In mijn eindejaarsblog van 2022 schreef ik al over mijn focus voor 2023: mijn ‘inner journey’. Door een aantal pittige situaties in mijn leven en mijn gezondheid die me bijna tot stilstand bracht, wist ik dat ik werd uitgenodigd om naar binnen te keren. 

Little did I know! 

De eerste helft van het jaar ligt alweer achter ons en OMG, wat een rollercoaster is het geweest. Zaken uit mijn kindertijd, waarvan ik dacht dat ik die echt doorleefd en verwerkt had, dienden zich weer in alle heftigheid aan. Ik werd uitgenodigd een volgende stap te nemen. En ik neem hem, met frisse tegenzin.

New level, new devil
Het proces levert me hernieuwde inzichten over mijn triggers en laat me inzien voor welke emoties ik lange tijd ben weggelopen. Ja, ik doe al tientallen jaren heel toegewijd mijn innerlijk werk en ik leerde dat als coach ook aan mijn klanten. Het werk van Louise Hay, maar ook van bijvoorbeeld Wayne Dyer, hebben me geholpen belangrijke stappen in mijn leven te nemen en ook veel stukken in mijn leven te helen. Maar net als in business geldt ook hier: new level, new devil.

Ik bleek toch nog het één en ander aan te moeten kijken en ik maakte kennis met mijn coping- en afweermechanismen, mijn beschermers. Ik ontmoette de pleaser, de fixer, de harde werker, de scherpe tong en de redder. En misschien wel voor het eerst zag ik ook het eenzame, verdrietige meisje. Ik zag het boze kind, dat al vroeg moest zorgen en die boos was omdat ze het allemaal alleen moest doen. De puber, van wie het vertrouwen werd beschadigd en het vrouw-zijn werd vertroebeld. 

Voor het eerst kon ik me echt verbinden met deze kinderen en al deze delen van mezelf. En dat vind ik niet makkelijk. Het voelt kwetsbaar om dit te delen en o, wat vind ik dat moeilijk! Niet echt een plezierreisje, mijn inner journey

Body-mind-connectie
Hoewel ik ook diep voel, hoe dit proces me weer laat groeien. En het maakt me bescheiden en zacht. Want hoe ongelooflijk bijzonder zitten wij toch in elkaar. Mind, body en spirit. Alles is met elkaar verbonden en hoe goed zijn we erin geslaagd om in de meest barre omstandigheden te overleven. 

Ons hele systeem is continu bezig ons veilig en in evenwicht te houden. Mijn grote inspirator Louise Hay getuigde in haar levensveranderende bestseller ‘Je kunt je leven helen’ al van deze belangrijke body-mind-connection en steeds meer onderzoek laat deze verbondenheid tussen ons lichaam en onze mind en spirit zien.

Ons lichaam vangt vaak op waar onze geest van wegloopt of geeft ons de signalen die ons vertellen dat er iets speelt in ons leven dat onze aandacht vraagt. Want je weet het, hè? Wat werkte in een ver verleden, wat zelfs van diepe wijsheid getuigde omdat het je hielp te overleven, kan op een bepaald punt ook tegen ons gaan werken. 

Hard werken geeft afleiding van pijn en het brengt je een heel eind, maar op een gegeven moment zegt het lichaam nee (wat overigens de titel is van het nieuwe boek van Gabor Maté, een aanrader!). Een schild optrekken beschermt je tegen aanvallen van buitenaf, maar door datzelfde schild wordt het heel moeilijk liefde te ontvangen. Altijd de controle willen houden, lijkt een gevoel van veiligheid te geven, maar is ongelooflijk vermoeiend en put je uit. Dan weet je dat het tijd is om te veranderen: oude patronen loslaten en nieuw gedrag en nieuwe gedachten ontwikkelen.

Opnieuw afstemmen
Het voelt als een ontdekkingstocht naar mezelf. Want wat is nu een coping mechanisme of een oud overlevingspatroon, wat is een getriggerde emotie vanuit oude pijn en wat is mijn authentieke zelf? Wat is aanpassing, wat is echt? En wat betekenen deze nieuwe inzichten voor mijn bedrijf?

Een hele goede vraag die ik ooit van een business coach kreeg was: ‘Vanuit welke identiteit neem jij business besluiten?’ Voor een multipassionate als ik ben, was dat een hele ingewikkelde vraag. Er waren zoveel antwoorden mogelijk! Ik blokkeerde er bijna van. Iets wat veel multipassionates wel zullen herkennen, bijvoorbeeld als je de vraag krijgt wat je nu eigenlijk doet.

Afgelopen week maakte ik daarom twee lijstjes: wat ben ik wel en wat ben ik ook vooral niet? Want dat je veel dingen kunt, wil nog niet zeggen dat alles even afgestemd voelt op wie je in essentie bent. Ik hoopte hiermee wat meer focus te krijgen en vaker NEE te kunnen zeggen als een vraag of opdracht niet bij dit rijtje past. Misschien leuk om ook eens te doen.

Dit verscheen er op mijn “dit ben ik wèl” lijstje:
  • Schrijver/ Denker
  • Ondernemer/eigenaar
  • Cheerleader/ podiumgever
  • Mentor/coach
  • Inspirator/ ideeëngenerator
  • Liefde-verspreider
  • Kennisdeler: teacher/ trainer/adviseur
  • Initiatiefnemer/ pionier/ kwartiermaker
  • Netwerker/ makelaar
  • Vrije ziel

Het rolde zomaar uit mijn pen. Komende periode laat ik ontvouwen hoe ik mijn bedrijf en aanbod nog beter kan afstemmen op dit lijstje en de behoefte van mijn ziel die hieronder ligt.

The inner journey
Hoewel het pad voor mij nog niet helemaal is uitgekristalliseerd, zal ik vooral meer klanten gaan helpen als Heal Your Life® coach en workshop leader. Het uitdragen van de filosofie van Louise Hay voelt zo vanzelfsprekend, omdat het mijn eigen leven en ontwikkeling zo positief heeft beïnvloed. Ook nu – in dit transformatieproces – laat ik me weer ondersteunen door één van haar basisaffirmaties: I am willing to change.

Voor nu nodig ik je vast uit in mijn nieuwe Facebook groep, met de toepasselijke naam The Inner Journey, waar ik meer zal delen over mijn eigen proces en we elkaar kunnen inspireren op onze reis van persoonlijke groei. Dus kan jouw relatie met jezelf wel een boost gebruiken? Wees welkom! 


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment