Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee?
 
En al terugkijkend op 2021 zag ik dat ik voor de zoveelste keer in mijn eeuwige valkuil was gestapt. Aan het begin van dit jaar wilde ik namelijk opnieuw met een schone lei beginnen en mijn bedrijf gaan ‘stroomlijnen’.
 
Ik investeerde in een high-end business coach en gooide mijn business om. Ik wilde niet meer alleen moeders coaches, maar ook coaches die een succesvol bedrijf willen opbouwen met het coachen van moeders.
 
Dus nieuwe website, nieuw mailingsysteem, mijn boek opnieuw uitgegeven, nieuwe kleuren, nieuw hoofdstuk, nieuwe energie. Alles ten dienste van mijn nieuwe koers: een coach-de-coach aanbod waarin ik zowel mijn passie en expertise voor het ondernemerschap als voor het moederschap kwijt kan.
 
En ik mocht mijn eerste tevreden klant  via deze formule helpen haar bedrijf een boost te geven. Bekijk hier haar testimonial. Dus so far, so good, zou je zeggen. Nu verder focussen en uitbouwen, toch?
 

HET ANTWOORD IS JA EN NEE

Ja, ik ga verder op deze ingeslagen weg, want ja, het blijft mijn missie meer moeders te helpen om de mooiste en krachtigste versie van zichzelf te worden. En door andere coaches te helpen dit samen met mij te doen, vergroten we deze cirkel.
 
En ja, ik geniet ervan om met coaching klanten heerlijke VIP-dagen te beleven op mooie locaties. En ik hou van de intieme online coaching sessies waar we mooie inzichten delen.
 
Maar nee, het zal niet mijn enige focus zijn. Want als er andere mooie kansen op mijn pad komen, zeg ik geen nee. 
 
Zo startte ik in januari van afgelopen jaar als coördinator bij een kleine maar zeer betrokkenstichting die vanuit waardering voor diversiteit een bijdrage wil leveren aan de sociale samenhang in de samenleving. 
 
Zo startte ik na de zomer als Hogeschooldocent. Niet omdat het moest, maar omdat ik het geweldig vind om mijn expertise door te geven aan de volgende generatie in onderwijs en kinderopvang. 
 
En zo mag ik mijn kennis ook inbrengen bij stichting Lezen & Schrijven die zich sterk maakt voor de aanpak van laaggeletterdheid.
 

DE VERVULLING VAN VERSCHILLENDE PETTEN

Kijkend naar dit lijstje van werkzaamheden, dat stiekem nog wel langer is, kan ik me vaak ongemakkelijk voelen. Waarom kan ik nu niet gewoon heel goed en succesvol worden in één ding? Wanneer vind ik nu eens de rust om gewoon voor één ding te kiezen? Soms voelt het als falen. Als een mislukking.
 
En tegelijkertijd weet ik dat het zo voor mij werkt. Een multipassionate in hart en nieren, ofwel een creatieve generalist, een scanner, een multidonna, een multipotentialite. Juist het vervullen van verschillende rollen, waarbij een beroep wordt gedaan op verschillende interesses, talenten en netwerken, geeft mij ongelooflijk veel voldoening en plezier. 
 
En meer nog dan een op goed inkomen, wat ik oprecht heel belangrijk vind, drijf ik op voldoening en plezier. Werken voor geld en zekerheid heb ik nooit gedaan. Ik zou het simpelweg niet kunnen. Meerdere petten geven mij vervulling.
 
Ooit las ik het volgende over de drijfveer van multipassionates en daar kan ik mezelf helemaal in vinden.
 
Jouw interesse is niet hoe je de allerbeste kunt worden op één specifiek gebied. Jouw interesse en verlangen is te begrijpen hoe we van deze wereld een betere plaats kunnen maken.
 
Dus toen ik me realiseerde dat dit sombere gevoel kwam doordat ik mezelf afwees, omdat ik opnieuw verstrikt was geraakt in allerlei op het oog willekeurige werkzaamheden, besloot ik hiervan mijn belangrijkste les van 2021 te maken.
 

OMARM JE WARE NATUUR

Dus bij deze: ik ga mezelf nooit meer afwijzen om wie ik in essentie ben. In plaats daarvan ga ik mijn ware natuur nu echt omarmen. In plaats van me rot voelen omdat ik niet altijd snel kan uitleggen wat ik doe zonder dat mensen wazig beginnen te kijken, ga ik genieten van de veelheid aan ervaringen, collega’s en werkzaamheden. Elke rol, elke pet, elke opdracht heeft een eigen dynamiek en geeft me een stukje uitdaging, afwisseling en vervulling. En dat mag er rommelig en niet gefocust uitzien, ik geniet ervan!
 
Mijn onrust heeft niets te maken met een gebrek aan doorzettingsvermogen, het betekent ook niet dat ik niet kan kiezen, of dat ik erbij moet werken omdat ik met mijn coaching niet genoeg kan verdienen. Het betekent niet dat ik een slechte ondernemer ben.
 
Het betekent niet dat ik nog één of andere blokkade moet overwinnen, ik bang ben voor succes, dat ik mijn ware ‘purpose’ nog niet heb gevonden of dat ik gefaald heb.
 
Nee, het komt omdat ik heel veelzijdig ben, een schat aan ervaring heb opgedaan en nog steeds wil opdoen, snel verveeld ben, veel uitdaging nodig heb en een breed palet aan interesses heb. En omdat ik ongelooflijk graag van waarde ben voor anderen.
 

EN JIJ?

En nu nodig ik jou uit eens stil te staan bij jouw ware natuur. Waar heb jij behoefte aan, waar word jij gelukkig van? Waar wijs jij stukken van jezelf af omdat je denkt dat de wereld daar niet op zit te wachten of er iets van vindt? 
 
Het is mijn intentie om in 2022 mijn ware natuur meer te omarmen, dichter bij mezelf te blijven en mezelf wat vaker te vragen waar ik nu echt behoefte aan heb. Ik ga nog steeds veel verschillende dingen doen, ik ga nog steeds hard werken, maar ik ga vooral ook mezelf heel erg waarderen om wie ik ben. En dat gun ik jou ook. Doe je mee?


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment