Je hebt het me vast al eerder horen zeggen. Zelfliefde is alles. Het is de basis voor een gelukkig en vervuld leven. Het maakt niet uit in welke functie je nu zit, wat je persoonlijke situatie is of hoeveel omzet je maakt. Als de basis niet op orde is, kun je nergens echt van genieten. Maar velen weten niet wat ze zich moeten voorstellen bij van jezelf houden. Voor velen zijn het lege woorden, is het vaag, egoïstisch of zweverig.

Jezelf oprecht waarderen om wie je bent

Als ik het heb over van jezelf houden, bedoel ik een diepe waardering hebben voor wie je bent. Je accepteert alle verschillende delen van jezelf - je kleine eigenaardigheden, de verlegenheden, de dingen die je misschien niet zo goed doet, en ook alle prachtige kwaliteiten die jou uniek maken. 

Helaas houden velen van ons pas van zichzelf als we afvallen, een baan hebben, opslag krijgen, een vriendje krijgen, of wat dan ook. We stellen vaak voorwaarden aan onze liefde. Maar we kunnen veranderen. We kunnen van onszelf houden zoals we nu zijn! 

Je kunt altijd kiezen voor liefde

Liefde is iets waar we voor kunnen kiezen, net zoals we boosheid, haat of verdriet kiezen. We kunnen ervoor kiezen iemand te vergeven die ons gekwetst heeft en eindelijk beginnen te genezen. We kunnen kiezen om dankbaar te zijn voor wat we hebben. We kunnen kiezen voor liefde. Het is altijd een keuze in onszelf. En dat gaat niet altijd om jezelf pamperen of te verwennen, want soms betekent zelfliefde ook dat je jezelf een flinke schop onder de kont moet geven!

Het is niet egoistisch

Het is niet egoïstisch om van onszelf te houden. Het zuivert ons, zodat we genoeg van onszelf kunnen houden om andere mensen lief te hebben. We kunnen de planeet echt helpen als we op individuele basis vanuit liefde en vreugde elke situatie en elke persoon benaderen. Dit is iets wat je kunt oefenen en begint echt bij jezelf. Als je weerstand voelt bij van jezelf houden, affirmeer dan eens “Het is veilig om van mezelf te houden”. Wat doet dat met je?

HET beinvloedt je hele leven

Als mensen elke dag meer van zichzelf gaan houden, is het verbazingwekkend hoe hun leven beter wordt. Ze voelen zich beter. Ze krijgen de baan die ze willen. Ze hebben het geld dat ze nodig hebben. Hun relaties verbeteren, of de negatieve relaties lossen op en nieuwe beginnen. Het beïnvloedt je hele leven. 

Het is een heel simpel uitgangspunt - van jezelf houden. Het lijkt bijna te simplistisch, maar ik heb geleerd dat de eenvoudige dingen meestal het meest diepgaand zijn. Zovelen van ons verbergen zich voor zichzelf en weten niet eens wie we zijn. We weten niet wat we voelen, we weten niet wat we willen. 

zelfliefde vraagt om kwetsbaarheid 

Zelfliefde vraagt om jezelf kwetsbaar te maken en dat voelt voor velen van ons onveilig. Omdat we ooit zijn afgewezen, uitgelachen of buitengesloten toen we onze kwetsbaarheid lieten zien. We zijn ons gaan beschermen en verharden. Uit zelfbescherming.

Het leven is een reis van zelfontdekking. Ik wens dat we allemaal wat vaker naar binnen gaan en weten wie en wat we werkelijk zijn, en weten dat we de mogelijkheid hebben om ten goede te veranderen door van onszelf te houden en voor onszelf te zorgen. 

Hoe mooi zou het zijn als we ons allemaal veilig genoeg voelen om ongeneerd van onszelf te houden...
Is het veilig voor jou om van jezelf te houden?


Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment