Regelmatig krijg ik de vraag: maar Monique, nu even eerlijk, jij hebt het altijd maar over die mindset, de kracht van positief denken en de flow van vertrouwen en ‘self-love’, maar ben jij zelf dan helemaal nooit down, chagrijnig of gewoon even uit je flow?
 
Nu moet ik zeggen dat de hoeveelheid tijd en energie die ik nog besteed aan negativiteit, roddelen, mezelf afkraken of belachelijk maken, piekeren en me zorgen maken, de laatste jaren echt meer dan gehalveerd is. En dat de momenten van dankbaarheid, geluk en voldoening met eenzelfde percentage zijn gestegen. Ja echt, over het algemeen ben ik deze dagen gewoon domweg blij en tevreden.
 
Maar dat wil niet zeggen dat ik niet soms mijn inspiratie kwijt ben, me verdrietig voel of mezelf even niet kan overtuigen dat alles precies goed is zoals het is. Sterker nog, de afgelopen twee weken voelde ik me soms wat mat, het ging niet slecht, maar voelde me ook niet echt super. 
 
Dus ik vroeg om hulp, ook iets wat ik eerder niet snel deed. Ik vroeg advies in de Facebook groep van het coaching programma van mijn Amerikaanse mentor en coach. En ik kreeg prachtige tips van de mede-cursisten. En al lezende kon ik er zelf ook steeds meer bedenken, en ik begon ze op te schrijven zodat ik deze lijst er de volgende keer gewoon bij kan pakken, wanneer ik het even kwijt ben.

In deze blog wil ik deze lijst graag met jullie delen. Maar eerst nog even iets over het belang van telkens weer je frequentie verhogen, van het zorgen voor de ‘good vibes’. 
 
Ieder individu heeft zijn eigen trilling….we bestaan volledig uit energie. De energie is niet statisch, maar verandert constant. Alles in het universum is opgebouwd uit energie en alles heeft een energetische trilling. Energetische trillingen trekken soortgelijke trillingen aan. Dit wordt verklaard door de Wet van Aantrekkingskracht: soort zoekt soort.
 
Gedachten, intenties en emoties creëren (bij de mens) een vibratie. Deze trilling wordt ook beïnvloed door ervaringen en de omgeving. Wanneer je je bewust bent van je vibratie en wat het met je doet, kun je ervoor kiezen om je vibratie te verhogen door te kiezen voor positieve gedachten en emoties. Op deze wijze kun je je beter afstemmen op het grotere geheel. Bij hogere vibraties verbind je je met je ware zelf, je doelen en je dromen. Dit is de plek waar je je passie, doel en missie zal ontdekken, waar je succes en voorspoed ervaart. Dit is de plek waar de magie van jouw leven begint.
 
Ok, daar komt ‘ie dan!
 
33 manieren om jouw vibratie te verhogen:
 
1. Denk aan iemand die je dierbaar is, iemand voor wie je veel liefde of bewondering voelt
Voel je hoe je meteen shift naar een andere frequentie? Voel de warmte in je hart stromen, en voel hoeveel liefde je in je hebt. Probeer dan deze liefde in gedachten naar jezelf te sturen.
 
2. Kijk naar babyfoto’s van je kinderen of baby’s in het algemeen
De uiterlijke kenmerken van baby’s activeren de aanmaak van dopamine in ons brein. Hoe schattiger de baby, hoe hoger de aanmaak van dopamine. Onderzoek wijst uit dat kijken naar foto’s van schattige baby’s ons op dat moment voorzichtiger, attenter en beschermender maakt. Vaak precies wat we nodig hebben wanneer we een ‘mindere’ dag hebben. Overigens schijnt dit ook zo te werken voor foto’s van baby’s van dieren (geen wonder dat de filmpjes van puppy’s en kittens het zo goed doen op Facebook!)
 
3. Schrijf je gedachten op, laat de gedachten uit je pen stromen
Schrijven, bijvoorbeeld in dagboekvorm, kan enorm helpen om je vibratie hoog te houden. Dat wat je als moeizaam ervaart kan je door middel van schrijven ombuigen. Ook Flowschrijven als ochtendritueel is heel helend. Gewoon opschrijven wat in je opkomt, zonder oordeel, minimaal 5 minuten. ‘Mental brain dump’.
 
4. Doe het raam open en adem diep in en uit
Ademen is niet alleen een proces van de longen, maar ook één van lichaam en geest. Veel lichamelijke en emotionele klachten waar we last van hebben, kunnen verlicht worden door een juiste ademhaling. Diep naar de buik ademen is een manier om rust terug te brengen in je lichaam en je geest.
 
5. Just sit with it: wees mindful en aanwezig
Natuurlijk willen we het liefst graag wegrennen van ongemakkelijke emoties. Maar keer op keer zeg ik tegen mijn kinderen èn mijn klanten: Just sit with it. Voel dit nare gevoel en geef het ruimte, laat het verzin en ga er juist met je aandacht naar toe. Word je gewaar waar het in je lichaam zit, wat het precies is wat je ervaart. Maak er verbinding mee.
 
6. Bedenk wat je mag loslaten of wie je mag vergeven
Vaak, nadat je tip nummer 5 hebt toegepast, zul je zien dat dit soms de enige manier is om het daarna in liefde te kunnen loslaten. Wat het ook was, wat jouw energie of jouw flow blokkeerde. Een opmerking van iemand anders, een bepaalde situatie die je graag anders tegemoet had willen treden, een emotie die niet bij jou hoort maar bij een ander.
 
7. Koop verse bloemen, verhoog de vibratie van je omgeving
Soms zit het verschil in kleine dingen. Kijk rond in de ruimte waar je bent, en zie wat je kunt doen om in deze ruimte de vibratie te verhogen. Bloemen, maar bijvoorbeeld ook edelstenen en mineralen, hebben van nature een hoge frequentie. Kleurgebruik kan je stemming beïnvloeden, of de zorg waarmee bepaalde objecten zijn neergezet.
 
8. Zet muziek op of maak muziek (zing, dans, ga naar een concert)
Muziek gaat moeiteloos door de weerstand van het Ego (denken) heen. Laat je dus meevoeren op de klanken van muziek en zang en geniet. Dans erbij als je lichaam dat aangeeft. Muziek met hoge klanken (klankschalen, harpmuziek, healing) verhogen jouw frequentie. Maar persoonlijk kikker ik altijd meteen op van de baseline van Nile Rodgers (Chic) in het nummer ‘Good Times’. Voor de liefhebbers: https://www.youtube.com/watch?v=eSfMKvuRVPE
 
9. Beweeg je lichaam
Fysieke oefeningen stimuleren de vrijlating van endorfine. Dit zijn energie-verhogende chemische verbindingen/hormonen. Ze brengen je in een staat van vreugde. Doe vooral oefeningen die goed voelen. Laat geforceerde oefeningen achterwege, want dan bereik je het tegengestelde van wat je wilt bereiken. Een lekkere wandeling doet wonderen, maar bijvoorbeeld ook bepaalde yoga-oefeningen. 
 
10. Omarm jouw pad, stop met vergelijken
Ken je dat? Je hebt even op Facebook zitten kijken en het lijkt wel of iedereen het helemaal perfect voor elkaar heeft? Wat is er mis met jou, dat jij je nu niet zo happy voelt? Stop met vergelijken. Weet dat iedereen zijn of haar eigen pad loopt en dat het punt waar je elkaar tegenkomt, niets zegt over de weg die jullie beiden hebben afgelegd om daar te komen. Vergelijken is zinloos en zo niet inspirerend!
 
11. Neem rust, ga naar bed
In deze drukke tijden hebben we soms niet eens meer door hoe moe we zijn. We draven maar door, en verliezen steeds meer de verbinding met ons lichaam en onze ziel. Hierdoor voelen we niet waar we werkelijk behoefte aan hebben: RUST. Dus neem een vrije dag, slaap ongedeerd uit, of ga een paar avondjes vroeger naar bed. 
 
12. Zoek de natuur op
De natuur is bij uitstek de plek om onszelf opnieuw te verbinden met onze bron. De moderne stadsmens brengt steeds meer tijd door achter laptop of iPad, ver verwijderd van de natuur. Een bezoek aan of het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en tot een toename van positieve gevoelens en energie.
 
13. Uit je dankbaarheid, roep dankbaarheid op
Dankbaarheid is een bijzonder krachtige energie met een hoge trilling. Des te meer je jouw dankbaarheid uit, des te meer positieve ervaringen je aantrekt! Alles is een mogelijkheid om dankbaar voor te zijn. WOW, wat een heerlijke, mooie dag vandaag. Daar ben ik dankbaar voor! Super, echt leuk om een bericht te ontvangen. Daar ben ik dankbaar voor! Wat geniet ik van dit lekkere en gezonde eten. Daar ben ik dankbaar voor!
 
14. Ga lekker in bad, neem tijd voor jezelf
Baden wordt al sinds de oudheid in alle culturen toegepast om kwalen te behandelen, van nierstenen tot slangenbeten. Er bestaan nu meer betrouwbare middelen voor ernstige aandoeningen, maar voor veel klachten gaat er niks boven een ontspannend bad. Een warm bad is zeer heilzaam voor de ontspanning van je geest. Het geeft je de kans om alles even te vergeten wat er die dag gebeurd is.
 
15. Wees zacht en geduldig voor jezelf
Zoals Louise Hay het zo mooi zegt: “Remember, you have been criticizing yourself for years and it hasn’t worked. Try approving of yourself and see what happens.” Wees niet boos op jezelf omdat je even niet happy bent, of weer in die plek bent beland waar je niet wil zijn. Wees geduldig en zacht voor jezelf. 
 
16. Keer terug naar jouw WHY, waarom doe je ook weer wat je doet
Bedenk waar je het ook alweer allemaal voor doet, zie het grotere plaatje van je leven voor je. Verwoord wat jouw passie of missie is, geef antwoord op de vraag waar jouw hart warm van wordt, en het vlammetje in jou zal weer langzaam ontwaken. 
 
17. Denk aan je successen uit het verleden
Verleg de focus op wat niet is naar wat wel gelukt is. Benoem je successen uit het verleden en vier ze alsnog, wanneer je dat eigenlijk nooit goed hebt gedaan. Vier jouw leven en al die overwinningen die je al hebt geboekt. Zie je vooruitgang en erken jouw aandeel hierin.
 
18. Visualiseer waar je wilt zijn
Visualiseer hoe je je wilt voelen, of visualiseer situaties waarin je je goed, vol vertrouwen en in flow voelt. Zie voor je hoe je beweegt, hoe je spreekt en hoe anderen daarop reageren. Als je uit balans bent omdat je niet zeker weet, of je op het goede spoor zit, visualiseer dan waar je wilt zijn, hoe je je leven wilt hebben. Voel hoe het voelt, als je er al bent.
 
19. Zoek gezelschap
Zoek andere mensen op, en omring je dan natuurlijk het liefst met mensen met een hogere vibratie. Je weet dat je het gemiddelde wordt van de 5 personen met wie je de meeste tijd doorbrengt, dus wees kieskeurig met wie je je tijd besteedt. Zeker als je zelf even een dip ervaart, is het extra belangrijk mensen op te zoeken die een hogere frequentie hebben.
 
20. Verplaats jezelf naar een andere omgeving
Soms kan het helpen de omgeving te veranderen. Ga het huis uit, neem een break. Bezoek een andere stad of werk eens vanaf een andere werkplek. Haal jezelf fysiek uit het energetische veld waar je inzit, en waar het je niet lukt je frequentie te verhogen.
 
21. Ga mediteren of bidden
Keer naar binnen. Alleen daar zul je antwoorden op je vragen vinden, alleen daar zul je de troost of bevestiging vinden waarnaar je op zoek bent. Hoe je het ook noemt, eigenlijk hoef je alleen maar stil te zijn, en te wachten op wat er naar boven komt. Rustig zitten, aandacht naar je adem, diep doorademen naar de buik, ogen dicht.
 
22. Laat je masseren
Masseren heeft een algemeen ontspannend effect, waardoor je weer meer met jezelf in contact kunt komen. Zelfs even een paar minuten je oren/oorlellen masseren kan al een groot effect hebben! Daar komen namelijk veel zenuwpunten samen die in verbinding staan met verschillende lichaamsdelen en organen.
 
23. Lach
Dat verhoogt automatisch je frequentie. Creëer meer geluksmomenten in je leven. Ook al voel je je niet blij, door te glimlachen naar een ander kun je een positieve gevoelsspiraal in gang zetten. Wanneer je lacht, krijgen je hersenen bepaalde signalen door die je een blij gevoel geven. Zelfs wanneer je lach nep is, voel je je er beter door!
 
24. Bekijk een fotoalbum, haal herinneringen op aan mooie momenten
Gisteravond nog bladerden mijn man en ik door ons digitale fotoalbum. Al die prachtige momenten die we als gezin samen meemaakten, die kinderen nog zo klein en wij nog zo jong! “Weet je dit nog…. Ach, kijk nou hoe lief…..” Ik viel met een dikke glimlach op mijn gezicht in slaap.
 
25. Maak gezonde keuzes
De relatie tussen voeding en je stemming komt steeds vaker in onderzoek naar voren. Sommige voedingsmiddelen beïnvloeden de neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine. Een tekort daaraan kan leiden tot sombere gevoelens. Ook is gebleken, dat omega-3-vetzuren de stemming beïnvloeden en dat vooral tekorten funest zijn. Van belang is ook voor een stabiel bloedsuiker te zorgen, wat betekent dat je enkelvoudige koolhydraten (suikers) het beste vermijdt. Tsja, we weten het, juist als we zo’n behoefte kunnen hebben aan (verkeerde) snacks, kunnen we ze beter laten staan!
 
26. Kijk met aandacht naar jezelf in de spiegel
In mijn online coaching programma besteed ik veel aandacht aan spiegelwerk. Naar jezelf kijken in de spiegel, met aandacht en compassie, is een hele krachtige manier om snel tot de kern te komen van jouw belemmeringen en blokkades. Het is de snelste manier naar jezelf werkelijk omarmen, accepteren en liefhebben. Hoewel velen het in begin als ongemakkelijk ervaren, kan ik het iedereen aanbevelen!
 
27. Lees een inspirerend boek, bekijk inspirerende video’s
Lees boeken, die ervoor zorgen dat je jezelf goed voelt. Bekijk films en video’s op Youtube die je een goed gevoel geven. Laat je vooral inspireren door anderen die jou kunnen helpen om je vibratie te verhogen. Er zijn zo veel waanzinnige inspirational speakers online te vinden. Zoek er een uit, die jou aanspreekt.
 
28. Wees je bewust van je gedachten en werk met positieve affirmaties
Veroordeel jezelf niet als je negatief denkt. Als je gefrustreerd bent dat je negatieve gedachten hebt dan is er sprake van innerlijke weerstand tegen de gedachten. Accepteer datgene wat is, heb geen oordeel! Beweeg je, na acceptatie, in de richting van gedachten die je een beter gevoel geven. “Ik kies nu voor een positieve gedachte”.
 
29. Doe iets aardigs voor iemand anders
Als mens kan niets ons geluksgevoel meer een boost geven dan iets aardigs of goeds doen voor een ander. Ware vervulling ligt niet verborgen in een groot huis, een slank lichaam of een vette bankrekening. Iemand oprecht aandacht geven, er zijn voor iemand die het moeilijk heeft, een ander helpen zonder iets terug te verwachten… allemaal prachtige manieren om je eigen schoonheid en de essentie van het leven weer te voelen.
 
30. Doe iets waar je oprecht blij van wordt, zonder doel
Vaak nemen we het leven veel te serieus. We tobben wat af en werken dagelijks onze actielijstjes af. Wanneer heb jij voor het laatst gewoon iets voor de ‘fun’ gedaan, zonder doel, maar gewoon omdat je er zin in had. Be playful and childlike. Dans, speel, beweeg, strek, spring, huppel, schommel…..als een kind.
 
31. Huil eens lekker uit, ontladen
Een goede huilbui kan enorm opluchten. Huilen is namelijk een voor van het ontladen van stress. In tranen (uit emotie, niet van de uien!) zitten stresshormonen, cortisol, die we dus bij het huilen letterlijk afvoeren. Een belangrijke reden waarom we het huilen van onze kinderen ook niet moeten proberen te stoppen! Laat ze lekker uithuilen, want wat eenmaal uitgehuild is, is echt verdwenen.
 
32. Doe iets nieuws, iets wat je normaal nooit doet
Doe eens iets geks, doe eens iets anders. Neem een andere route, spreek eens iemand aan bij de bushalte als je dat anders nooit doet, kom uit je comfort zone. Kom in actie ook al kost dat even energie. Zet die eerste stap naar iets nieuws. En voor je het weet verschuift je energie.
 
33. Sluit je aan bij mijn Facebookgroep!
Haha grapje! Of eigenlijk niet. Er zit een enorme kracht in het samenzijn in een groep vrouwen met dezelfde frequentie, dezelfde mindset. De gezamenlijke energie van gelijkgestemde zielen is dan fysiek voelbaar en ongelooflijk inspirerend. Het verhoogt direct je vibratie en zelfvertrouwen. Je vindt mijn groep HIER.
 
Ik zou het leuk vinden wanneer jullie hieronder jullie tips willen delen. Wat doe jíj als je je frequentie wilt verhogen? Ik lees jullie reacties graag!

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment