Mijn vuur


Ik vind iets van het moederschap.
Ik vind dat veel moeders zich klein houden en opvoeden uit angst.

Bang voor dat hun kind niet in de groep past.
Bang voor dat hun kind niet meekan op school en in de samenleving.
Bang voor .......

Read more...

Radicale eerlijkheid


Geconfronteerd met jezelf
Iedereen op het pad van persoonlijke ontwikkeling, weet het. Je kunt jezelf flink tegenkomen! Maar
op te groeien en te helen, is het essentieel dat je eerlijk bent naar jezelf. Immers, geen enkele
methode werkt als je niet eerlijk bent en durft aan te gaan wat je tegenkomt.

Wat je niet wilt zien, kun je niet helen.


Read more...

Zelfzorg 2.0


Soms lees je een boek precies op het juiste moment. Dan sluit de inhoud precies aan bij een situatie of proces waar je net middenin zit. Voor mij was dat het geval met het nieuwste boek van Gabrielle Bernstein ‘Happy days’. Het was een feest van herkenning, ook al zijn de inzichten soms ronduit pijnlijk.  

In dit boek beschrijft Gabby haar persoonlijke weg van trauma naar werkelijke vrijheid en innerlijke vrede. Vele jaren wees ze haar eigen pijn en schaamte af door dwangmatig te werken. In haar jonge jaren kende ze een drugs- en alcoholverslaving, maar via haar boeken en lezingen over spiritualiteit bouwde ze een succesvol bedrijf en leven op en kon ze de drugs en alcohol achter zich laten.

Een succesverhaal
Read more...

De body-mind-connection in theorie en praktijk


Iets wat Heal Your Life® coaching onderscheidt van veel andere coachingsmodellen is de aandacht voor lichamelijke klachten. Al tijdens het onboarding proces maken Heal Your Life® coaches gebruik van vragenlijsten die ingaan op allerlei lichamelijke klachten. In deze blog post sta ik stil bij de magische connectie tussen lichaam en geest, waar we door allerlei recente onderzoeken meer over te weten komen.

Steeds meer word ik me bewust van de wijsheid van mijn lichaam, nu ik persoonlijk ook nader kennismaak met verschillende lichaamsgerichte methodieken, zoals 

Read more...

Ga je mee op reis?


In mijn eindejaarsblog van 2022 schreef ik al over mijn focus voor 2023: mijn ‘inner journey’. Door een aantal pittige situaties in mijn leven en mijn gezondheid die me bijna tot stilstand bracht, wist ik dat ik werd uitgenodigd om naar binnen te keren. 

Little did I know! 

Read more...

3 creatieve manieren om meer op je innerlijke wijsheid te gaan vertrouwen


 
Mijn ervaring is dat mensen op te veel dingen ja zeggen - dat doen we allemaal. Het is iets dat in onze samenleving wordt beloond. En ja, het is belangrijk een teamspeler te zijn en je gaven te delen, maar al te vaak weten we niet waar de grens ligt. We merken dan bijvoorbeeld dat onze eigen gezondheid en ons welzijn in het gedrang komen.


Read more...

Drie gewoontes om je eigenwaarde te vergroten


Een positief gevoel over jezelf is iets waar we allemaal naar verlangen. Vaak zijn we zo kritisch naar onszelf toe. Het kan altijd beter. We praten streng tegen onszelf en leggen de lat hoog. Ik vertel je over 3 gewoontes die je kunnen helpen om je negatieve ‘self-talk’ achter je te laten en meer eigenwaarde op te bouwen. Indien je deze 3 gewoontes inbedt in je leven, dan zal je merken wat dat doet met je eigenwaarde!

Read more...

25 affirmaties om creativiteit te laten stromen


 
Wij mensen zijn gemaakt om te (co-)creëren. Ikzelf ga echt dood als ik mijn creatiekracht niet kan gebruiken. Vroeger vond ik mezelf niet creatief. Ik dacht toen nog dat creativiteit ging over schilderen, muziek maken en kunst en dat je daarvoor over bijzondere talenten moest beschikken. Nu weet ik dat wij allemaal creators zijn. We kunnen niet anders. Met onze gedachten, gevoelens en daden creëren we elke dag samen ons leven.
Read more...

De 6 meest genoemde bezwaren om niet deel te nemen aan mijn Louise Hay Introductieworkshop


In deze blog ga ik in op de meest genoemde bezwaren die je zou kunnen opvoeren om je niet aan te melden voor de Introductieworkshop over de filosofie van Louise Hay die ik op 17 maart organiseer in Rotterdam. En ja, natuurlijk hoop ik je te overtuigen om toch te komen 😊
Read more...

Dit heeft Louise Hay voor mij betekend

 

Als Heal Your Life® Teacher Coach heb ik de eer verschillende workshops en 1-op-1 coaching te mogen aanbieden volgens de filosofie van Louise Hay. Via de internationale organisatie die zorgdraagt voor de certificatie en kwalificaties van alle Heal Your Life® teachers en coaches wereldwijd, worden de scripts, werkvormen en oefeningen gebruikt die Louise zelf gebruikte op de vele individuen die ze mocht helpen op hun reis naar heling en zelfontwikkeling. 
 
Ik ben de opleiding gaan volgen, omdat ik merkte dat ik in het coachen van mijn klanten eigenlijk altijd weer bij haar uitkwam. De eenvoud van haar filosofie is voor mij meteen de kracht. Laatst werd me gevraagd wat haar werk voor mij persoonlijk had betekend. Hoe was mijn leven dan veranderd? Dat vond ik wel een mooie vraag, dus in deze blog post neem ik je mee op mijn Louise Hay reis.
Read more...

Eindejaarsblog 2022


Hoewel ik natuurlijk vooral geïnteresseerd ben in jouw plannen voor 2023, schrijf ik al een paar jaar een eindejaarsblog. En ik heb gemerkt aan de reacties dat dit door mijn lezers altijd erg gewaardeerd wordt. En 2022 was me een jaar wel. Voor mij althans. Dus ik neem je mee door mijn jaar. 
 
Een lange blog dus deze keer, je bent gewaarschuwd! Maar wie weet doe je ook een paar waardevolle inzichten op. Ik hoor ze graag.
Read more...

Online coaching is niet onpersoonlijk of oppervlakkigToen we besloten om het visumtraject op te starten voor Sydney, Australië, om daar naartoe te migreren, ging ik op zoek naar manieren om mijn bedrijf locatie-onafhankelijk vorm te geven. Ik had één ding scherp: Ik wilde het mee kunnen nemen als ons avontuur ons wéér verder zou brengen. Dus ik stortte me op de online wereld. Een nieuwe wereld voor mij. Het was toen 2013. 

Read more...

Je bent niet op zoek naar balans, maar naar bezieling


 
Hoe vaak hoor je het niet? Vrouwen die meer balans willen in hun leven. Waarbij balans meestal staat voor meer rust, minder doen of in ieder geval minder hard werken. Mijn stelling is dat je niet op zoek bent naar meer balans, maar naar meer bezieling in je leven. Van elke dag alleen maar actielijstjes afwerken, wordt iedereen moe. Je moet dus niet minder gaan doen, maar meer van je echt leuk vindt om te doen. Dingen waar je blij van wordt, die je energie geven, die je krachtig laten voelen, die je zelfvertrouwen geven. En vooral: die jou het gevoel geven dat je ertoe doet. Dat je impact maakt.

Read more...

Waarom waarderen we de criticus meer dan de cheerleader?


Wat zijn de misvattingen en de weerstand die termen als “positief opvoeden”, “positief denken” of “een positieve mindset” bij veel mensen oproepen? Zoals ik al eerder blogde, vind ik het moment gekomen om anders naar opvoeden te kijken. Het valt me namelijk op dat er vaak met een vreselijk gekleurde bril naar bepaalde zaken wordt gekeken. De bril van cynisme, van de criticus, van de ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ cultuur. De cultuur van vooral niet boven het maaiveld uitsteken, van middelmatigheid. We lijken de criticaster vaak hoger aan te slaan dan de cheerleader.
Read more...

Laat geen stenen liggen waar je kinderen over kunnen struikelenWelke boodschappen geef jij je kinderen bewust of onbewust mee? Als ontwikkelingspsychologe blijft het me fascineren hoezeer de dynamiek in het gezin waarin je als kind en puber opgroeide zich vastzet in je lichaam en je geest. Het is goed om eens stil te staan bij de verhalen van onze vaders en moeders. Hoe stonden zij in het leven? Hoe gingen ze om met geld? Wat was in hun ogen een goede opvoeding? Wat betekende de liefde voor hen? Hoe gingen ze met elkaar om en met jou? Waarmee kreeg je hun waardering en wanneer keurden ze jou af?
Read more...

Waarom zou je werken met pakketten?Ik wil je graag meenemen in het concept van met pakketten werken. Pakketten bieden namelijk de structuur voor succes die losse coaching uren niet kunnen leveren. Het verkopen van een pakket is de enige mogelijkheid om je grote dromen op het gebied van financiële overvloed waar te maken. En dit ‘pakket’ is zeker niet alleen in jouw voordeel. Het begint allemaal bij het principe dat je niet meer in tijd denkt, maar in WAARDE. 
Read more...

Mijn boek kwam een jaar geleden uit!


 
Wow! Het is alweer een jaar geleden dat mijn boek uitkwam! Next Level Mama, Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk ❤️ Ik kijk nog steeds met veel trots terug op het hele schrijfproces en de publicatie.
 
Met Next Level Mama wil ik zoveel mogelijk moeders inspireren om te gaan leven, werken en opvoeden vanuit het hart. Je kinderen inspireren door zelf je mooiste leven te leven.nIk hou van schrijven. Het naar binnen keren. Zoekend naar de juiste woorden. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? En dan de inspiratie die gaat stromen en de woorden die zomaar komen. De boodschap die steeds duidelijker wordt. I love it! ❤️
Read more...

Tijd voor een nieuwe kijk op opvoeden


 
De effecten van de wereldwijde economische crisis zijn inmiddels over de hele wereld merkbaar. Inflatie, hogere prijzen in de supermarkt, huizenprijzen die over de kop gaan, enorme prijsstijgingen van onze basale brandstoffen en teruglopende verkopen in diverse sectoren. Vanzelfsprekende garanties, structuren en spelregels ten aanzien van ons opgebouwde pensioen, onze hypotheken en onze gezondheidszorg zijn plots niet meer zo vanzelfsprekend.
Read more...

Voel jij je gezien? En wil jij gezien worden?In mijn coachingsessies besteed ik veel aandacht aan zichtbaarheid en gezien worden. In de coachingsgesprekken met de prachtige vrouwen uit mijn programma wordt mij keer op keer duidelijk hoe wezenlijk het voor ons is om gezien te worden. Heel veel van ons verdriet, onzekerheid, angsten, gevoelens van onzekerheid, boosheid en frustratie is terug te voeren op de eenzaamheid die we hebben ervaren in onze moeilijke of juist succesvolle momenten. Het gevoel dat niemand ons zag in onze zorgen, in onze pijn, in onze strijd èn in onze overwinningen, laat vaak een gevoel van leegte en nutteloosheid achter die we op allerlei manieren proberen op te vullen.
Read more...

Commercieel of waardevol?

 
Afgelopen week zetten twee gesprekken me aan het denken. Het eerste gesprek ging over een Amerikaanse spiritueel psychologe. Ze werkt met engelen in haar boeken en workshops en schrijft over spirituele zaken die je kunnen helpen je leven te verbeteren of te helen. Los van wat ik inhoudelijk van haar werk vindt, werd ik getriggerd door de opmerking van mijn gesprekspartner. "Ze is wel commercieel geworden… ja, dat gebeurt eigenlijk met al die schrijvers. Ik snap het wel, ze moeten ook hun brood verdienen, maar ik vind het soms wel jammer." 
Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates