Je kunt niet geven aan anderen wat je niet aan jezelf hebt gegeven!

We zeggen allemaal met regelmaat: ‘Ik heb geen tijd’. Veel moeders hebben continu het gevoel dat zij achter de feiten aanlopen. Ze voelen steeds een druk om meer dingen gedaan te krijgen of ze denken dat ze gewoon veel te veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben om het gedaan te krijgen. Tijd is hun vijand en ze voelen zich vaak zo moe.
 
Ik herken dat.
 
Wanneer ik vrouwen in mijn coachingsprogramma het ‘huiswerk’ meegeef om tijd voor zichzelf in te gaan plannen, kan ik de stress bijna voelen. Tijd voor mezelf inplannen? Me-time? Waar haal ik de tijd vandaan? Misschien volgende week, als het wat minder druk is op mijn werk, of wanneer de kinderen uit logeren gaan. Misschien in de vakantie.
 
Met regelmaat tijd voor jezelf inplannen en in die tijd alleen maar dingen doen die je gewoon blij maken, je ziel voeden, je geest en lichaam tot rust brengen. We doen het allemaal veel te weinig. We dragen verschillende excuses aan.
 
We kunnen de kinderen toch niet te lang aan hun lot overlaten? We hebben verantwoordelijkheden, we hebben toezeggingen gedaan. We hebben toch wel belangrijkere dingen te doen? Het antwoord is NEE.
 
Dat gevoel dat je altijd tijd tekort komt kan ook een uiting zijn van een ‘schaarste-mindset’. Net zoals je kunt denken dat je altijd geld tekort komt. Toch is er een belangrijk verschil tussen geld en tijd. Geld is altijd weer opnieuw te creëren. In die zin raakt geld dus nooit op. (Ja, deze kan je uitdagen, maar meteen ook enorm geruststellen: geld is altijd opnieuw te creëren).
 
Hoe anders is dat met tijd. Dit moment komt nooit meer terug (een variatie op ‘deze wee komt nooit meer terug’, die ik ooit tijdens een zwangerschapsles hoorde ;-). Tijd is niet terug te draaien. Tijd is eindig. Jouw tijd hier is eindig. Dit is de belangrijkste les die mijn doodgeboren zoon Thom mij ooit leerde. 
 

Tijd is het meest kostbare bezit dat we hebben

En toch gaan we er vaak zo onzorgvuldig mee om! We rommelen maar wat aan, we draaien nog een was, we verdoen onze tijd met piekeren over het heden en verleden. Maar het enige wat we werkelijk hebben, is het NU.
 
Als coach stem ik mijn businessmodel hier ook meer en meer op af. Mijn 1-op-1 tijd met klanten is de duurste dienst die ik aanbied. Dat wil ik meer gaan waarderen en tot uiting brengen in mijn prijsstelling. Mijn tijd is het kostbaarste wat ik je kan bieden!
 
Maar terug naar al die moeders die het gevoel hebben dat er geen tijd over is voor henzelf. Velen van hen denken dat ze een minder goede moeder zijn of worden wanneer ze meer tijd en aandacht gaan besteden aan dat wat ze graag doen of aan zichzelf. Niets is minder waar. Integendeel, zelfzorg zou je eerste prioriteit moeten zijn. Dagelijks.
 
JIJZELF zou elke dag bovenaan moeten staan van jouw actielijst!

Ruimte voor een meditatie, een moment van schrijven en reflectie, een massage, lekker uitgebreid in bad, een avondje uit met een vriendin, een wandeling langs het strand of in het bos. Wanneer heb jij zoiets voor het laatst gedaan? 

Wat is jouw relatie met tijd?

Veel vrouwen zijn ver verwijderd van de werkelijkheid als het gaat om tijd en hebben er een scheef gegroeide verhouding mee. Ze creëren to-do lijsten die onmogelijk te bereiken zijn en die er uiteindelijk toe leiden dat zij zichzelf uitschelden of zich overweldigd voelen, omdat ze niet alles gedaan krijgen. Dit is de perfecte manier om je succes en je gevoel van eigenwaarde te ondermijnen.

In mijn coaching programma nodig ik deelneemsters uit de verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven en tijd te creëren voor taken die in lijn liggen met haar kernwaarden en die haar hoogste visie voor zichzelf en haar gezin ondersteunen. 
 
Ik geloof erin dat investeren in je eigen persoonlijke en spirituele groei als vrouw de beste opvoedingsstrategie is die er is. Het creëren van en vasthouden aan een vastgelegd schema met ME-time zal je helpen om positieve gewoonten te verankeren en de natuurlijke groei door te maken in de richting die je zelf vooraf hebt uitgestippeld en die daar het gevolg van is.
 
En voor kinderen is het een krachtig voorbeeld van jezelf serieus nemen, naar je eigen behoeften luisteren en te leren dat mama niet altijd beschikbaar is en wil zijn. En ja, dit kun je al oefenen met hele jonge kinderen. Als jij jezelf serieus neemt, gaan anderen dat ook doen.
 
‘Ik heb geen tijd’ is een krachtige negatieve affirmatie en ik nodig je uit die nu meteen om te buigen naar:
‘Het is veilig voor mij tijd en aandacht aan mezelf te besteden en mijn kinderen waarderen en respecteren dat”
 
Wil jij graag meer me-time voor jezelf creëren?
 
Plan dan een gratis call met mij in via https://moniquedaal.com/clarity-call om samen met mij 30 minuten stil te staan bij JOU!
 
Lieve groet,
Monique x
 
P.S. Ik zou het leuk vinden wanneer jullie hieronder jullie time-management tips willen delen.

 
 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment