Mijn business is mede tot stand gekomen op basis van vele boeken die ik de afgelopen 25 jaar heb gelezen op het gebied van opvoeding, de ontwikkeling van kinderen, communicatie, mindset, positieve psychologie, persoonlijke en spirituele groei, pedagogisch handelen & self-empowerment.

Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, is het onontbeerlijk jezelf te blijven voeden met voldoende en nieuwe informatie van kwaliteit. Probeer hierom minstens elke maand een boek te lezen.

Ik deel graag met jou welke mensen mij persoonlijk hebben geïnspireerd mijn leven naar een hoger niveau te tillen. Veel van de boeken heb ik meerdere keren gelezen en dat raad ik jou ook aan.

Je zult merken dat je - door je eigen groei en ontwikkeling - er telkens weer andere en nieuwe inzichten uithaalt.
Boeken hebben de kracht en potentie om bepaalde ideeën in jou te doen ontluiken die je anders niet zou mogen hebben ontvangen.

Boeken helpen je op die manier om je eigen blokkades en belemmeringen te herkennen en te doorbreken.
Het lezen van boeken is voor mij dan ook geen luxe voor ‘als er nog tijd over is’ aan het einde van de dag. Lees en leer alsof je leven ervan afhangt, want dat doet het.

Ik wens je veel leesplezier!
 

Thomas gordon

Thomas Gordon is een grote inspirator voor mij geweest op het gebied van communicatie en het kijken naar de interactie tussen ouders en kinderen. Hij werd vooral bekend vanwege zijn zogenaamde Gordon-methode. Hij introduceerde begrippen als actief luisteren, de ‘ik-boodschap’, en de win-win-oplossing in de communicatie tussen mensen. Met zijn boek “Luisteren naar kinderen” lanceerde hij een methode om de opvoedingsstijl en de relaties tussen ouders en kinderen te verbeteren. Zijn boeken zijn verkrijgbaar in 28 verschillende talen en diverse uitgaven.

Zijn ‘Parent Effectiveness Training’, die hij in 1962 introduceerde werd een populaire trainingscursus, door meer dan een miljoen ouders in 43 landen gevolgd. Sinds de officiële introductie van de Gordoncursus Effectief omgaan met kinderen in 1979 in Nederland, hebben 49.000 mensen de opleiding gevolgd.

Thomas Gordon werd in 1997, 1998 en 1999 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. In 1999 ontving Thomas Gordon van de APF (American Psychologal Foundation) de Gold Medal Award voor zijn voortdurende bijdragen aan de toegepaste psychologie.

De Gordon-methode gaat uit van gelijkwaardigheid in relaties, zodat iedereen zichzelf kan zijn en zijn verantwoordelijkheid neemt, rekening houdend met de ander. In opvoedingsrelaties betekent dit dat de opvoeder het kind in zijn waarde laat en respectvol benadert. Eigenlijk zijn het de democratische principes die binnen het gezin worden geïntroduceerd. Het systeem benadrukt de effectieve communicatie en oplossingsgerichte conflicthantering. Het win-win-principe staat centraal. Hij stelt een overlegmethode in zes stappen voor. Het succes van Thomas Gordon volgt vooral uit zijn vermogen om de opvoedtheorie op een concrete, praktische manier te vertalen.
 
Titels

 

Louise hay

Louise Hay is in Nederland vooral bekend geworden als de schrijfster van onder andere de boeken ‘Je kunt je leven helen’ en ‘Gebruik je innerlijke kracht’. Ze staat wereldwijd bekend als één van de grondleggers van de zelfhulpbeweging.

Haar eerste boek, ‘Heal Your Body’, werd gepubliceerd in 1976, lang voordat de mind-body beweging in opkomst was. In dit boekwerkje beschreef Louise in detail de relatie tussen lichamelijke aandoeningen en de geestelijke oorzaken daarvan. Ook gaf ze een lijst met ziekten en kwalen, de mogelijke achterliggende oorzaken daarvan en een nieuw, gezond gedachtepatroon waarmee je de heling van ziekte en ongemakken in gang kunt zetten.

Louise Hay geniet internationale bekendheid als autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. Haar filosofie is gebaseerd op de leer van de Science of Mind en is daar in feite een vereenvoudigde en daardoor dus meer toegankelijke vorm van. Haar meest bekende en beroemde boek is ‘Je kunt je leven helen’, een baanbrekend werk waarin al de wijsheid, die ze na vele jaren studie en door haar werk als metafysisch raadgever heeft verkregen, is vervat.

In haar boeken legt ze uit dat onze overtuigingen en de ideeën die we over onszelf en over het leven hebben vaak de oorzaak zijn van onze emotionele problemen en onze lichamelijke aandoeningen. Ook leert ze ons hoe we, door bepaalde methoden toe te passen, ons denken en ons leven ten goede kunnen veranderen. Verder benadrukt ze dat het belangrijk is om van jezelf te (leren) houden, omdat dit de belangrijkste sleutel is tot positieve veranderingen op elk gebied in je leven.
 
Titels

 

Wayne dyer

Dr. Wayne W. Dyer was een internationaal gerenommeerd schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zijn boek ‘Niet morgen maar nu’ bood hulp aan honderdduizenden mensen over de hele wereld.

Wayne is van oorsprong psychotherapeut. Hij schreef zo’n 30 boeken, heeft vele audio- en video-programma’s op zijn naam staan, en talloze radio- en televisieoptredens. Dr. Dyer had een doctoraat in opvoedkundig advies aan de Wayne State University, en was als professor verbonden aan de S. John’s University in New York.

Zijn boeken zijn een grote inspiratie geweest in mijn persoonlijke zoektocht naar meer voldoening en het vinden van mijn diepere WHY in dit leven. Hij overleed in 2015. Hij zei altijd dat hij niet kon wachten tot zijn volgende avontuur zou starten, en hij had geen angst voor de dood.

 Titels

 

Stephen r. covey

Stephen R. Covey was een Amerikaans auteur. Hij schreef onder andere de bestseller The Seven Habits of Highly Effective People. Met meer dan twintig miljoen verkochte boeken is Stephen Covey voor velen een goeroe. De managementdenker is zijn hele leven een zeer gelovig man. Hij is praktiserend lid van de mormoonse kerk en studeert kerkgeschiedenis aan de mormoonse Brigham Young University in Salt Lake City.

Net als veel andere mormonen heeft Covey een groot gezin. Met zijn vrouw Sandra krijgt hij negen kinderen. In verschillende interviews noemt hij The Fatherhood Award die hij in 2003 krijgt de mooiste onderscheiding. In 1984 verandert er veel als de managementdenker het Covey Leadership Center opricht. Het Instituut dat heden ten dage als FranklinCovey bekendheid geniet.
 
Titels

 

Next level mama

Veel vrouwen voelen zich tekort schieten naar hun gezin, wanneer ze voluit hun eigen ambities willen najagen. De realiteit is precies het tegenovergestelde: het is het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven. Want door het leven te leven dat je je kinderen gunt en al je dromen waar te maken, geef je hen toestemming hetzelfde te doen.

Het is bijna een cliché geworden dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, voordat je er echt kunt zijn voor anderen. Maar hoe doe je dat?

Aan de hand van persoonlijke verhalen, mijn kennis als psycholoog en concrete oefeningen nodig ik jou zelf uit om jouw werk, gezin en leven next level te brengen. In mijn eigen boek Next level mama | Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk geef ik je zeven, op wetenschap en spiritualiteit gebaseerde, inspirerende stappen die praktisch toepasbaar zijn, maar niet oppervlakkig.

Dus wil jij vanuit je hart al jouw ambities kunnen waarmaken, zonder stress en schuldgevoel?

Dat kan!

Een leerzaam en inspirerend boek voor ondernemende en bewuste moeders van nu, die zoeken naar nieuwe manieren van opvoeden en in vrijheid hun leven willen vormgeven!

Het boek komt rechtstreeks uit mijn hart en ik hoop van harte dat je dat kunt voelen bij het lezen ervan. Je leest er HIER meer over.

 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment