Hoe vaak hoor je het niet? Vrouwen die meer balans willen in hun leven. Waarbij balans meestal staat voor meer rust, minder doen of in ieder geval minder hard werken.

Als vrouw houden we vaak veel ballen in de lucht. Je wilt je werk goed doen, je eigen bedrijf goed leiden, je hebt een partner, kinderen, een rijk sociaal leven, bent met je persoonlijke ontwikkeling bezig, maar hebt misschien ook de zorg voor ouders of anderen in je omgeving. Je bent moe, ervaart stressklachten en hebt bijna geen tijd meer voor jezelf. En in reactie op jouw verhaal vertellen anderen dat je rustiger aan moet doen. Je hebt te veel op je bord. Je hebt duidelijk meer balans nodig!

Mijn stelling is dat je niet op zoek bent naar meer balans, maar naar meer bezieling in je leven. Van elke dag alleen maar actielijstjes afwerken, wordt iedereen moe. Je moet dus niet minder gaan doen, maar meer van je echt leuk vindt om te doen. Dingen waar je blij van wordt, die je energie geven, die je krachtig laten voelen, die je zelfvertrouwen geven. En vooral: die jou het gevoel geven dat je ertoe doet. Dat je impact maakt.

In de beginjaren van mijn ondernemerschap werden mijn vier kinderen geboren. De spitsuurfase. De levensfase met de hoge belasting. Niet de ideale fase om je eigen bedrijf te starten, maar ik bruiste van energie. Mijn bedrijf groeide net zo hard als ons gezin. En heel vaak kreeg ik die vraag: “Hoe doe je het allemaal? Hoe krijg je het toch allemaal voor elkaar? Hoe blijf je in balans?”

De vraag verraste me vaak een beetje, want het voelde helemaal niet druk of veel. En ik had helemaal geen behoefte aan meer balans. Ik deed gewoon wat ik leuk vond. Ik genoot van het ondernemerschap en van mijn kinderen. Ik voelde me rijk en bevoordeeld.

Later schreef ik er een boek over: "Ambitieuze moeders op zoek naar groei, balans en geluk. 7 inspirerende stappen voor jou en je gezin.” De kern van mijn boek is dat onze zoektocht naar meer balans eigenlijk een zoektocht is naar onszelf en onze missie. Wat laat ons waakvlammetje ontvlammen? Waar staan we voor?

In de dikke Van Dale staat bezieling omschreven als ‘innerlijke inspiratie’. Een omschrijving die ontzettend met me resoneert. Balans vind je niet door minder te gaan doen of door dingen in je situatie te veranderen. Balans vind je door op zoek te gaan naar wat jou inspireert.

Een gebalanceerd en vervuld leven ziet er voor iedereen anders uit. Voor mijzelf is het ondernemerschap de weg geweest om in elke levensfase zowel mijn eigen ambities en behoeften te kunnen vervullen als er ook met energie en bezieling te zijn voor mijn gezin.
 
Als jij dit ook wilt, help ik jou graag om een gedegen fundament voor jouw high-level bedrijf op te gaan bouwen vanuit jouw waarden, jouw talenten en jouw levensstijl. Het is het mooiste voorbeeld dat je je kinderen kunt geven!
 
Ik heb elke maand 3 plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over de vraag wat er voor jou mogelijk zou zijn. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen.
 
In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat ervoor nodig is om succesvol te zijn, je eigen ambities te combineren met hechte relaties thuis en een buitengewoon leven te creëren voor jou en je gezin. Geef je op via deze pagina als je voor één van de drie plekken in aanmerking wilt komen.Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment