LOOPT HET NOG NIET ZOALS JE ZOU WILLEN IN JOUW COACHING BEDRIJF?

Waar je zo enthousast begon met je eigen coaching praktijk, sluipt vroeger of later de twijfel onder je huid. Je trekt nog niet zoveel klanten aan als je zou willen, en je weet eigenlijk niet hoe dat komt. Je hebt zoveel expertise te delen en je weet dat je jouw klanten echt goed kunt helpen. Maar je dagen vullen zich met allerlei randzaken. 

Er is online voor alles wel een format of blauwdruk te vinden 

Misschien ga je op zoek naar informatie online - er is voor alles wel een format of blauwdruk te vinden -  of heb je zelfs een business coach ingehuurd. Maar iedereen lijkt iets anders te adviseren of de adviezen sluiten niet aan bij jouw doelgroep of missie.

Je hebt bewust gekozen om met moeders te werken, maar moeders zijn vaak niet de eersten die in zichzelf willen investeren. En dan je positionering! Er zijn al zoveel coaches. Hoe ga je in dit woud van coaches opvallen en jezelf onderscheiden? Allemaal vragen die ik ook had toen ik begon.

We denken al snel dat het aan onze prijs ligt

En als de klanten dan wegblijven, ondanks onze dure en prachtige website, zijn we snel geneigd te denken dat het aan onze prijzen ligt. Moeders willen niet in zichzelf investeren, de vrouwen met wie ik werk hebben ook echt niet veel te investeren, het is zo moeilijk uit te leggen wat het hen kan opleveren, misschien moet ik eerst nog een cursus doen of starten met een goedkoper aanbod. Allemaal stemmetjes en adviezen die dan naar boven kunnen komen. Maar wat nu als ik je vertel dat het helemaal niet aan je prijzen ligt?

Het geheel is meer dan de losse onderdelen

De prijs is namelijk maar één facet van de geoliede machine die jouw bedrijf moet zijn om consistent goede klanten aan te trekken en voldoende omzet te kunnen draaien. En misschien wel de minst interessante. Een succesvol bedrijf is het resultaat van de harmonieuze samenwerking tussen alle losse onderdelen: marketing, aanbod, doelgroep, prijsstelling, sales, strategie en mindset. Ieder apart moet op orde zijn, maat het geheel zorgt voor succes. Alleen een mooie funnel is niet genoeg, alleen een prachtige branding is niet genoeg, alleen een bewezen aanbod is niet genoeg. Zoals alles in het leven gaat het om het samenspel en de harmonie tussen alle onderdelen.

de belangrijkste pijler in je bedrijf ben jezelf

Eigenlijk kun je in je bedrijf 3 pijlers onderscheiden: jezelf, je klant en je bedrijf. Als alle drie de pijlers op orde zijn, heb je een solide basis om jouw bedrijf op te bouwen.

Persoonlijk geloof ik dat jijzelf de belangrijkste pijler bent in je bedrijf. En met name jouw geloof in jezelf. Als jijzelf 100% achter je aanbod staat, vertrouwen hebt in je eigen kennis, skills en wijsheid, en wanneer je overtuigd bent van de resultaten die je met klanten kunt boeken, zal alles gaan stromen. Maar hoe bouw je aan je zelfvertrouwen en ga je van daaruit meer klanten aantrekken?

Tips voor meer klanten in jouw bedrijf

Dus wat kun je doen als het gedroomde succes uitblijft? In ieder geval NIET je prijzen verlagen (ze zijn waarschijnlijk eerder te laag dan te hoog, maar dat is weer een andere blog post) en NIET weer aan je website of aanbod gaan sleutelen. Wat dan wel?

Ik heb 5 tips voor je op een rij gezet, die mij in mijn 20 jaar onderenemerservaring, altijd weer geholpen hebben. En elke keer was ik ook weer verbaasd dat het zo 1-op-1 werkte. Probeer het maar eens en kijk wat er gebeurt. Het zijn misschien niet de tips waar je als eerste aan zou denken, maar geloof me: ze zijn heel effectief.

1. Investeer in jezelf: koop dat online programma, huur die business coach in, zorg goed voor jezelf. Hoe kun je klanten aantrekken die inzichzelf investeren, als je het zelf niet doet? Voel weer hoe het is jezelf te stretchen en geld aan jezelf te besteden. Voel dat je het waard ben en wat het met je doet.

2. Kom in actie: als je bedrijf niet loopt zoals je zou willen, kom dan in actie. Onderzoek waar het beter kan, verzamel gegevens over je bezoekersaantallen, doe research naar je concullega's, bedenk waar kun je meer waarde kunt geven aan potentiële klanten. Vraag om hulp, maar wel aan mensen die een stap verder zijn èn die je aanmoedigen in plaats van klein maken.

3. Doe iets nieuws:  probeer nieuwe dingen uit. Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je had. Probeer eens een andere manier van marketing, geef bijvoorbeeld eens een webinar, start een podcast. Word lid van een mastermind groep of netwerk club.

4. Breng je administratie op orde: raar, maar waar. Als je business niet veel oplevert, kan je de gewoonte ontwikkelen om je administratie te gaan vermijden. Maar helderheid is alles. Breng in kaart wat je de laaste maanden hebt verdiend, betaal openstaande rekeningen, werk je boekhouding bij. Soms word je zelfs blij verrast omdat je er rooskleuriger voor staat dan je dacht en ook als dat niet zo is, geeft het een goed gevoel je situatie onder ogen te zien. Het kan ook een gevoel van urgentie geven, wat net het zetje kan zijn dat je nodig had.

5. Verbind je met je WHY: stel jezelf de vraag waarom je dit ook weer begonnen was. Wat is het grotere plaatje waar je naartoe werkt? Voor wie of wat deed je het ook weer? Hoe graag wil je dat het lukt? Is je verlangen groter dan je angst of twijfels in dit moment?

Eigenlijk is de overkoepelende tip: wees je ideale klant. Doe wat jij graag ziet bij jouw ideale klanten. Dan ga je die ook meer aantrekken. En willen we als coach niet allemaal klanten die durven te investeren, uit hun comfort zone stappen, helderheid en focus hebben op hun doelen en diepere verlangens, en die op tijd hun factuur betalen?

Geef wat je wilt krijgen. Vreemd? Niet als je bedenkt dat alles energie is dat je terug krijgt wat je uitzendt. De prijs is bijna nooit het probleem. Het is het samenspel van de onderdelen in jouw business, maar vooral is het de mate waarin jouw energie matcht met dat wat je wilt aantrekken.Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment