat je bij elk nieuw project nagaat hoe dit op de een of andere manier verbonden is met je andere diensten of producten. Want vaak hebben multipassionates wel een rode draad die alles met elkaar verbindt. Vaak weet je die zelf ook wel, maar belangrijk is dat je dit ook benoemt richting je potentiële klant.

Dus wat nu te doen als je meerdere specialismen hebt? 

Simpel! Ook als multipassionate is nichen belangrijk, maar de instructie wordt niet "kies een niche", maar "kies een niche PER PRODUCT, DIENST OF BEDRIJF".

Zo heb ik nu drie websites, alleen of samen met anderen, die drie verschillende bedrijven en diensten representeren:

www.moniquedaal.com > Ik help vrouwelijke multipassionate ondernemers hun ambities waar te maken vanuit innerlijke rus. Dit doe ik door hen te helpen hun veelheid aan ideeën om te zetten in een duurzaam business model.

ww.verganmamas.nl > Wij bieden een one-stop-platform aan voor (aanstaande) moeders, die alles willen weten over een duurzame zwangerschap, een veganistische levensstijl en bewust ouderschap. Dit doen we door waardevolle informatie te delen en via een webshop met duurzame producten.

www.pedagogischpartnerschap.nl > Wij helpen professionals in onderwijs, kinderopvang, welzijn en zorg die beter willen samenwerken met ouders om hun kinderen te laten floreren. Dit doen we in de vorm van training en coaching.

Binnenkort komt hier nog een vierde website bij, waar mijn boek en coaching programma voor moeders in het spitsuur van hun leven succes, balans en energie kunnen  vinden in werk, gezin en persoonlijke groei.

Kun jij zien wat mijn rode draad is?

Het is dus zeker mogelijk om als multipassionate een succesvol bedrijf of meerdere bedrijven op te bouwen, waarin je echt alle kanten van jezelf kwijt kunt èn kun laten zien.

Nichen op de multipassionate manier levert daarbij de volgende voordelen op:

  • Voldoening, omdat je het werk doet wat je het liefste doet
  • Vervulling, omdat je het leven van jouw klanten beter maakt
  • Multifocus, je weet precies wat je voor welke niche te bieden hebt 
  • Een goed inkomen omdat mensen graag voor je willen betalen

Inspiratie?

Voor mij persoonlijk is Marie Forleo een inspirerend voorbeeld van een hele succesvolle multipassionate ondernemer. Ze heeft meerdere passies zoals marketing, tekstschrijven, business, spiritualiteit, coaching, persoonlijke ontwikkeling, dans en fitness. En ze heeft al deze passies gecombineerd. Ze verkoopt al jaren met veel succes haar online business programma B-school,. maar ze is ook auteur van twee boeken en maakte meerdere dans- en fitness films. Bovendien runt ze Marie TV, haar online  tv-show. Ze is ook een gerespecteerde spreker op een scala aan seminars, events en conferenties. Ze is een voorbeeld van iemand die haar veelzijdigheid volledig heeft omarmd en daar heel succesvol mee is. En die boodschap wil ik jou ook graag meegeven.

Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur Next Level Mama | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>