Het is alweer een jaar of vijf geleden dat een huisgenoot van mijn oudste in het studentenhuis waar die toen woonde, in de ban was van één of andere leer die hij Human Design noemde. Achteraf denk ik dat hij gewoon door een mentaal hele zware periode ging en even van het padje af was, maar destijds leek dat hele Human Design me een gevaarlijke sekte. Hij hing zijn studie aan de wilgen, at vrijwel alleen nog appels -omdat hij had ontdekt dat dat bij zijn human design paste- en vertrok met de noorderzon naar Engeland om bij een veel oudere vrouw te gaan wonen, die ook helemaal in de Human Design leer zat.

Het leek me destijds een filosofie om ver bij weg te blijven en ging over tot de orde van de dag. Een jaar of twee later zag ik opeens op social media allerlei mensen posten over Human Design en hoe dat hen hielp of had geholpen zichzelf beter te begrijpen of zelf te omarmen waar ze voorheen altijd met zichzelf aan het vechten waren om aan een bepaald plaatje te voldoen. Wie kon daar tegen zijn?

Ik zag hele succesvolle ondernemers vertellen hoe ze veel meer waren gaan ondernemen op een manier die bij hen paste, omdat ze meer waren gaan meebewegen op hoe hun energie van nature werkte en vooral nieuwe initiatieven oppakten vanuit hun aangeboren talenten. De termen leken ook steeds meer gemeengoed te worden. Mensen vroegen me: ben jij een Generator, Projector of misschien een Reflector. Pardon?

Het werd tijd me er meer in te verdiepen en me open te stellen voor wat Human Design mij kon brengen. Dus ik vroeg een Human Design Blueprint aan bij een expert en kreeg een uitgebreid rapport gebaseerd op mijn geboortedatum en tijd. En aangezien ik die niet eens wist en het wel echt serieus een kans wilde geven, vroeg ik zelfs bij de gemeente een uittreksel uit te geboorteregister aan!

Ik las en las en ik moet het toch bekennen: de informatie resoneerde, het klopte. Waar je bij een persoonlijkheidstest een platgeslagen beeld krijgt van jezelf, is dit bij Human Design niet zo. Niet alleen op persoonlijk vlak verklaart het veel, ook in de context van de wereld en het collectief werden dingen bevestigd die ik wel voel maar nooit zo verwoordde. Heel interessant en grappig dat wat ik als een kernwaarde van mezelf zag (het hebben en koesteren van een open mind), terug te vinden is in mijn human design. Het is één van mijn superpowers:

“Je bent ontworpen om open-minded te zijn. Je kunt dingen vanuit vele perpspectieven bekijken en het antwoord in gewone taal vertalen. Als iemand vastzit, kun je een nieuwe oplossing vinden. Je hoofd is heel flexibel en raakt niet verstrikt in overtuigingen en mentale concepten.”

Zo ontdekte ik nog meer superkrachten van mezelf, die ergens inderdaad heel vertrouwd voelen. Volgens mijn blueprint ben ik een:
  • Ontsteker of firestarter > ik kan mensen in beweging zetten en hun vlammetje opsporen
  • Schattendetector > ik kan snel zien wat van waarde is en hoe je waarde kunt toevoegen
  • Zelfzorg teacher > ik kan snel aanvoelen waar de pijn zit en deze met veel empathie verzachten
  • Wereldvertaler > ik kan mijn taal goed aanpassen aan de ontvanger zodat de boodschap echt binnen komt
Toch geen onzin, die Human Design 😉. Ik vervolg mijn reis en kijk wat het me brengt.


Weet jij wat jouw superpowers zijn? 
Ik hoor het graag! 
Laat het me weten


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment