Mijn ervaring is dat mensen op te veel dingen ja zeggen - dat doen we allemaal. Het is iets dat in onze samenleving wordt beloond. En ja, het is belangrijk een teamspeler te zijn en je gaven te delen, maar al te vaak weten we niet waar de grens ligt. We merken dan bijvoorbeeld dat onze eigen gezondheid en ons welzijn in het gedrang komen.
 
Niet weten wat je wilt

De waarheid is: totdat je weet waar je echt ja tegen wilt zeggen, zul je ja blijven zeggen tegen al het andere. Niet weten wat je wilt kan ertoe leiden dat je innerlijke twijfel ervaart, dat je verscheurd wordt tussen tegenstrijdige doelen, dat je afgeleid en verstrooid raakt, dat je je gecompromitteerd voelt, dat je uitgeput raakt en dat je ongezonde offers brengt. Uiteindelijk is het eindresultaat van deze cyclus dat je je macht weggeeft.

Dus hoe kun je duidelijk krijgen wat je wilt? Hoe kun je je innerlijke waarheid vinden en je macht terugvorderen? Ik geef je drie ideeën.


Idee 1: Maak een collage of vision board

Je kunt een collage maken van handgetekende afbeeldingen of foto's die je uit tijdschriften hebt geknipt of van internet hebt geprint. Zie het als een zelfportret. Het is een presentatie van alles waar je hele wezen ja tegen zegt. Als je meer wilt reizen, zoek dan foto's van de locatie die je altijd al hebt willen bezoeken. Als je meer voor je lichaam wilt zorgen, zoek dan verrukkelijke afbeeldingen van gezond voedsel dat je lichaam zal eren als de tempel die het is. Wees bij het maken van je collage eerlijk tegen jezelf: wat wil je echt?


Idee 2: Maak een lijst

Je kunt ook een schriftelijke lijst maken. Schrijf alles op waar je van houdt, wat je gelukkig maakt, of iets wat je in je leven wilt brengen. Ik merk vaak dat de eerste pogingen van mensen om een affirmatiebord te maken vaak gericht zijn op hebben en krijgen. Ik moedig je aan ervoor te zorgen dat je Heilige Ja's meer zijn dan alleen een boodschappenlijstje. Je zou bijvoorbeeld een kwaliteit als moed, dankbaarheid of vergeving kunnen ontwikkelen. Misschien wil je een vaardigheid oefenen zoals meditatie, yoga, schilderen of koken.


Idee 3: Maak een mindmap

Misschien wil je een mindmap maken. Er zijn prachtige voorbeelden van mind maps op Pinterest die je kunt bekijken voor ideeën. Vraag jezelf af: "Wat wil ik leren?" en "Wat wil ik ervaren?". Neem bijvoorbeeld je favoriete affirmatie of een persoonlijke mantra op. Wat je ook doet, houd het bij één pagina.


Wat zijn jouw heilige ja's

Je maakt je affirmatiebord door naar binnen te luisteren. Je luistert naar je Heilige Ja's. Deze Heilige Ja's zijn van jou. Het zijn niet de yesses van je ouders, je partner, je kinderen of wie dan ook. Ze gaan niet over wat je zou moeten doen met je leven; ze gaan over het volgen van je vreugde. Ze bevestigen waar je van houdt, waar je in gelooft en wat je koestert en waardeert. Ze gaan over het leven van jouw waarheid. Vind je Heilige Ja, en je vindt je innerlijke waarheid.


Tenslotte: richt je op “zijn” in plaats van “doen”

Dit is de sleutel om jezelf uit te drukken, met hart en ziel. Druk jezelf uit. Wees creatief. Voel je vrij om te experimenteren. Het gaat er niet om het goed te doen. En het gaat er niet om iets te maken dat er goed uitziet. Vergeet niet dat het niet gaat om het najagen van geluk, maar om het volgen van je vreugde.

Als je duidelijker wordt over de Heilige Ja's van je leven, ervaar je een gevoel van kracht. Je durft dan steeds meer te vertrouwen op je eigen wijsheid en je leven zal steeds meer voor je gaan werken.
 
 
 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment