Plooi jij je gezin en leven om je werk heen of andersom?
 
Toen ik in 2002 startte als zelfstandig ondernemer voelde dat als een hele spannende stap. Ik liet de zekerheid van een goede baan als senior beleidsadviseur bij een grote gemeente achter me en had geen idee wat het ondernemerschap inhield. Maar een belangrijke levensgebeurtenis - de doodgeboorte van mijn zoon Thom - had mij wakker geschud en met de neus op mijn waarheid gedrukt. Ik had opeens heel scherp wat mijn kernwaarden waren en hoe kostbaar mijn tijd hier op aarde was. En plots wist ik heel zeker, dat ik het anders wilde.
 
Niet meer elke dag racen van werk naar de crèche om mijn dochter op te pikken, vervolgens racen naar de Albert Heijn, in alle haast een maaltijd bereiden en 's avonds uitgeput op de bank instorten. En op mijn werk niet meer meegesleept worden van reorganisatie naar reorganisatie of teruggefloten worden als ik buiten mijn functieprofiel wilde opereren.
 
Ik wilde meer balans, meer leven en werken vanuit mijn waarden en vooral ook meer afgestemd raken op wat ik nu echt het allerleukste vond om te doen. Het ondernemerschap bracht me dat allemaal, en veel meer.
 
In een Facebook Live in mijn destijds community "No Limit Parenting Revolution" benoemde ik eens mijn top 5 redenen waarom ik nooit spijt heb gehad van mijn besluit om te gaan ondernemen. Of sterker nog: waarom ik echt een hele grote fan ben geworden van het ondernemerschap en ik dit ook heel erg aanmoedig in mijn kinderen.
 

Why I just LOVE entrepreneurship!
 
Mijn persoonlijke top 5 redenen waarom ik zo van het ondernemerschap houd:

 
1. Persoonlijke ontwikkeling
Er is geen betere manier om jezelf te leren kennen en continu te blijven ontwikkelen dan kiezen voor ondernemerschap. Jij bent je bedrijf, en je bedrijf groeit niet groter dan dat jij groeit. Het continu uitdagen van jezelf, je belemmerende overtuigingen, angsten en onzekerheden is wat als ondernemer je tweede natuur wordt. Je hebt geen keus. En laat dat nu net zijn wat ik het allerleukste vindt om te doen: mezelf uitdagen, blijven groeien en anderen inspireren datzelfde te doen!
 
2. Vrijheid en autonomie
Ik hou ervan dingen op mijn eigen manier te doen, ik hou ervan om mijn eigen keuzes te mogen maken, ik hou ervan om vrijheid in de dag en mijn leven te ervaren. Door de dood van Thom ben ik ook kieskeuriger geworden wat betreft de dingen en mensen waaraan ik mijn tijd en energie wil besteden. En het ondernemerschap biedt me deze vrijheid.
 
3. Creativiteit
Het ondernemerschap heeft me laten inzien hoe héérlijk het is om vanuit het niets iets te creëren. De flow van een nieuwe training ontwikkelen, een boek te schrijven, mijn website uit te denken, nieuwe diensten te verzinnen, nieuwe manieren te verzinnen om je bedrijf en je netwerk te doen groeien, is een heerlijk gevoel.
 
We hebben een ongelooflijke creatie-kracht in ons, we zijn hier om te creëren, onze unieke talenten hier neer te zetten, en ook dat kan ik volop kwijt in het ondernemerschap.
 
4. Money Mindset
Hoewel ik op dit vlak nog veel wil leren, realiseer ik me in gesprekken met niet-ondernemers altijd hoezeer mijn manier van denken over geld, overvloed, verkopen, schulden hebben, is veranderd door het ondernemerschap. Waar mensen in loondienst hun baan als enige manier zien om inkomsten te genereren, denken dat je harder moet werken om meer te verdienen, accepteren dat er een plafond zit aan wat maandelijks te verdienen is, zie ik geld als 'renewable'. Je kunt altijd geld verdienen of creëren, mits je de goede mindset hierover hebt en je creativiteit ontsluit. Dan is geld verdienen leuk en makkelijk!
 
5. Anderen echt vanuit mijn hart kunnen dienen
Als laatste noem ik de mogelijkheid om anderen werkelijk te dienen. Om echt dienstbaar te kunnen zijn. Doordat je zelf kunt kiezen met welke klanten je wilt werken, en hen het allerbeste te bieden wat je in je hebt. Doordat je zelf kunt bepalen, wie je korting geeft of een betalingsplan aanbiedt. Doordat je vanuit je hart werkelijk connectie kunt maken met je klanten. Ondernemen vanuit het hart was mijn slogan ten tijde van mijn adviesbureau en in mijn huidige coaching heeft dit nog veel sterker vorm gekregen.
 
Maar nu terug naar de vraag waar ik deze blog mee begon: welke plek heeft jouw werk in jouw leven?
 
De meesten van ons zijn opgevoed met het idee dat je werk het allerbelangrijkste is om goed te regelen. Ons leven en ons gezin plooiden we daarom heen. De boodschap was hard te studeren en vervolgens op zoek te gaan naar een goed betaalde baan met zekerheid. Vervolgens moesten we daar lang blijven zitten, niet te veel wisselen van werk, want dat was beter met het oog op het opbouwen van ons pensioen.
 
Dus als we voor ons werk moesten verhuizen, deden we dat. Thuiswerken bestond nog niet, dus als we als moeder wilden of moesten werken, brachten we onze kinderen naar de opvang. We gingen op vakantie wanneer dat mocht van de baas. En in veel banen is dat nog steeds zo.
 
En het ondernemerschap is niet altijd beter. Veel traditionele ondernemers hebben hun baas ingeruild voor hun bedrijf. In plaats dat ze een 'loonslaaf' zijn, zijn ze nu een slaaf van hun eigen bedrijf. Ze maken 80 uur per week, stoppen al hun geld en energie in het bedrijf en hebben het gevoel dat ze eigenlijk nooit op vakantie kunnen, want het bedrijf moet blijven draaien.
 
Dat is niet het ondernemerschap waar ik een grote fan van ben. Het mooie aan deze tijd is nu juist dat we oude situatie kunnen omdraaien. Dat we nu eerst kunnen bedenken hoe we eigenlijk willen leven en ons werk vervolgens daarop kunnen gaan afstemmen. Ik noem dit daarom een Lifestyle Business.
 
Je begint dus met het bedenken wat voor lifestyle je voor jezelf en je gezin wilt creëren en ontwerpt op basis van de antwoorden jouw persoonlijke business- en verdienmodel. Daarbij gaat het om vragen als: 
  • Hoe wil ik dat mijn dagen eruit zien? hoe ziet mijn ideale dag eruit? 
  • Hoe wil ik mijn tijd verdelen tussen werk, gezin, mezelf en andere activiteiten? 
  • Hoeveel geld heb ik eigenlijk nodig om mijn ideale leven te leiden? 
We leven in een prachtige tijd, waarin het internet en de techniek het mogelijk maken om een betekenisvol bedrijf op te bouwen rond je gezin, je dromen en jouw unieke talenten en waarden. 
En daarvoor hoef je helemaal niet technisch te zijn, over 'superpower' te beschikken, meer dan 12 uur per dag te werken of een hele bijzondere gave te hebben. Het enige dat het vraagt is een heel sterk verlangen en de durf om op te staan en jouw plek in te nemen!
 

Wil jij vanuit deze visie jouw eigen business neerzetten?
 
Boek dan snel je gratis Clarity Call.
 
In dit vrijblijvende gesprek ontdek je:
  1. Welke kansen ik voor je zie om meer te gaan verdienen met jouw expertise en missie
  2. Welke ideeën ik voor je heb om in minder tijd je ambitieuze doelen te halen dit jaar
  3. Hoe ik je kan helpen om jezelf steviger te gaan positioneren en continue goede leads aan te trekken op een simpele manier
Belangrijk: Helaas kan ik niet iedereen helpen.

Ik kan je wél helpen wanneer:
  • je begrijpt dat je alleen je bedrijf kunt veranderen door zèlf te veranderen en
  • je bereid bent om te investeren in jezelf: In geld, tijd en commitment.
Boek HIER je call.
 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment