In deze blog ga ik in op de meest genoemde bezwaren die je zou kunnen opvoeren om je niet aan te melden voor de Introductieworkshop over de filosofie van Louise Hay die ik op 17 maart organiseer in Rotterdam. En ja, natuurlijk hoop ik je te overtuigen om toch te komen 😊

1. Prijs

Dit is vrijwel altijd het bezwaar dat met stip op nummer 1 staat. Je vindt de investering te hoog. Ik noem bewust het woord investering in plaats van prijs. Want dat is wat de workshop is: een investering in jezelf. En tsja, wat heb je over voor je eigen groei of plezier? 
 
Dat bepaalt iedereen natuurlijk zelf. Het enige wat ik kan doen is met je delen wat mijn eigen ervaring is met investeren in mezelf. Op elk moment dat ik dat deed – en ik investeerde over de laatste 20 jaar VEEL in coaching en businessprogramma’s – hielp me dat vooruit in mijn bedrijf of persoonlijke leven. 
 
Het is de boodschap die je ermee afgeeft aan jezelf: Ik doe ertoe. Ik mag in mezelf investeren, want ik ben het waard. Het is een boost voor je zelfvertrouwen, omdat je jezelf serieus neemt. En als je wilt dat anderen je serieus nemen of – als je zelf ook ondernemer bent – dat anderen bij jou durven investeren, wees daarin dan een voorbeeld. 
 
Overigens gaan we het 17 maart ook hebben over het ontwikkelen van een ‘abundance mindset’, dus als dit bezwaar bij jou speelt, misschien is het dan juist interessant om die investering te doen. Just saying 😉. En ik zal er op mijn beurt alles aan doen dat de investering meer dan waard voor je voelt!

2. Geen tijd

Het argument ‘geen tijd’ is in wezen hetzelfde argument als ‘geen geld’: een schaarste mindset. Maar er speelt ook iets anders. Hoe je de tijd ervaart, heeft alles te maken met jouw ervaring van wat je aan het doen bent. Als je iets leuk vindt gaat de tijd snel, als je iets als zwaar en lastig ervaart duurt het eindeloos lang. En door veel dingen te doen die je als zwaar of lastig ervaart, blijft er dus heel weinig tijd over voor de dingen die je leuk vindt. 
 
Een betere relatie met tijd begint daarom met stilstaan bij de dingen die je doet en de dingen die je wilt doen en waarom. Met deze vraag gaan we tijdens de introductieworkshop aan de slag. Hoe lang is jouw to-do list en hoeveel acties of taken daarop doe je eigenlijk omdat je ze echt graag doet? De workshop kan een mooi moment zijn om even bij jezelf in te checken of jij je waardevolle tijd besteed aan dingen die ook echt waarde voor je hebben.

3. Ik ken de filosofie van Louise Hay al

In dit geval ben ik heel benieuwd wat je al weet, maar meer nog naar wat je ermee doet in je dagelijks leven. Bovendien verras ik je heel graag met de diepgang van haar ideeën en tools die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je leven te verbeteren, of dat nu is op het gebied van geld, gezondheid of geluk.
 
Veel mensen die ik spreek kennen wel de affirmatiekaartjes van Louise Hay en denken dan dat haar filosofie alleen maar gaat over positief denken en affirmeren. Tijdens de opleiding tot Internationaal Licensed Heal Your Life® Teacher Coach was ikzelf ook positief verbaasd over het effect van bepaalde processen en oefeningen.
 
Tijdens de workshop staat we zeker stil bij de kracht van het juiste gebruik van affirmaties, maar je maakt ook kennis met de minder bekende kanten en tools van Louise Hay. Dus kom met een open mind en een open hart en ik weet zeker dat ook jij veel aan de workshop kunt hebben.

4. Ik ken je eigenlijk (nog) niet (goed genoeg)

Deze snap ik heel goed. Waarom zou je investeren in een hele dag met mij als je eigenlijk niet eens weet of er een klik is of wat ik in huis heb? Op mijn website deel ik wat informatie en fun facts over mezelf, maar bij deze stel ik mezelf even kort aan je voor:
 
Mijn naam is Monique Daal, afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog, gelukkig getrouwd, vier jongvolwassen kinderen en sinds 2002 mijn eigen bedrijf. Ik kom dus niet net uit een ei gekropen en heb de nodige ervaringen en uitdagingen in mijn leven overwonnen. Het leven deelt ons klappen uit en hoe we hiermee omgaan, bepaalt de mate van geluk en voldoening die we dagelijks ervaren.
 
Ik ben verslaafd aan persoonlijke groei en zie het leven als een mooie en verdiepende reis die we samen maken. We leren allemaal elke dag van elkaar en ieder loopt hier zijn of haar eigen pad. Ik ben enorm gepassioneerd in het uitdragen van de filosofie van Louise Hay omdat ik daar toch elke keer uitkom in het coachen van mijn klanten maar zeker ook in mijn eigen vraagstukken. 
 
Tijdens de workshop dus geen boekenwijsheid, maar heel veel voorbeelden en eigen ervaringen om de stof voor jou tot leven te brengen. Het heeft mij heel veel gebracht en dat gun ik jou ook. Ik hou van diepgang, maar ook van gezelligheid en een goed gesprek tijdens een lekkere maaltijd. Ook dat gaan we dus doen de 17e!

5. Misschien zijn die andere vrouwen niet mijn type

Misschien maak je je zorgen om wat voor type vrouwen naar deze workshop zullen komen. Wat als je je er helemaal niet op je gemak voelt, omdat zij allemaal heel anders zijn? Je bent niet de enige die deze zorgen heeft. Het is voor velen spannend naar een event te gaan waar je niemand kent. Misschien zijn die andere deelnemers wel veel slimmer, knapper, spiritueler of juist zweverig, dom of veel minder ver dan jij op hun persoonlijke reis. Dat kan allemaal. 
 
En ik had het onlangs zelf. Ik kwam een ruimte binnen en scande snel het publiek. En ik dacht: niet mijn types. Ik voelde me heel even boven de groep verheven. Ik was echt heel anders. Maar al snel realiseerde ik me wat ik aan het doen was en keek nog eens rond, met meer aandacht nu bestudeerde ik de verschillende mensen en ik voelde mijn schild vallen. Ik werd zacht en voelde compassie voor elk van hen.
 
Maar is dit niet juist de uitdaging? Om te gaan zien en ervaren dat we echt allemaal één zijn. Dat we allemaal dezelfde menselijke ervaringen delen en dat onze neiging tot afscheiding vaak een valse poging is tot zelfbescherming? 
 
Ik doe er alles aan om een veilige en fijne sfeer te creëren tijdens de workshops en de ervaring leert dat de deelnemers vaak als groep vertrekken en soms ook na de workshop contact met elkaar houden. Lees op deze pagina de testimonials van vrouwen die je voorgingen.
 
En je kunt natuurlijk ook altijd een vriendin meenemen! Komen jullie samen, stuur me dan een berichtje, want dat krijg je een aantrekkelijke korting.

6. Dadelijk heb ik er niks aan

Hopelijk heb ik dit bezwaar met bovenstaande punten al weggehaald. Maar twijfel je nog steeds, realiseer je dan dat het leven veel leuker wordt wanneer je af en toe een risico durft te nemen. Zonder risico’s door het leven gaan, is letterlijk onmogelijk, maar brengt je ook niet verder dan je comfort zone. En geloof me dat is niet de plek where the magic happens! Dus doe eens gek en meld je aan!


 

 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment