Een heerlijke twee weken op Curaçao met mijn twee oudste kinderen. Hoe gezegend kan een mens zijn? 

Geniet ervan! zei iedereen die ik het afgelopen weken vertelde. Enjoy! Lekker ontspannen, even loslaten. Ik knikte braaf of zei stoer: ‘Dat ga ik zeker doen!’

Maar genieten is niet mijn sterkste kant. 

Wel hard werken om mooie dingen te bereiken, en zeker wel plezier hebben gedurende de reis, maar echt genieten als het doel dan behaald was? Heel eerlijk?

Ik vind het soms nog steeds moeilijk. En steeds beter begrijp ik waar het harde werken vandaan komt en ook waarom genieten een dingetje voor me is. Steeds beter voel ik de impact van ongezien zijn, de mond gesnoerd zijn, van een ingewikkelde kindertijd. 

Wat ik vanuit mijn opleiding ontwikkelingspsychologie met mijn hoofd al lang wist, kan ik nu ook zien en voelen in mezelf.

Veel in de mannelijke energie zitten van verantwoordelijkheid, de actiemodus, dingen voor elkaar krijgen. Moeite met de vrouwelijke energie van openstellen, overgave, ontvangen, leunen. En dus genieten.

Ik kan nu met compassie kijken naar mezelf. En nodig mezelf zacht uit tot onthaasten, ontvangen en de liefde voor mezelf helemaal door me heen te laten stromen.

Genieten staat voor ‘vreugde aan iets beleven,  vreugde  door iets ervaren’. En vandaag , waar dit mijn uitzicht is tijdens mijn ochtendmomentje, kan ik oprecht genieten. 

Hoe is dat voor jou? Kun jij goed genieten? En waar geniet je dan vooral van? 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment