Tijd voor een nieuwe kijk op opvoeden


 
De effecten van de wereldwijde economische crisis zijn inmiddels over de hele wereld merkbaar. Inflatie, hogere prijzen in de supermarkt, huizenprijzen die over de kop gaan, enorme prijsstijgingen van onze basale brandstoffen en teruglopende verkopen in diverse sectoren. Vanzelfsprekende garanties, structuren en spelregels ten aanzien van ons opgebouwde pensioen, onze hypotheken en onze gezondheidszorg zijn plots niet meer zo vanzelfsprekend.
Read more...

Voel jij je gezien? En wil jij gezien worden?In mijn coachingsessies besteed ik veel aandacht aan zichtbaarheid en gezien worden. In de coachingsgesprekken met de prachtige vrouwen uit mijn programma wordt mij keer op keer duidelijk hoe wezenlijk het voor ons is om gezien te worden. Heel veel van ons verdriet, onzekerheid, angsten, gevoelens van onzekerheid, boosheid en frustratie is terug te voeren op de eenzaamheid die we hebben ervaren in onze moeilijke of juist succesvolle momenten. Het gevoel dat niemand ons zag in onze zorgen, in onze pijn, in onze strijd èn in onze overwinningen, laat vaak een gevoel van leegte en nutteloosheid achter die we op allerlei manieren proberen op te vullen.
Read more...

Commercieel of waardevol?

 
Afgelopen week zetten twee gesprekken me aan het denken. Het eerste gesprek ging over een Amerikaanse spiritueel psychologe. Ze werkt met engelen in haar boeken en workshops en schrijft over spirituele zaken die je kunnen helpen je leven te verbeteren of te helen. Los van wat ik inhoudelijk van haar werk vindt, werd ik getriggerd door de opmerking van mijn gesprekspartner. "Ze is wel commercieel geworden… ja, dat gebeurt eigenlijk met al die schrijvers. Ik snap het wel, ze moeten ook hun brood verdienen, maar ik vind het soms wel jammer." 
Read more...

Van tropisch Curaçao naar ‘laid back’ Sydney


 
Vanmorgen nam ik even een break en wandelde in het ochtendzonnetje naar het dichtstbijzijnde koffietentje. En terwijl ik me op het terrasje opwarmde en genoot van een heerlijk potje ‘green jasmin tea’ mijmerde ik over de tijd die ik met mijn gezin doorbracht in Sydney. We emigreerden van het tropische eiland Curaçao naar de ‘laid back’ wereldstad Sydney. 
Read more...

Minder opvoeden, meer inspireren!

 
Al vaker schreef ik in mijn blog over mijn visie op opvoeden. Naarmate ikzelf en mijn kinderen ouder worden, kijk ik steeds vaker met gemengde gevoelens naar alle opvoedingsadviezen die via de verschillende media op ons afkomen. We tobben wat af, we discussiëren en twijfelen. Wat is nu de juiste manier om onze kinderen op te voeden? Waar doen we goed aan?
Read more...

Durf jij contact te maken met je ware verlangens?

 
Veel succesvolle mensen en ondernemers op het gebied van self-empowerment, persoonlijke ontwikkeling en mindset spreken over de kracht van je verlangen. De 'Desire Map' van Danielle Laporte is misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook een dame als Gina Devee, die als transformational coach de hele wereld afreist en een bloeiend bedrijf wist neer te zetten, zegt keer op keer dat haar leven totaal is veranderd sinds ze contact maakte met haar ware verlangens. 
Read more...

Grenzeloos Ondernemen

 

Vaak delen wij ondernemers onze succesverhalen. Dat is ook heel inspirerend en motiverend. Maar soms lukt het echter even niet. De flow is weg, de klanten blijven weg of de gehoopte groei blijft uit. Ook die verhalen zijn belangrijk om te delen. Ook van zo'n mindere periode kunnen we leren en elkaar bemoedigen. 
Read more...

Creëer je eigen Lifestyle BusinessToen ik in 2002 startte als zelfstandig ondernemer voelde dat als een hele spannende stap. Ik liet de zekerheid van een goede baan als senior beleidsadviseur bij een grote gemeente achter me en had geen idee wat het ondernemerschap inhield. Maar een belangrijke levensgebeurtenis - de doodgeboorte van mijn zoon Thom - had mij wakker geschud en met de neus op mijn waarheid gedrukt. Ik had opeens heel scherp wat mijn kernwaarden waren en hoe kostbaar mijn tijd hier op aarde was. En plots wist ik heel zeker, dat ik het anders wilde.
Read more...

Zo krijg je (weer) grip op je leven


 
Soms zit het leven niet mee. Je wordt ziek, een geliefde verlaat je, je faalt op een belangrijke test, je verliest je baan, een goede vriend kwetst je tot op het bot, je wordt onterecht van iets beschuldigd, er zijn zoveel zaken die ons als mens uit balans kunnen brengen. Met dergelijke teleurstellingen kun je op verschillende manieren omgaan. 
Read more...

Twee levenslessen die jij kan meenemen op vakantie


 
Wij zijn inmiddels een aantal keer geëmigreerd; van Nederland naar Curaçao, van Curaçao naar Sydney (Australië), en van Sydney weer terug naar Rotterdam. Ik heb hieruit twee belangrijke levenslessen opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Juist nu de vakantie voor de deur staat zijn het misschien ook voor jullie twee interessante vragen om over na te denken.
Read more...

Een positieve growth mindset voor het hele gezin

 
Steeds meer mensen verdiepen zich in de relatie tussen je mindset en je realiteit. Het 5G-model wordt al langere tijd succesvol ingezet in het helpen van mensen en kinderen die bijvoorbeeld te maken hebben met faalangst. Hoe werkt het?
Read more...

33 manieren om je frequentie weer te verhogen


 
Regelmatig krijg ik de vraag: maar Monique, nu even eerlijk, jij hebt het altijd maar over die mindset, de kracht van positief denken en de flow van vertrouwen en ‘self-love’, maar ben jij zelf dan helemaal nooit down, chagrijnig of gewoon even uit je flow?
Read more...

Time management voor ambitieuze moeders


 
We zeggen allemaal met regelmaat: ‘Ik heb geen tijd’. Veel moeders hebben continu het gevoel dat zij achter de feiten aanlopen. Ze voelen steeds een druk om meer dingen gedaan te krijgen of ze denken dat ze gewoon veel te veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben om het gedaan te krijgen. Tijd is hun vijand en ze voelen zich vaak zo moe.

Wanneer ik vrouwen in mijn coachingsprogramma het ‘huiswerk’ meegeef om tijd voor zichzelf in te gaan plannen, kan ik de stress bijna voelen. Tijd voor mezelf inplannen? Me-time? Waar haal ik de tijd vandaan?  
Read more...

10 mindset technieken voor jou en je kind voor een positief zelfbeeldEen positief zelfbeeld is essentieel in de ontwikkeling van kinderen. De beste manier om hen dit mee te geven, is door je eigen eigenwaarde een boost te geven. Hiermee geef je tegelijkertijd een positieve wending aan jouw eigen succes en geluk. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld hangt nauw samen met jouw kijk op de wereld.
Read more...

Mijn persoonlijke boekenlijst


Mijn business is mede tot stand gekomen op basis van vele boeken die ik de afgelopen 25 jaar heb gelezen op het gebied van opvoeding, de ontwikkeling van kinderen, communicatie, mindset, positieve psychologie, persoonlijke en spirituele groei, pedagogisch handelen & self-empowerment.

Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, is het onontbeerlijk jezelf te blijven voeden met voldoende en nieuwe informatie van kwaliteit. Probeer hierom minstens elke maand een boek te lezen.
Read more...

Maak keuzes en reken af met je uitstelgedrag

 
Ieder mens heeft meerdere waarden. Soms lijken bepaalde waarden elkaar tegen te spreken. We spreken dan van conflicte­rende waarden. Conflicterende waarden kunnen het maken van keuzes bemoeilijken; het is zelfs de meest voorkomende reden voor uitstel.

Wanneer je bepaalde taken, besluiten of doelen steeds voor je uit blijft schuiven, heb je waarschijnlijk te maken met conflicterende waarden. 
Read more...

Happiness, een kwestie van doen

 
Pharrell Williams nummer ‘Happy’ maakt me altijd vrolijk én zet me aan het denken. ‘Clap along if you know what happiness is for you…’

Ik was één van die druk bezette moeders die graag door rende in de dagelijkse stroom van boterhammen maken, kusjes uitdelen, kinderen op en neer rijden, intussen je werk doen, boodschappen halen, mails beantwoorden, je Facebook checken, afstemmen en overleggen met manlief over onbelangrijke zaken, maar wel noodzakelijk om aan alle verplichtingen en taken te voldoen. De ideale situatie om de dingen waar je echt blij van wordt, steeds weer voor je uit te schuiven en uit te stellen. 
 
Waar word ik echt gelukkig van?
Read more...

Wat voor moeder wil je zijn?


We weten het allemaal. Onze kinderen luisteren niet zozeer naar wat we zeggen, ze kijken meer naar wat we doen. Ze worden niet wat we hen vertellen, maar ze worden wie wij zijn. De energie die we uitstralen en de overtuigingen die we - bewust of onbewust - met ons meedragen, beïnvloeden hen meer dan we soms zouden wensen. Dus vandaar mijn vraag: Wat voor moeder wil je zijn?
Read more...

Moederdag 💛

 
Mijn gedachten gaan terug in de tijd. Als kind wilde ik mijn moeder zo ontzettend graag verwennen op moederdag. Met liefde creëerde ik mijn knutselwerkjes voor haar. Ik kocht mooie cadeautjes van mijn zuinig gespaarde zakgeld. Ik wilde zo graag dat ze voelde hoeveel ik van haar hield. Ik wilde haar blij maken.
Read more...

Schrijf jij weleens een brief aan jezelf?


Dankbaarheid wordt ook wel het paradepaardje van de positieve psychologie genoemd. De Amerikaanse psycholoog Martin Seligman, grondlegger van deze stroming, hield in 1998 een beroemd geworden speech waarin hij opriep meer onderzoek te doen naar wat mensen gelukkig maakt in plaats van naar psychische stoornissen. Sindsdien zijn er duizenden onderzoeken gedaan naar eigenschappen als doorzettingsvermogen, wijsheid, tevredenheid en zelfvertrouwen.
Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates