Hoewel ik natuurlijk vooral geïnteresseerd ben in jouw plannen voor 2023, schrijf ik al een paar jaar een eindejaarsblog. En ik heb gemerkt aan de reacties dat dit door mijn lezers altijd erg gewaardeerd wordt. En 2022 was me een jaar wel. Voor mij althans. Dus ik neem je mee door mijn jaar. 
 
Een lange blog dus deze keer, je bent gewaarschuwd! Maar wie weet doe je ook een paar waardevolle inzichten op. Ik hoor ze graag.
 
Toen ik medio 2018 terugkwam naar Nederland, na bijna 10 jaar buitenland (voor wie me nog niet zo lang volgt: Curaçao en Sydney), zette ik mijn bedrijf even op een lager pitje. Ik startte in loondienst om ons leven hier als gezin weer te kunnen opbouwen. En dat was na ruim 20 jaar voltijd ondernemen toch ook weer fijn. In die fase van weer landen in Nederland, en verwerken van de bijzondere tijd die achter ons lag, voelde het soms zelfs als een warm bad.

 
Good Times

Wel schreef ik me al snel toch ook in bij de Kamer van Koophandel met de naam Good Times Coaching & Consulting. Lekker breed en algemeen, daar kon ik nog alle kanten mee op. Ik had nog niet scherp hoe ik met mijn coaching activiteiten verder wilde en vanuit mijn oude netwerk kwamen de eerste advies- en interim klussen op mijn pad. 
 
Good Times is een verwijzing naar een song van de band Chic die wij op het North Sea Jazz Festival op Curaçao in 2011 onder leiding van Nile Rodgers (de man van de beste baseline allertijden) mochten meemaken. In de buitenlucht, met de wind in de haren, dansend en genietend, voelde ik dat dat het gevoel is waar het om gaat. Om er samen elke dag die ons in dit leven gegeven is, een goede tijd van te maken.
 
Maar die goede vibe verdween eenmaal terug in Nederland een beetje naar de achtergrond. We genoten van de kleine dingen (zoals op de fiets naar je werk kunnen en lekkere kazen uitzoeken bij het kaasboertje) en verbaasden ons erover hoe goed hier veel zaken geregeld waren. 
 
Maar er was ook een andere kant. Het land van hard werken, efficiëntie, productiviteit, veel regels en systemen, verantwoording en inspecties in de verschillende banen en rollen die ik die eerste jaren terug vervulde, het kroop onder mijn huid. 
 
Lange dagen (en in de wintermaanden juist zo weinig zonuren), volle agenda’s, het gevoel geleefd te worden, de stress en werkdruk, beetje bij beetje dreef ik af van het pad dat ik in het buitenland had bewandeld. Het pad van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Er was zoveel dat gemanaged moest worden in de buitenwereld, dat ik mijn binnenwereld vergat.
 

Stilstand

Na een crisis en heftige periode in de zomer van 2022 in de privésfeer, was de koek op. Ik kon niet meer denken, althans niet gefocust, ik begon dingen te vergeten, ik kon de hele dag overvallen worden door tranen en verdriet, ik kreeg hartkloppingen, had last van astma en mijn energieniveau daalde naar een dieptepunt. Een rondje wandelen in het park aan de overkant van ons huis viel me al zwaar. 
 
Mijn normaal zo drukke en volle leven kwam tot stilstand. Best eng. Dit had ik niet eerder meegemaakt. Ik voelde dat ik langs het randje liep van een volledige burn-out en dat ik naar mijn lijf (of was het mijn ziel?) moest luisteren. Ik wist dat ik nu pas op de plaats moest maken en heel goed voor mezelf moest gaan zorgen. Deze keer moest ik zelf in de praktijk gaan brengen wat ik mijn klanten altijd leer.
 
Ik zit/zat midden in de overgang. Dat zal zeker meespelen. Wat worden we trouwens in onze maatschappij slecht voorbereid op wat deze fase met je fysieke en mentale welzijn doet! En ik was door de heftige privégebeurtenis - waarbij ik veel van mezelf had gegeven - opgebrand, maar langzaamaan begon ik ook in te zien dat er een uitnodiging lag voor mij om weer eens echt naar binnen te keren. Uit eerdere ervaring wist ik namelijk al dat mijn lichaam aan de noodrem trekt als ik op het verkeerde pad loop. Als de afstemming niet meer klopt.
 

Stroomversnelling

Dit proces kwam in een stroomversnelling toen ik in oktober startte met de internationaal gecertificeerde Heal Your Life® Teacher Coach opleiding. Hier had ik me al bijna een jaar eerder voor ingeschreven en hoewel ik me allesbehalve energiek en geïnspireerd voelde, bleek het precies wat ik nodig had. Na de driedaagse start in oktober, volgende in november een intense tiendaagse waarin alle kwartjes op zijn plek vielen. 
 
Wat een heerlijkheid om 10 dagen weg van alles en iedereen in een kleine groep helemaal ondergedompeld te worden in het werk van Louise Hay en opnieuw laagjes te mogen afpellen die me niet meer dienen. En vooral om te ervaren dat niet ons hoofd, maar onze innerlijke wijsheid en intuïtie uiteindelijk helderheid en focus brengt in ons denken en handelen.
 

Focus

En dat is meteen mijn woord voor 2023: FOCUS. Door mijn ‘multipassionate nature’ heb ik de neiging te versnipperen en energie te verliezen aan de buitenwereld. Dat brengt me veel plezier, avontuur en warme contacten. Maar nu wil ik het even anders. Zo binnen, zo buiten. In 2023 leg ik de focus daarom op “binnen”, op mijn zielepad.
 
Voor mij betekent dat afscheid nemen van een paar zaken. Mijn werk voor stichting Lezen en Schrijven blijf ik komend jaar nog met veel plezier doen, evenals mijn werk voor stichting Me & Society in Rotterdam. Hierin kan ik samen met fijne mensen samenwerken en mijn maatschappelijke betrokkenheid op een positieve manier een plek geven.
 
Maar daarnaast zal ik mijn focus leggen op het uitbreiden van mijn coaching activiteiten. Als Heal Your Life® Teacher Coach bied ik 1-op-1 coaching aan gepassioneerde en sensitieve vrouwen die durven dromen. En die de vrijheid en durf in zichzelf willen ontdekken om deze waar te maken. Die stappen willen gaan nemen privé of zakelijk en weten dat dit altijd vraagt om een beweging naar binnen.
 

The inner work

Heal Your Life® coaching en workshops richten zich op het versterken van innerlijke vaardigheden. Datgene wat staat tussen dat wat je wilt en kunt bereiken voor jezelf (jouw potentie) en waar je nu staat (je huidige positie), ligt altijd binnen in jou. Het (beter) leren herkennen van en omgaan met jouw emoties en overtuigingen vormt de kern van wat jou belemmert. Door spiegelwerk, mindset werk, innerlijk kind werk en vergevingswerk help ik je graag met het behalen van je persoonlijke en zakelijke doelen. Want ook al denken we vaak dat we hard moeten werken als in actielijstjes afwerken en lange dagen maken, het echte werk is altijd the inner work.
 

Louise Hay

Al in mijn twintiger jaren kocht ik haar boek “Je kunt je leven helen”. Toch duurde het nog zo’n 20 jaar voordat de inhoud echt bij me binnenkwam. Toen we op Curaçao woonden, zag ik ergens een flyer voor de 10-weekse Heal Your Life® workshop en ik besloot me aan te melden. Ik ging toen door een wat lastige periode en door de cursus kon ik bepaalde gedachtepatronen waarin ik verstrikt was geraakt echt loslaten of doorbreken. Bovendien groeide mijn eigenwaarde en de liefde voor mezelf. 
 
Belangrijkste inzicht was dat mijn verleden niet mijn toekomst bepaalde en dat mijn moment van macht altijd in het NU was. Elk moment kun je gedachten kiezen die je toekomst bepalen.
 
Ik paste wat ik leerde toe in mijn coaching programma’s en kwam er in de 1-op-1 coaching met klanten ook steeds meer achter dat ik steeds bij deze basis uitkwam. De eenvoud van de filosofie is meteen de kracht. Het raakt de essentie en werkt bij coachvragen in elk levensgebied. Vandaar dat ik dankbaar ben dat ik nu over alle originele coaching tools en workshop formats beschik en mij trots Heal Your Life® Teacher Coach mag noemen. Het maakt voor mij de cirkel rond.
 

Samenwerken?

In januari zal ik mijn nieuwe website lanceren met daarop mijn nieuwe koers en aanbod vanaf 2023. Hou mijn berichten dus in de gaten, dan hou ik je op de hoogte. Of schrijf je hier meteen in voor mijn nieuwsbrief met elke week een tip of affirmatie om jezelf afgestemd te houden op wat het ook maar is, waar jij in 2023 op wilt focussen. 
 
Wil je niet langer wachten? Boek dan nu hier jouw Clarity Call, rechtstreeks in mijn agenda. Dan spreek ik je snel!

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment