Daar lag ik dan.

Ik kwam binnen bij mijn holistische massagetherapeut met een knallende hoofdpijn. Ik moest er bijna van overgeven.

Toch was ik gekomen, want iets in me wist dat dit precies was wat ik nu nodig had. Ze keek me aan en zei: “Kom maar meteen liggen, praten komt later, ik geloof dat ik even heel goed voor je ga zorgen.”

Ik ging liggen en voelde de energie razen in mijn hoofd, die tintelde, raasde en mijn hoofd liet bonzen.

Ze deed haar werk en langzaam viel het kwartje. Ik zat al ruim een week in een overdrive: heel hard werken, heel veel nieuwe ideeën, mijn dagen bomvol gepland met afspraken. Wow, businesswise ging ik als een dolle. 

Mijn lichaam kon mijn hoofd niet bijhouden. Ik werd ‘s nachts wakker waarbij mijn hoofd meteen ‘aan’ stond en de actielijst voor de volgende dag begon langs te gaan.

Dit patroon herkende ik. Dit deed ik jarenlang. Van buiten heel succesvol, nieuwe klanten en opdrachten, 1001 ideeën, maar van binnen vertrokken. Vertrokken bij mezelf.

En plots wist ik meteen welk moment dit oude patroon had geactiveerd. Daar op de massagetafel viel het kwartje. Een verhaal van vroeger, een beeld en die hele heftige emotie die het in me opriep. En weg was ik. 

Dit is dus hoe trauma werkt en dit patroon waar ik jaren in vast zat. Ik zie het nu zo duidelijk. Hard werken om niet te hoeven voelen, mezelf terugtrekken in mijn hoofd, omdat mijn lijf niet veilig voelt.

Ik had het de hele week zo koud gehad, terwijl mijn mannen thuis allemaal volhielden dat het echt niet koud was. En ik begreep het nu: ik had mezelf en mijn innerlijk kind in de kou laten staan.

Wat een mooi inzicht. En wat was ik blij dat ik toch gekomen was. 

En nu?
Nu is de uitdaging om lief voor mezelf te zijn. Met compassie te kijken naar hoe ik mezelf jaren dacht veilig te houden. En dan rustig en diep ademhalen. En weer verder te gaan op dit nieuwe pad van zachtheid en zelfzorg. Er zijn voor mezelf, thuiskomen in mijn lijf.


Benieuwd naar wat innerlijk kind werk voor jou kan betekenen? 
De Inner Child Challenge kan een mooie eerste stap zijn om innerlijk kind werk te
verkennen en (opnieuw) kennis te maken met jouw innerlijke kind. Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment