Zitten jouw overtuigingen over geld je in de weg?

Hoewel op mindset vlak altijd nog veel te leren valt, realiseer ik me in gesprekken met niet-ondernemers altijd hoezeer mijn manier van denken over geld, overvloed, verkopen en schulden hebben, is veranderd door het ondernemerschap. En hoe ik hierin gegroeid ben.

Geld is altijd 'renewable'

Waar mensen in loondienst hun baan als enige manier zien om inkomsten te genereren, denken dat je harder moet werken om meer te verdienen, accepteren dat er een plafond zit aan wat maandelijks te verdienen is, zie ik geld als 'renewable'.

Je kunt altijd geld verdienen of creëren, mits je de goede mindset hierover hebt en je creativiteit ontsluit. Dan is geld verdienen leuk en makkelijk! En die lichtheid maakt ook het ondernemen leuker en het verkopen van jouw coaching aanbod een manier om je money mindset steeds te blijven ontwikkelen.

Voor veel coaches is geld toch wel een 'dingetje

Want voor veel coaches met wie ik werk, blijkt geld toch wel een 'dingetje'. Men associeert het met gladde verkooppraatjes, niet sprituele of bewuste mensen, iets waar je niet naar zou moeten streven. En inderdaad moet geld nooit je primaire drijfveer zijn, maar voor de meeste mensen is dat ook niet het geval.

Wat representeert geld voor jou?

Vaak staat geld symbool voor iets anders. Interessant is om bij jezelf te onderzoeken waar geld voor jou voor staat. Voor de coaches met wie ik werk, staat geld vaak voor vrijheid. Dat is ook vaak de reden waarom ze zijn gaan ondernemen. Maar als je negatieve associaties hebt met geld, sales of  marketing, dan blokeer je daarmee eigenlijk onbewust dat het geld je bedrijf in komt stromen en je daadwerkelijk die felbegeerde  vrijheid voor jezelf creëert. De ultieme vorm van zelf-sabotage. Waarom zou geld jouw kant opkomen, als je geld niet positief weet te waarderen?

6 Tips voor een betere money mindset

Dus ondernemer coach, aan de slag met jouw money mindset. Onderstaande tips hebben mij enorm geholpen. Hopelijk heb jij er ook wat aan!

  1. Herinner jezelf dagelijks aan je verlangens. Schrijf jouw ideale leven of een ideale dag uit en lees het dagelijks. Of maak een desire board of mood board en hang hem ergens op waar je hem vaak ziet. Het helpt je groter te denken en je te herinneren waarom je dit pad ook weer had gekozen.

  2. Schrijf dagelijks minimaal 10 minuten je gedachten op, schrijf over de dingen die je bezig houden, geen censuur, leeg je hoofd en zie of er rode draden verschijnen, thema’s waar je aan mag werken. Verruim je bewustzijn, onderzoek je overtuigingen op de thema's rond geld in jouw bedrijf.

  3. Lees dagelijks minimaal 15 minuten in boeken over money mindset en wealth consciousness. Zeker als je de enige ondernemer bent in jouw kring of mensen om je heen hebt, die klein of benauwd denken over risico's, ondernemerschap en geld, is het belangrijk via boeken jezelf te voeden met andere overtuigingen en ideeën over geld.

  4. Plan wekelijks een activiteit in om jezelf op te laden, iets wat je energie geeft en waar je blij van wordt. Money goes where there is energy. Laat plezier en lichtheid je leiden bij het maken van keuzes en zorg dat je bedrijf jou vooral energie blijft geven. Doe mee dingen die je blij maken.

  5. Verhoog je ‘financial frequency’ door wekelijks iets te doen wat je normaal niet zou doen, omdat het te duur is of te overdreven voelt. Het hoeft niet iets duurs te zijn, maar iets wat je een gevoel van overvloed geeft. Toen ik in Sydney woonde was dat mijn dagelijkse 'flat white' bij de barista in onze straat. En vaak deed ik er nog een 'banana bread' bij, dan voelde ik me zo rijk en gekoesterd.

  6. Ga met wekelijkse of dagelijkse doelen werken. Benoem 3–5 prioriteiten per week en noteer ze in je agenda. Plan in wanneer je aan je bedrijf gaat werken en wanneer je tijd reserveert voor self-care, mindset en empowerment. Veel coaches voelen weerstand bij de mannelijke manier van doelen stellen en daar meetbare acties aan koppelen, maar als je grote dromen hebt, zul je elke dag bepaalde mijlpalen moeten behalen. En dat kan ook op een vrouwelijke manier die bij jou past.

Wil je eens sparren over jouw dagelijkse mindset werk en hoe je dit beter kan aanpakken? Plan dan eens een gratis call met me in. Ik denk graag met je mee.
Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment