Wow! Het is alweer een jaar geleden dat mijn boek uitkwam! Next Level Mama, Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk ❤️ Ik kijk nog steeds met veel trots terug op het hele schrijfproces en de publicatie.
 
Met Next Level Mama wil ik zoveel mogelijk moeders inspireren om te gaan leven, werken en opvoeden vanuit het hart. Je kinderen inspireren door zelf je mooiste leven te leven.nIk hou van schrijven. Het naar binnen keren. Zoekend naar de juiste woorden. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? En dan de inspiratie die gaat stromen en de woorden die zomaar komen. De boodschap die steeds duidelijker wordt. I love it! ❤️


Een terugblik

In 2015 schreef ik een boek: “No Limit Parenting, Minder Opvoeden, meer inspireren! In 6 stappen naar een buitengewoon leven voor jou en je gezin”. Een boek geschreven op pure inspiratie. Ik wilde vooral delen wat ik tot aan dat moment in mijn leven had geleerd. En toen kwam Covid-19 en legde de wereld plat.

Er was weerstand. Los van de ineens ontstane online wereld, liep binnen gezinnen de spanning op, omdat we opeens allemaal op elkaars lip zaten. Toch zagen sommigen ook voordelen. Er was meer ruimte voor family time. Het perfecte moment om opnieuw stil te staan bij de vraag wat we nu eigenlijk echt belangrijk vinden. Om een ‘nieuw normaal’ te ontwerpen passend bij onze persoonlijke waarden. Hee daar ging mijn boek over!!

Ik besloot het opnieuw uit te geven. In een nieuw jasje. In een nieuwe context. Want we gaan niet meer terug naar hoe het was. De enige constante is verandering. Dat heeft COVID-19 ons pijnlijk duidelijk gemaakt. Dit boek geeft richting aan jouw zoektocht om dicht bij jezelf te blijven, juist in tijden van verandering, en je kinderen de tools te geven dit ook te doen.
 
 
Bewustzijn en groei
 
Veel vrouwen raken bekneld in het vinden van een goede balans tussen het grootbrengen van hun kinderen, alle bijkomende verplichtingen en beslommeringen en hun persoonlijke groei als mens en professional. Moeders hebben immers ook nog hun eigen ambities en hun eigen dromen! Maar daar lijkt vaak weinig tijd en ruimte voor te zijn in de periode van hun leven waarin kinderen geboren worden en opgroeien. Degenen die toch hun nek uitsteken of de moed hebben meer te willen, krijgen vaak weinig steun en aanmoediging vanuit hun omgeving en raken op den duur uitgeput.
 
Toen ik voor mezelf begon was mijn dochter 2 jaar en mensen keken me vreemd aan. Wist ik wel hoe hard het werken was op een eigen bedrijf op te bouwen? En de financiële onzekerheid!
 
In de afgelopen 20 jaar heb ik met heel veel moeders gewerkt, zowel in groepen als individueel, met allerlei verschillende achtergronden. Ook ontmoet ik heel veel lieve, hardwerkende moeders om me heen. Al deze moeders willen het beste voor hun kind, maar velen van hen voelen zich onzeker over de vraag of ze op de goede weg zitten.
 
Ik zie de zorgen, de twijfels, de frustraties, de vermoeidheid. Maar ik zie ook hun prachtige kern, hun eindeloze liefde voor hun kinderen, hun energie, hun flexibiliteit, hun veerkracht.

Het moederschap en de actualiteit in de wereld vraagt erom dat onszelf opnieuw uitvinden. De tijd is rijp voor een volgend niveau van bewustzijn, van waaruit we anders kunnen gaan handelen. Want als we doen wat we altijd deden, krijgen we ook wat we altijd al kregen.
 
Next Level staat in mijn boek niet voor altijd maar meer, beter en groter. Het staat voor twee belangrijke thema’s: bewustzijn en groei. Een hoger niveau van bewustzijn en een uitnodiging te blijven groeien, zodat je next level kunt gaan in jouw werk, je persoonlijke groei en in je gezin.
 
Laten we beginnen bij onszelf.
 
Wanneer je stopt dingen te doen op pure wilskracht, je leven vorm te geven naar de verwachtingen van anderen en wanneer je meer gaat handelen vanuit vertrouwen en liefde, komt er een andere energie los. Een energie die je niet wist dat je die in je had. Je zult ontdekken dat je je leven precies zó kunt inrichten als jij wilt. Ambities en grote dromen najagen gaat echt samen met het creëren van innerlijke rust en balans.

In mijn boek help ik je op weg. Via het boek krijg je toegang tot 7 gratis cadeautjes! Praktische, creatieve en verrassende geschenken voor jou en je gezin, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.


 "Dit boek heb ik aan een stuk door gelezen. Een van mijn hobby’s is het lezen van boeken over opvoeden, maar ook over zingeving, zelfontwikkeling, spiritualiteit en de wet van de aantrekkingskracht. Dit boek omvat al deze elementen. Dit samengevat in een fijne structuur, een prettige schrijfstijl, en kennis van zaken, was het een verademing om te lezen.

Daarnaast denk ik inderdaad dat je na het lezen van dit boek een fijner mens voor jezelf kunt zijn en ook daardoor een betere en liefdevollere ouder.
 
Dank je wel Monique, voor dit prachtige boek, wat ervoor heeft gezorgd dat je heel veel boeken gewoon niet meer hoeft te lezen, want alle belangrijkste lessen zitten in dit boek verweven."

Mirjam, sportcoach en multipassionate ondernemer, en pas moeder geworden van haar eerste kindje 

"Monique schrijft vanuit haar hart, net zoals ze spreekt en coacht vanuit haar hart. Ze is eerlijk en oprecht geïnteresseerd in het ontwikkelen van met name werkende moeders, die het allemaal willen: een mooie baan of bedrijf, een prachtig gezin en daarnaast ook nog tijd voor familie, vrienden en hobby's. Zo’n werkende moeder ben ik ook.
 
Ik heb haar boek gelezen tijdens het volgen van haar coaching programma een aantal jaar geleden, toen ik in het buitenland woonde.  Ondanks die drukke baan en mijn drukke gezin met jonge kinderen, was het makkelijk om hier tijd voor te maken. Haar boek leest heel prettig en geeft je een fijne combinatie van (wetenschappelijke) achtergronden, voorbeelden uit haar eigen ervaring en praktische opdrachten waar je direct mee aan de slag kan. 
 
Inmiddels is het online coachen en een goede balans tussen werk en gezin nog veel actueler door de algehele COVID-19 situatie. Met enkele aanpassingen en een compleet nieuw hoofdstuk over (zelf)compassie is het boek nog sterker en actueler geworden. 
 
Ik hoop dat jullie er net zoveel aan zullen hebben als ik gedaan heb en nog steeds doe. En mocht je wat meer diepgang zoeken, twijfel dan niet om contact op te nemen met Monique wat betreft haar coaching programma's. Monique is een prettig persoon en een fijne coach om mee te werken. Ze luistert naar wat je zegt en ook naar wat je niet zegt. Ze houdt een spiegel voor en prikt waar nodig. Dank je wel voor alles, Monique!"
 
Inge Braspenning, Process Engineering Teamlead at Nestlé & moeder van 1 dochter en 2 jongens (tweeling)
 
 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

1 Comment

  1. surrogaat moeder  02/06/2024 12:09 AM Central
    Wat een interessant artikel over het gebruik van <a href="https://whydonate.com/nl/draagmoederschap/">surrogaat moeder</a>schap! Het is bewonderenswaardig digger surrogaat moeders anderen helpt hun droom van ouderschap te vervullen. Ik ben echt onder de indruk van de moed en toewijding van surrogaat moeders.

Leave a Comment