Je bent niet op zoek naar balans, maar naar bezieling


 
Hoe vaak hoor je het niet? Vrouwen die meer balans willen in hun leven. Waarbij balans meestal staat voor meer rust, minder doen of in ieder geval minder hard werken. Mijn stelling is dat je niet op zoek bent naar meer balans, maar naar meer bezieling in je leven. Van elke dag alleen maar actielijstjes afwerken, wordt iedereen moe. Je moet dus niet minder gaan doen, maar meer van je echt leuk vindt om te doen. Dingen waar je blij van wordt, die je energie geven, die je krachtig laten voelen, die je zelfvertrouwen geven. En vooral: die jou het gevoel geven dat je ertoe doet. Dat je impact maakt.

Read more...

Waarom waarderen we de criticus meer dan de cheerleader?


Wat zijn de misvattingen en de weerstand die termen als “positief opvoeden”, “positief denken” of “een positieve mindset” bij veel mensen oproepen? Zoals ik al eerder blogde, vind ik het moment gekomen om anders naar opvoeden te kijken. Het valt me namelijk op dat er vaak met een vreselijk gekleurde bril naar bepaalde zaken wordt gekeken. De bril van cynisme, van de criticus, van de ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ cultuur. De cultuur van vooral niet boven het maaiveld uitsteken, van middelmatigheid. We lijken de criticaster vaak hoger aan te slaan dan de cheerleader.
Read more...

Laat geen stenen liggen waar je kinderen over kunnen struikelenWelke boodschappen geef jij je kinderen bewust of onbewust mee? Als ontwikkelingspsychologe blijft het me fascineren hoezeer de dynamiek in het gezin waarin je als kind en puber opgroeide zich vastzet in je lichaam en je geest. Het is goed om eens stil te staan bij de verhalen van onze vaders en moeders. Hoe stonden zij in het leven? Hoe gingen ze om met geld? Wat was in hun ogen een goede opvoeding? Wat betekende de liefde voor hen? Hoe gingen ze met elkaar om en met jou? Waarmee kreeg je hun waardering en wanneer keurden ze jou af?
Read more...

Waarom zou je werken met pakketten?Ik wil je graag meenemen in het concept van met pakketten werken. Pakketten bieden namelijk de structuur voor succes die losse coaching uren niet kunnen leveren. Het verkopen van een pakket is de enige mogelijkheid om je grote dromen op het gebied van financiële overvloed waar te maken. En dit ‘pakket’ is zeker niet alleen in jouw voordeel. Het begint allemaal bij het principe dat je niet meer in tijd denkt, maar in WAARDE. 
Read more...

Mijn boek kwam een jaar geleden uit!


 
Wow! Het is alweer een jaar geleden dat mijn boek uitkwam! Next Level Mama, Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk ❤️ Ik kijk nog steeds met veel trots terug op het hele schrijfproces en de publicatie.
 
Met Next Level Mama wil ik zoveel mogelijk moeders inspireren om te gaan leven, werken en opvoeden vanuit het hart. Je kinderen inspireren door zelf je mooiste leven te leven.nIk hou van schrijven. Het naar binnen keren. Zoekend naar de juiste woorden. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? En dan de inspiratie die gaat stromen en de woorden die zomaar komen. De boodschap die steeds duidelijker wordt. I love it! ❤️
Read more...

Tijd voor een nieuwe kijk op opvoeden


 
De effecten van de wereldwijde economische crisis zijn inmiddels over de hele wereld merkbaar. Inflatie, hogere prijzen in de supermarkt, huizenprijzen die over de kop gaan, enorme prijsstijgingen van onze basale brandstoffen en teruglopende verkopen in diverse sectoren. Vanzelfsprekende garanties, structuren en spelregels ten aanzien van ons opgebouwde pensioen, onze hypotheken en onze gezondheidszorg zijn plots niet meer zo vanzelfsprekend.
Read more...

Voel jij je gezien? En wil jij gezien worden?In mijn coachingsessies besteed ik veel aandacht aan zichtbaarheid en gezien worden. In de coachingsgesprekken met de prachtige vrouwen uit mijn programma wordt mij keer op keer duidelijk hoe wezenlijk het voor ons is om gezien te worden. Heel veel van ons verdriet, onzekerheid, angsten, gevoelens van onzekerheid, boosheid en frustratie is terug te voeren op de eenzaamheid die we hebben ervaren in onze moeilijke of juist succesvolle momenten. Het gevoel dat niemand ons zag in onze zorgen, in onze pijn, in onze strijd èn in onze overwinningen, laat vaak een gevoel van leegte en nutteloosheid achter die we op allerlei manieren proberen op te vullen.
Read more...

Commercieel of waardevol?

 
Afgelopen week zetten twee gesprekken me aan het denken. Het eerste gesprek ging over een Amerikaanse spiritueel psychologe. Ze werkt met engelen in haar boeken en workshops en schrijft over spirituele zaken die je kunnen helpen je leven te verbeteren of te helen. Los van wat ik inhoudelijk van haar werk vindt, werd ik getriggerd door de opmerking van mijn gesprekspartner. "Ze is wel commercieel geworden… ja, dat gebeurt eigenlijk met al die schrijvers. Ik snap het wel, ze moeten ook hun brood verdienen, maar ik vind het soms wel jammer." 
Read more...

Van tropisch Curaçao naar ‘laid back’ Sydney


 
Vanmorgen nam ik even een break en wandelde in het ochtendzonnetje naar het dichtstbijzijnde koffietentje. En terwijl ik me op het terrasje opwarmde en genoot van een heerlijk potje ‘green jasmin tea’ mijmerde ik over de tijd die ik met mijn gezin doorbracht in Sydney. We emigreerden van het tropische eiland Curaçao naar de ‘laid back’ wereldstad Sydney. 
Read more...

Minder opvoeden, meer inspireren!

 
Al vaker schreef ik in mijn blog over mijn visie op opvoeden. Naarmate ikzelf en mijn kinderen ouder worden, kijk ik steeds vaker met gemengde gevoelens naar alle opvoedingsadviezen die via de verschillende media op ons afkomen. We tobben wat af, we discussiëren en twijfelen. Wat is nu de juiste manier om onze kinderen op te voeden? Waar doen we goed aan?
Read more...

Durf jij contact te maken met je ware verlangens?

 
Veel succesvolle mensen en ondernemers op het gebied van self-empowerment, persoonlijke ontwikkeling en mindset spreken over de kracht van je verlangen. De 'Desire Map' van Danielle Laporte is misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook een dame als Gina Devee, die als transformational coach de hele wereld afreist en een bloeiend bedrijf wist neer te zetten, zegt keer op keer dat haar leven totaal is veranderd sinds ze contact maakte met haar ware verlangens. 
Read more...

Grenzeloos Ondernemen

 

Vaak delen wij ondernemers onze succesverhalen. Dat is ook heel inspirerend en motiverend. Maar soms lukt het echter even niet. De flow is weg, de klanten blijven weg of de gehoopte groei blijft uit. Ook die verhalen zijn belangrijk om te delen. Ook van zo'n mindere periode kunnen we leren en elkaar bemoedigen. 
Read more...

Creëer je eigen Lifestyle BusinessToen ik in 2002 startte als zelfstandig ondernemer voelde dat als een hele spannende stap. Ik liet de zekerheid van een goede baan als senior beleidsadviseur bij een grote gemeente achter me en had geen idee wat het ondernemerschap inhield. Maar een belangrijke levensgebeurtenis - de doodgeboorte van mijn zoon Thom - had mij wakker geschud en met de neus op mijn waarheid gedrukt. Ik had opeens heel scherp wat mijn kernwaarden waren en hoe kostbaar mijn tijd hier op aarde was. En plots wist ik heel zeker, dat ik het anders wilde.
Read more...

Zo krijg je (weer) grip op je leven


 
Soms zit het leven niet mee. Je wordt ziek, een geliefde verlaat je, je faalt op een belangrijke test, je verliest je baan, een goede vriend kwetst je tot op het bot, je wordt onterecht van iets beschuldigd, er zijn zoveel zaken die ons als mens uit balans kunnen brengen. Met dergelijke teleurstellingen kun je op verschillende manieren omgaan. 
Read more...

Twee levenslessen die jij kan meenemen op vakantie


 
Wij zijn inmiddels een aantal keer geëmigreerd; van Nederland naar Curaçao, van Curaçao naar Sydney (Australië), en van Sydney weer terug naar Rotterdam. Ik heb hieruit twee belangrijke levenslessen opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Juist nu de vakantie voor de deur staat zijn het misschien ook voor jullie twee interessante vragen om over na te denken.
Read more...

Een positieve growth mindset voor het hele gezin

 
Steeds meer mensen verdiepen zich in de relatie tussen je mindset en je realiteit. Het 5G-model wordt al langere tijd succesvol ingezet in het helpen van mensen en kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met faalangst. Hoe werkt het?
Read more...

33 manieren om je frequentie weer te verhogen


 
Regelmatig krijg ik de vraag: maar Monique, nu even eerlijk, jij hebt het altijd maar over die mindset, de kracht van positief denken en de flow van vertrouwen en ‘self-love’, maar ben jij zelf dan helemaal nooit down, chagrijnig of gewoon even uit je flow?
Read more...

Time management voor ambitieuze moeders


 
We zeggen allemaal met regelmaat: ‘Ik heb geen tijd’. Veel moeders hebben continu het gevoel dat zij achter de feiten aanlopen. Ze voelen steeds een druk om meer dingen gedaan te krijgen of ze denken dat ze gewoon veel te veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben om het gedaan te krijgen. Tijd is hun vijand en ze voelen zich vaak zo moe.

Wanneer ik vrouwen in mijn coachingsprogramma het ‘huiswerk’ meegeef om tijd voor zichzelf in te gaan plannen, kan ik de stress bijna voelen. Tijd voor mezelf inplannen? Me-time? Waar haal ik de tijd vandaan?  
Read more...

10 mindset technieken voor jou en je kind voor een positief zelfbeeldEen positief zelfbeeld is essentieel in de ontwikkeling van kinderen. De beste manier om hen dit mee te geven, is door je eigen eigenwaarde een boost te geven. Hiermee geef je tegelijkertijd een positieve wending aan jouw eigen succes en geluk. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld hangt nauw samen met jouw kijk op de wereld.
Read more...

Mijn persoonlijke boekenlijst


Mijn business is mede tot stand gekomen op basis van vele boeken die ik de afgelopen 25 jaar heb gelezen op het gebied van opvoeding, de ontwikkeling van kinderen, communicatie, mindset, positieve psychologie, persoonlijke en spirituele groei, pedagogisch handelen & self-empowerment.

Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, is het onontbeerlijk jezelf te blijven voeden met voldoende en nieuwe informatie van kwaliteit. Probeer hierom minstens elke maand een boek te lezen.
Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates