Waarom de meeste trainingen niet werken

Hoe vaak heb je via je werk deelgenomen aan een training? En hoe vaak ging je de dag daarna aan de slag met het implementeren met wat je had geleerd? Ik denk niet vaak. Waarschijnlijker is het dat je de volgende dag weer over ging tot de orde van de dag.

Ik ken het verhaal ook van de andere kant. Want als ervaren aanbieder van trainingen weet ik hoe dat vaak gaat.

Na een gesprek met de opdrachtgever ga je enthousiast aan de slag met het uitwerken van een voorstel op maat waarmee de beoogde resultaten behaald kunnen worden. De prijs bepaal je aan de hand van de uren die je denkt kwijt te zijn aan het ontwerpen en uitvoeren van de training.

En dan begint de onderhandelingsdans. Het bedrag is toch iets hoger dan het beschikbare budget, de tijdsinvestering is wel wat aan de forse kant, en je wilt de opdrachtgever tegemoet komen. Je gaat compromissen sluiten. En voor je het weet sta je zelf zo’n training te geven waarna de deelnemers de volgende dag weer over gaan tot de orde van de dag.

Niks geen resultaten, laat staan een transformatie, de gewenste cultuuromslag of kwaliteitsverbetering.

Dit kan echt anders. Beter.

Maar wat is daarvoor nodig? Een heldere visie, een scherpe diagnose van het probleem en een ambitieuze oplossing.

En dan natuurlijk goede ondernemersvaardigheden: je verhaal goed voor het voetlicht brengen, overtuigd zijn van je aanbod en de waarde en goede verkoopvaardigheden.

Je kunt geen cultuurverandering teweeg brengen met een 2-daagse training, je verbetert de kwaliteit niet met vier losse workshops gedurende het jaar.

Daar is meer voor nodig. Commitment, kennis, vaardigheden, draagvlak, de juiste aansturing en borging.

Dus bedenk hoe je al deze elementen kunt samenbrengen in een hoogwaardig totaalpakket. Zodat je jouw klant daadwerkelijk helpt een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

En help jouw klant de ‘bigger picture’ te gaan zien en hiervoor te durven gaan!

Niet alleen beter voor je klant, maar ook veel leuker en vervullender voor jou.

Interessant?

Wil je weten hoe je jouw business model kunt opschalen, meer plezier kunt ervaren in je werk en betere resultaten kunt behalen? Klaar voor de volgende stap? Ik denk graag met je mee.Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag wat er voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.

In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.Monique Daal

Multipassionate coach & ondernemer | Auteur No Limit Parenting; Minder opvoeden, meer inspireren | Senior beleidsontwikkelaar, adviseur, trainer & projectleider | Expert Pedagogisch Partnerschap

>