Zo krijg je (weer) grip op je leven


 
Soms zit het leven niet mee. Je wordt ziek, een geliefde verlaat je, je faalt op een belangrijke test, je verliest je baan, een goede vriend kwetst je tot op het bot, je wordt onterecht van iets beschuldigd, er zijn zoveel zaken die ons als mens uit balans kunnen brengen. Met dergelijke teleurstellingen kun je op verschillende manieren omgaan. 
Read more...

Twee levenslessen die jij kan meenemen op vakantie


 
Wij zijn inmiddels een aantal keer geëmigreerd; van Nederland naar Curaçao, van Curaçao naar Sydney (Australië), en van Sydney weer terug naar Rotterdam. Ik heb hieruit twee belangrijke levenslessen opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Juist nu de vakantie voor de deur staat zijn het misschien ook voor jullie twee interessante vragen om over na te denken.
Read more...

Een positieve growth mindset voor het hele gezin

 
Steeds meer mensen verdiepen zich in de relatie tussen je mindset en je realiteit. Het 5G-model wordt al langere tijd succesvol ingezet in het helpen van mensen en kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met faalangst. Hoe werkt het?
Read more...

33 manieren om je frequentie weer te verhogen


 
Regelmatig krijg ik de vraag: maar Monique, nu even eerlijk, jij hebt het altijd maar over die mindset, de kracht van positief denken en de flow van vertrouwen en ‘self-love’, maar ben jij zelf dan helemaal nooit down, chagrijnig of gewoon even uit je flow?
Read more...

Time management voor ambitieuze moeders


 
We zeggen allemaal met regelmaat: ‘Ik heb geen tijd’. Veel moeders hebben continu het gevoel dat zij achter de feiten aanlopen. Ze voelen steeds een druk om meer dingen gedaan te krijgen of ze denken dat ze gewoon veel te veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben om het gedaan te krijgen. Tijd is hun vijand en ze voelen zich vaak zo moe.

Wanneer ik vrouwen in mijn coachingsprogramma het ‘huiswerk’ meegeef om tijd voor zichzelf in te gaan plannen, kan ik de stress bijna voelen. Tijd voor mezelf inplannen? Me-time? Waar haal ik de tijd vandaan?  
Read more...

10 mindset technieken voor jou en je kind voor een positief zelfbeeldEen positief zelfbeeld is essentieel in de ontwikkeling van kinderen. De beste manier om hen dit mee te geven, is door je eigen eigenwaarde een boost te geven. Hiermee geef je tegelijkertijd een positieve wending aan jouw eigen succes en geluk. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld hangt nauw samen met jouw kijk op de wereld.
Read more...

Mijn persoonlijke boekenlijst


Mijn business is mede tot stand gekomen op basis van vele boeken die ik de afgelopen 25 jaar heb gelezen op het gebied van opvoeding, de ontwikkeling van kinderen, communicatie, mindset, positieve psychologie, persoonlijke en spirituele groei, pedagogisch handelen & self-empowerment.

Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, is het onontbeerlijk jezelf te blijven voeden met voldoende en nieuwe informatie van kwaliteit. Probeer hierom minstens elke maand een boek te lezen.
Read more...

Maak keuzes en reken af met je uitstelgedrag

 
Ieder mens heeft meerdere waarden. Soms lijken bepaalde waarden elkaar tegen te spreken. We spreken dan van conflicte­rende waarden. Conflicterende waarden kunnen het maken van keuzes bemoeilijken; het is zelfs de meest voorkomende reden voor uitstel.

Wanneer je bepaalde taken, besluiten of doelen steeds voor je uit blijft schuiven, heb je waarschijnlijk te maken met conflicterende waarden. 
Read more...

Happiness, een kwestie van doen

 
Pharrell Williams nummer ‘Happy’ maakt me altijd vrolijk én zet me aan het denken. ‘Clap along if you know what happiness is for you…’

Ik was één van die druk bezette moeders die graag door rende in de dagelijkse stroom van boterhammen maken, kusjes uitdelen, kinderen op en neer rijden, intussen je werk doen, boodschappen halen, mails beantwoorden, je Facebook checken, afstemmen en overleggen met manlief over onbelangrijke zaken, maar wel noodzakelijk om aan alle verplichtingen en taken te voldoen. De ideale situatie om de dingen waar je echt blij van wordt, steeds weer voor je uit te schuiven en uit te stellen. 
 
Waar word ik echt gelukkig van?
Read more...

Wat voor moeder wil je zijn?


We weten het allemaal. Onze kinderen luisteren niet zozeer naar wat we zeggen, ze kijken meer naar wat we doen. Ze worden niet wat we hen vertellen, maar ze worden wie wij zijn. De energie die we uitstralen en de overtuigingen die we - bewust of onbewust - met ons meedragen, beïnvloeden hen meer dan we soms zouden wensen. Dus vandaar mijn vraag: Wat voor moeder wil je zijn?
Read more...

Moederdag 💛

 
Mijn gedachten gaan terug in de tijd. Als kind wilde ik mijn moeder zo ontzettend graag verwennen op moederdag. Met liefde creëerde ik mijn knutselwerkjes voor haar. Ik kocht mooie cadeautjes van mijn zuinig gespaarde zakgeld. Ik wilde zo graag dat ze voelde hoeveel ik van haar hield. Ik wilde haar blij maken.
Read more...

Schrijf jij weleens een brief aan jezelf?


Dankbaarheid wordt ook wel het paradepaardje van de positieve psychologie genoemd. De Amerikaanse psycholoog Martin Seligman, grondlegger van deze stroming, hield in 1998 een beroemd geworden speech waarin hij opriep meer onderzoek te doen naar wat mensen gelukkig maakt in plaats van naar psychische stoornissen. Sindsdien zijn er duizenden onderzoeken gedaan naar eigenschappen als doorzettingsvermogen, wijsheid, tevredenheid en zelfvertrouwen.
Read more...

Hoe moedig ben jij?


Het leven vraagt om moed. Moed is de creatieve levenskracht waarmee mensen zich kunnen ontwikkelen. Mensen zijn namelijk als schatkamers vol potentiële eigenschappen, maar die kunnen ze alleen op eigen kracht, door hun eigen inspanning, ontwikkelen. En daar is moed bij nodig.
Read more...

Op zoek naar jouw innerlijk kompas


Om beter te leren kiezen, helpt het om niet te denken in termen als ‘goede’ en ‘foute’ keuzes. Waar het om draait is dàt je kiest en of je passende keuzes kunt maken. Een keuze die echt aansluit bij wie jij bent, hoe jouw leven er nu uitziet en wat jij belangrijk vindt. Het kan ook goed zijn dat in de verschillende fases in je leven verschillende keuzes passend zijn.
Read more...

Leren kiezenLange tijd overkwam het leven mij. Belangrijke keuzes in mijn leven werden voor mij gemaakt. Ze gebeurden gewoon of anderen beslisten wat goed voor mij was. En braaf als ik was, deed ik steeds weer wat van mij werd verwacht. Mijn ouders hadden beiden de nodige bagage bij zich, het was niet altijd makkelijk.
Read more...

Commercieel of waardevol?


Geld drukt een bepaalde waarde uit. Als iets voor jou veel waard is, ben je bereid hier veel geld aan te besteden. Zo bekeken verdienen de spirituele auteurs misschien te weinig. De waarde die zij namelijk aan de wereld hebben toegevoegd door hun wijsheid, kennis en inzichten te delen met miljoenen anderen, is ongelooflijk waardevol. Dus wat is commercieel?
Read more...

Leven met en vanuit intentie


Doelen stellen is vaak een rationeel en realistisch proces. We analyseren wat haalbaar is op basis van eerdere ervaringen of een inschatting die we maken met ons hoofd. We maken een plan en benoemen precies de stappen die we moeten nemen om het plan uit te voeren.

Het verschil bij het zetten van een intentie is dat je je niet druk maakt over HOE je er komt. Je geeft eigenlijk alleen het resultaat aan (je doel) dat je wenst en je laat de controle los over hoe je dat resultaat gaat behalen.

Read more...

I am positive


Positieve gedachten maken je sterker, vrolijker, gelukkiger en succesvoller. En ze zijn meestal nét zo waar als de negatieve gedachten die ze vervangen. Door jezelf de juiste vragen te stellen, kan je jezelf helpen om positiever te denken.

Read more...

Werken aan een ‘growth mindset’


Carol Dweck, een onderzoekster in de psychologie, onder­scheidt twee mindsets. De ‘fixed mindset’ gaat ervan uit dat zaken als je intelligentie en je zelfbeeld een stabiel en vast­staand gegeven is. Mensen met een ‘fixed mindset’ geloven dat bepaalde eigenschappen van henzelf onveranderlijk zijn. De logische conclusie is dan dat ieders mogelijkheden eindig zijn, beperkt door deze vaststaande factoren.
Read more...

Zelfbeeld in de opvoeding


Een baby zal zich nooit druk maken om zijn of haar neus of billen. Een baby is wie hij of zij is en reageert primair vanuit de eigen behoeften. Een baby uit zich vrijelijk als het honger heeft, pijn of verdriet, zonder zich ook maar enigszins af te vragen wat wij daarvan vinden.

Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates