Toen we in Sydney woonden, ging ik eens drie dagen samen met mijn oudste zoon van 15 jaar naar een business evenement. Hij dacht erover zijn eigen bedrijf te beginnen, en we moedigden hem aan zijn onderzoek te doen. We willen onze kinderen blootstellen aan andere ideeën en informatie dan wat ze op school leren.

De meeste ouders moedigen hun kinderen nog steeds aan om goede cijfers te halen, naar de universiteit te gaan, een goede baan te krijgen en te proberen op te klimmen tot je pensioen. En dat doet het onderwijssysteem ook. School bereidt onze kinderen voor op de rol van werknemer, maar in mijn leven heeft ondernemerschap alles veranderd. Dat geef ik mijn kinderen graag mee.

Ondernemerschap is de beste cursus in persoonlijke ontwikkeling

Mijn mentor zei altijd: "Ondernemerschap is de beste cursus in persoonlijke ontwikkeling" en ik kan het niet meer eens zijn met haar. Ondernemerschap daagt je voortdurend uit en dwingt je om een robuuste set van levensvaardigheden te ontwikkelen. Doelen stellen, gefocust zijn en tegelijkertijd flexibel. Je creativiteit te gelde maken, doorzettingsvermogen en consistentie, hoe jezelf te motiveren. Omgaan met allerlei soorten mensen en met afwijzing, je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden nodig. Hoe jezelf en je merk te innoveren, niet opgeven, een lange termijn visie ontwikkelen, hoe mensen te overtuigen, hoe van dienst te zijn en waarde toe te voegen aan de wereld. Zoveel leer je in geen enkele andere functie!
 
De reis van een ondernemer is soms net een emotionele achtbaan, en je moet echt een groeimindset ontwikkelen om te slagen. School moedigt een groeimindset meestal niet aan (in andere blogs schreef ik meer over de verschillen tussen een 'vaste' en een groeimindset).
 
Eén van de grootste uitdagingen voor veel ondernemers is zichtbaar worden. In mijn business programma waarin ik multipassionate vrouwen coach, zie ik het de hele tijd. Ze beginnen met het uitwerken van hun concepten en business model; ze besteden veel tijd aan het bouwen van hun website, denken na over hun ideale klanten, hun merk en hun aanbiedingen. Of ze gaan nog een opleiding volgen, met nog een coach werken of nog een idee uitwerken. Maar wanneer het moment komt dat ze naar buiten moeten treden, zichzelf bekend moeten maken en hun aanbod moeten promoten, begint het spel van uitstellen en soms afstellen.

Wat zullen andere mensen wel niet van me denken?

In onze coachingsessies praten we over wat er gebeurt, en dan komen alle beperkende overtuigingen naar boven. Wat als ik het niet kan, wat als ik niet goed genoeg ben, wat als mensen mijn spullen niet willen kopen? Maar de meest voorkomende drempel die mensen tegenkomen is de vraag: Wat zullen andere mensen wel niet van me denken?
 
Hetzelfde gebeurde met mijn zoon. Ik leer hem dat "mensen kopen van mensen", dus als hij ondernemer wil worden, moet hij zichzelf aan de wereld gaan laten zien. Hij wil heel graag aan de slag, maar het idee om foto's van zichzelf op Facebook of zijn website te zetten, zijn verhaal te delen en zelfverzekerd te zijn over zijn aanbiedingen schrikt hem echt af.
 
Tijdens de lunchpauze op dat event hadden we een prachtig gesprek over dit onderwerp. We hadden het over het feit dat de meeste mensen het erg ongemakkelijk vinden om anders te zijn of nog dieper: om zichzelf te zijn. De meeste mensen worden doodsbang bij het idee om hun eerlijke en authentieke zelf aan de wereld te laten zien. En toen maakte mijn zoon een hele rake opmerking, terwijl hij een slok van zijn thee nam.

Hij zei: "Weet je mam, op school wordt ons geleerd om erbij te horen, om net als de rest te zijn en waag het niet om te denken dat je speciaal bent of een speciale behandeling verdient. Maar om een succesvolle ondernemer te worden of succesvol te zijn in het leven, moet je juist opvallen. Je moet uitmuntend zijn in je klantenservice, je hebt uitmuntende producten of diensten nodig, en je moet je onderscheiden van de massa. Je moet laten zien wat jou speciaal of anders maakt. En dat leer je zeker niet op school! Is dat niet raar?"

Durf jij je te onderscheiden?

Dus vandaag is mijn vraag voor jou: Durf jij je te onderscheiden? Durf jij je leven en bedrijf in te richten zoals jij dat wilt? Durf jij je waarheid uit te spreken en onvoorwaardelijk JOU te zijn?
 
De meeste mensen leven hun leven op de manier waarvan ze denken dat het van hen verwacht wordt, ze volgen gewoon het peloton en lopen in de voetsporen van de generatie daarvoor. Maar we leven in zo'n prachtige en fantastische tijd waarin we kunnen kiezen, waarin we echt de keuze hebben om iets nieuws te creëren. Dankzij de globalisering, de technologie en het internet hebben we unieke mogelijkheden om in ons levensonderhoud te voorzien, maar nog belangrijker om een leven te leiden dat echt bij ons past. We kunnen onze bedrijven om ons gezinsleven heen wikkelen; we kunnen een nieuw evenwicht tussen werk en privéleven creëren dat ook voor onze kinderen voordelen heeft.
 
Erbij horen of eruit springen? Probeer eens om er niet steeds bij te horen door je aan te passen, maar juist door naar binnen te keren. Je kunt het gevoel krijgen erbij te horen door een sterkere band met jezelf op te bouwen. In feite kun je een gevoel van erbij horen ervaren door jezelf toe te staan er niet bij te horen. Door het niet erg te vinden dat je er niet bij hoort.
 
Nog een stap verder en je kunt je trots gaan voelen op wie je bent. Je kunt opvallen en je daar prettig bij voelen. De wereld heeft meer mensen nodig die zich op hun gemak voelen bij het omarmen van hun echte en authentieke zelf, zelfs als ze er niet bij horen.

Inspiratie

Om deze blog af te sluiten wil ik deze korte video delen die ik vandaag op Facebook vond, en die perfect aansluit bij mijn boodschap. Ed Sheeran, is niet alleen een getalenteerde zanger, maar ook een prachtig voorbeeld van de kracht van het omarmen van jezelf, of je er nu bij hoort of niet. Mijn zoon was onder de indruk.
 
Wil jij je comfortabeler voelen met jezelf, moediger zijn om jezelf te zijn en een succesvolle moeder, vrouw of bedrijfseigenaar worden, boek dan je gratis Clarity Call om me al je vragen te stellen en te zien of we een goede match zijn om samen te werken.
 
Boek je gesprek hier! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment