Veel succesvolle mensen en ondernemers op het gebied van self-empowerment, persoonlijke ontwikkeling en mindset spreken over de kracht van je verlangen. De 'Desire Map' van Danielle Laporte is misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook een dame als Gina Devee, die als transformational coach de hele wereld afreist en een bloeiend bedrijf wist neer te zetten, zegt keer op keer dat haar leven totaal is veranderd sinds ze contact maakte met haar ware verlangens. 
 

Hoe wil je je voelen?
 
We stellen vaak doelen, dromen en verwachtingen voor onszelf en het leven in de hoop dat we ons goed voelen als we deze waar maken. Maar wat nou als we het omdraaien? Hoe zou het zijn als je eerst helder had hoe je je wilt voelen en daar vervolgens je leven omheen gaat bouwen? Misschien dat het plaatje van jezelf en je leven er wat anders uitziet dan je dacht, maar één ding is zeker: je voelt je veel vaker preciés zoals je je wilt voelen.
 
Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar voor me geweest. Er is een basis gelegd voor transformatie. Er is een basis gelegd voor de tweede helft van mijn leven en voor de nieuwe richting van mijn bedrijf. Achter de schermen is er van alles gaande en investeer ik opnieuw volop in mijn eigen persoonlijke groei. Een belangrijke stap die ik hierin te nemen heb, is het contact maken met mijn verlangens. 

 
Mijn ware verlangens

Ik kom erachter dat ik mijn eigen verlangens lange tijd heb genegeerd. Misschien is dat een moeder-dingetje? Als je kinderen krijgt, staan zij plots op nummer één in je leven. Zij gaan altijd vóór. En langzaamaan verdwijnen je eigen behoeftes steeds meer naar de achtergrond. Maar er is meer.
 
Velen van ons worden opgevoed met het idee: 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Vooral in Nederland wordt het niet gewaardeerd wanneer je denkt dat je bijzonder bent of al te grote ambities hebt in het leven. Mijn moeder vertelde altijd aan anderen dat ik 'een dure smaak' had. Als we gingen shoppen, zette mijn moeder me voor een kledingrek en zei: "Hier hangt jouw maat, kies maar uit welke je de mooiste vind". Ik koos altijd de duurste. Ik zag het aan haar gezicht. En ik wilde niet dat zij zich rot voelde, omdat ze me niet kon geven wat ik werkelijk het liefste wilde. Dus ik schikte altijd in.
 
Maar het klopte: ik hou van mooie en meestal dure dingen. Ik heb het alleen heel lang weggestopt. Ach, dat hoeft ook niet, zo belangrijk is het niet, zo belangrijk ben ik niet. En nu kreeg ik de opdracht van mijn coach: schrijf ongecensureerd al je verlangens op. Hoe zou jouw leven eruit zien? Wat zou je nu echt graag willen? Materieel en niet-materieel. Maak contact met je ware verlangens. En ik deed het, schoorvoetend. Maar toen ik eenmaal op stoom kwam, toen ging ik los. 

 
Wow! Dat zo'n simpele opdracht zoveel kon losmaken

Ik keek nog eens naar mijn lijst met verlangens. Ik voelde me opgelucht aan de ene kant: "Ja, dit is wat ik wil! Wat heerlijk zou ik me dan voelen!" Aan de andere kant hoorde ik alle negatieve self-talk: "Jeetje, wat wil je veel!" "Is dat niet een beetje overdreven?" "Is dat nu nodig?" "Je hebt al zoveel om dankbaar voor te zien, waarom nog meer?" "Dat gaat toch nooit lukken!" "Dat is niet realistisch, meer een leuke droom" "Wat heb jij nu eigenlijk gepresteerd om dit te verdienen?"
 
Belemmerende overtuigingen..... Er is dus opnieuw werk aan de winkel.
 
Ik heb al veel luxe en rijkdom in mijn leven weten te realiseren, maar mijn hart wil kennelijk meer. En wat uit je hart komt, is zuiver en puur. Dus waarom zou je twijfelen aan je eigen verlangens?
 

Zullen we een revolutie van verlangens ontketenen?
 
Om mezelf uit te dagen deel ik mijn lijstje van verlangens met jullie, op één voorwaarde: dat jullie ze ook met mij delen. Schrijf ze op en deel ze met me; onder deze blog, via e-mail of via Instagram of Facebook!
 
Nou, daar gaat 'ie dan...
 
"Ik wil mezelf vaker laten verwennen met massages, gezichtsbehandelingen, manicure, pedicure, healings en energiebehandelingen. Ik wil elke maand naar de kapper. Elke dag naar yogales.
 
Ik hou ervan om in een luxe omgeving te genieten van een kop koffie. Ik wil in de lobby van mooie hotels zitten en in mijn dagboek schrijven of lekker werken aan mijn bedrijf.
 
Ik wil reizen naar mooie zonnige plekken op de wereld en genieten van het leven. Nieuwe en luxe restaurants uitproberen en delicatessen proeven. Ik wil reizen, met het hele gezin en soms ook alleen. Een cruise met de hele familie in de Mediterrannée, de Caribbean en Australië. Ik wil zwemmen in de tropische zee, elk jaar 3 keer op vakantie naar Hawai, Curaçao, Bali, Miami, Blue Mountains, Cairns, Panama, Vancouver, Boston, San Fransico, Italië, Spanje. Het aanschouwen van mooie vergezichten.
 
Ik wil de kinderen in nieuwe kleren steken en met hen naar de kapper wanneer dat nodig is. Ik wil alles kunnen betalen wat ze nodig hebben om hun dromen te verwezenlijken. Een autootje voor Amber, een nieuwe cabrio voor ons. College in the States voor Renzo, een skateboard voor Tim en een mooie fiets. Een Ipad voor Ollie.
 
Ik wil een 27,5 inch iMac, coaching en trainingen kunnen inkopen om mezelf te blijven ontwikkelen en de beste transformational coach te worden die ik kan zijn. Ik wil naar de events van inspirational speakers, schrijvers en coaches. Ik wil werken met leuke, slimme en dappere vrouwen, ik wil ze bevrijden van hun negatieve self-talk. Ik wil dat ze hun kinderen bevrijden en empoweren. Dat we samen een mooie wereld creëren van sterke, zelfbewuste en liefdevolle mensen die hun volledige potentieel gebruiken.
 
Ik wil duizenden vrouwen en moeders bereiken, luxe events en retreats organiseren en een inspirerende online community bouwen met vrouwen die niet langer slachtoffer willen zijn van het leven, maar er alles willen uithalen wat erin zit.
 
Ik wil een nieuwe garderobe, mooie schoenen, tassen en sieraden. Een fotoshoot voor professionele foto’s voor mijn website en social media. Ik wil samenwerken met professionele freelancers om mijn bedrijf te laten floreren. Ik wil naar voorstellingen in het Opera House, naar TedTalks, naar de film en mooie musea.
 
Ja, ik wil comfortabel leven en me nooit meer zorgen maken over geld of onze oude dag.
 
Ik wil mooie dingen creëren en in de wereld zetten, schrijven, inspireren, coachen, trainen, ontwikkelen en groeien. 
 
Ik wil de beste moeder zijn die ik kan zijn en mijn kinderen gelukkig zien zijn en een bijdrage zien leveren aan de wereld. Ik wil dat zij naar hun verlangens luisteren en hun dromen waarmaken."
 
Ja, dit is wat ik diep van binnen wil. Alleen al het opschrijven en hardop voorlezen van je ware verlangens is bevrijdend en een ware oefening in zelfliefde. 
 
Wat zijn jouw ware verlangens? Schrijf ze op en deel ze met me; onder deze blog, via e-mail of via Instagram of Facebook!
 
Monique x

 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment