Op onze road trip naar Spanje afgelopen week bezochten we een nieuwbouw project in Valencia. Het is een droom van ons om over een aantal jaar een uitvalsbasis te hebben in Spanje.

Zon en zee
Na ons leven op Curaçao en in Sydney missen we soms het klimaat, het landschap en de lifestyle die op beide plekken zo anders is dan in Nederland. Persoonlijk zijn de zee en de zon krachtbronnen voor mij en die mis ik echt. Ik heb ze nodig om op te laden.

Vrijheid creëren
Nederland is goed voor ons en ook de kids lijken zich daar op termijn te willen settelen. Maar we willen de vrijheid creëren een maand of 3 per jaar in Spanje te kunnen wonen en werken. Om op te laden en te connecten.

Dus daar werken we rustig naartoe en zoeken nog naar de beste vorm. Ik ga weer meer online doen met mijn bedrijf, we onderzoeken onze financiële mogelijkheden, we denken na over een mogelijke plek.

Het bezoek aan het project in Valencia hoorde daarbij. En ja, het was prachtig, hoge kwaliteit, een goede investering ook. De makelaar verkocht het goed.

Het gevoel was er niet
Maar ik voelde het net niet. We wogen alle mitsen en maren tegen elkaar af. De financiële stretch, het was toch wel een eind rijden, was de timing wel goed, de stad Valencia was prachtig, maar misschien niet helemaal wat we nu zochten en meer van dat soort gedachten.

We besloten het niet te doen en dit project voor nu los te laten. Ergens voelden we ons teleurgesteld. We hadden gehoopt op bevestiging, maar bleven in plaats daarvan wat sip en verloren achter. Hoe nu verder?

Down to memory lane
We besloten een dag eerder aan de terugreis te starten en een nachtje door te brengen in het hotel waar we in 2005 ontdekten dat er een vierde kindje aankwam. Niet gepland en zeker niet verwacht. Onze jongste was toen net 6 maandjes. Een onverwachte verrassing dus. Of anders gezegd een onverwacht cadeau.

En terwijl we de laatste kilometers reden naar het hotel kwam er iets van opwinding over ons. Wat was het hier toch mooi en fijn. Het zonnetje scheen, de temperatuur steeg en het landschap veranderde. 

En hoe gaaf was het weer in het hotel te zijn van toen. Nog net zo mooi en intiem als in onze herinnering. Met een terras en een onvergetelijke view. En terwijl we daar zaten te genieten van wat tapas en een een drankje, overviel het me.

Puur geluk, puur joy. Dít moest de plek worden van onze uitvalsbasis. Alles klopte.

Les 1
En dat gaf me zo’n waardevol inzicht. Wat verdoen we toch veel tijd met twijfelen, wikken en wegen! Terwijl het eigenlijk zo simpel is.

Als het een ‘hell yes!’ is, dan weet je het. Al het andere is ruis. Je wéét het, je voélt het, wanneer iets goed voor je is. Wanneer iets bestemd voor je is. Your gut feeling knows. Het ontroert je, het raakt je. In dit geval schoot ik vol en voelde tranen in mijn ogen. Het was opeens zo duidelijk. Dit gevoel, dat zocht ik.

Les 2
De gebeurtenis herinnerde me ook aan een andere belangrijke levensles, die ik al eerder mocht ervaren.

Een teleurstelling is in feite nooit een teleurstelling, maar een opmaat naar iets beters. Iets dat beter is afgestemd op jouw verlangen. Elke teleurstelling leidt uiteindelijk tot een ‘hell yess!’ 

En het antwoord is er meestal al. Het wacht om door jou gevonden te worden.

En de droom?
En hoe nu verder met onze droom? 
Wordt vervolgd, met nu een nog duidelijkere richting waarin het zich verder mag ontvouwen.

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment