In mijn business ontmoet ik veel vrouwen die zich schuldig voelen. Ze voelen zich schuldig, omdat ze altijd het gevoel hebben dat ze moeten jongleren tussen enerzijds het opbouwen van een bedrijf waar ze van houden en waar ze in geloven en anderzijds de liefde en toewijding van het moederschap.

Ze voelen zich vaak verscheurd tussen het willen doorbrengen van quality time met hun gezin en serieus genomen worden als ondernemer door klanten, personeel en partners. Een evenwicht vinden tussen bedrijf, gezin en je eigen behoeften of interesses kan hiermee erg overweldigend zijn.

Hierom deel ik graag mijn top 6 tips met je. Hopelijk heb je hier iets aan als jij tegen dezelfde struggles aanloopt of als jij klanten hebt die hier tegenaan lopen!

1. doe het innerlijke werk

De grootste uitdaging voor vrouwen is volgens mij niet dat ze in de wereld niet serieus worden genomen, maar dat ze zichzelf niet serieus nemen. Het feit dat vrouwen veel meer petten dragen dan mannen, betekent niet dat ze minder professioneel, efficiënt en effectief zijn in de zakenwereld. Maar, het is een binnenbaan voordat het een buitenbaan is!

Om door anderen serieus genomen te worden, moet je eerst jezelf serieus nemen! Goede en serieuze zelfzorg en het eren van je vrouwelijke benadering van zaken doen zijn de eerste stappen om jezelf klaar te stomen voor succes. En tegelijkertijd laat je je kinderen zien dat het belangrijk is om goed voor jezelf en je behoeften te zorgen.

2. ontwikkel een laserfocus

Vrouwen zijn volleerde multitaskers, maar wanneer je een bedrijf runt, kan multitasking je meer kwaad dan goed doen. Het ontwikkelen van een laserfocus - je concentreren op één belangrijk aspect van de ontwikkeling van je bedrijf op een bepaald moment - kan je exponentieel productiever maken. Het splitsen van je focus creëert alleen de mogelijkheid om overweldigd te raken en details te missen.

Geef de belangrijke aspecten van je bedrijf je VOLLEDIGE aandacht voor een bepaalde periode voor een grotere productiviteit en fenomenale resultaten.

Het introduceren van meer mindfulness in je leven zal ook ten goede komen aan je kinderen, omdat je relatie met hen zal verbeteren wanneer je meer aanwezig bent in het moment.

3. geloon in jezelf!

De grootste uitdaging voor vrouwen is zelfvertrouwen. Om succesvol te zijn in het ondernemerschap, moeten vrouwen hun zelftwijfel, lage zelfbeeld en gevoelens van onwaardigheid overwinnen. Terwijl vrouwen snel geneigd zijn om anderen in hun omgeving complimenten te geven, schrikken ze er vaak voor terug om in zichzelf en hun eigen ideeën te geloven.

Zonder een sterk gevoel van zelfvertrouwen zal het voor elke vrouw een uitdaging zijn om actie te ondernemen op het ondernemerspad, omdat het kan leiden tot uitstel, verlamming en stagnatie.

Zelfvertrouwen is bijna altijd belangrijker dan bekwaamheid. Het is echt het belangrijkste element in je bedrijf, dus leer hoe je je eigen hoorn kunt toeteren.

4. mindset is een levensstijl

De grootste uitdaging waar vrouwelijke ondernemers vandaag de dag voor staan is onze eigen mindset. We denken dat we niet goed genoeg zijn, dat het moeilijk voor ons is, omdat we moeders zijn, dat mensen niet willen betalen voor onze diensten, dat er al te veel ondernemers zijn die hetzelfde doen. We moeten een groeimindset ontwikkelen, mislukkingen omarmen, openstaan voor nieuwe paden in het combineren van ondernemerschap en ouderschap. Maak de afspraak met jezelf om een succes te worden!

De tijden zijn veranderd ten opzichte van het vorige decennium. Vandaag hebben we onbeperkte mogelijkheden.
We brengen onze intuïtie en creatieve kracht - vermengd met analytische vaardigheden - in voor zakelijk succes. Een bedrijf runnen gaat voor 80% over mindset en mindset is een levensstijl.

5. delegeren en automatiseren

Delegeer en automatiseer zo snel mogelijk wanneer je je bedrijf laat groeien. Wanneer we in staat zijn om te delegeren, de taken te verdelen en duidelijk te communiceren over de verantwoordelijkheden, geven we anderen de kans om ook te schitteren. Naast het opbouwen van sterkere relaties, zijn onze eindresultaten veel beter en is iedereen in staat om te profiteren van de ervaring.

Tijd is ons kostbaarste bezit. Blijf daarom zoeken naar manieren om processen binnen je bedrijf te automatiseren, zodat je jouw kostbare tijd kunt gebruiken voor zaken die voor jou het belangrijkst zijn.

6. neem een coach of mentor

Veel vrouwen denken dat ze het allemaal alleen moeten doen.

“Ik heb het onder controle!”

We hebben het gevoel dat we aan iemand moeten bewijzen dat we het zelf kunnen en dat we niemands hulp nodig hebben. Ik heb echter gemerkt dat als je om hulp vraagt, het hele proces (waar je ook mee bezig bent) veel soepeler verloopt. Zelfs als je maar iemand hebt om even mee te sparren, kan dat dingen makkelijker maken.

Dus, doe jezelf een plezier en zoek een coach of mentor om je gedachten mee te delen, om een veilige plek voor jezelf te creëren waar je je emotionele blokkades kunt verwerken of om je te helpen je beperkende overtuigingen die je vast lasten zitten, te transformeren.

Wil je weten hoe je met mij kunt werken? Boek hier je gratis Clarity Call.


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment