The shift.
 
Het is alweer even geleden dat ik dit boek van Wayne Dyer las. En de bijbehorende film bekeek. Het raakte toen al iets aan. Maar de laatste maanden moest ik er weer regelmatig aandenken. De boodschap in dit boek richt zich op de 2e helft van je leven.
 
In de eerste helft van je leven zijn prestaties en materiële welvaart van groot belang. In de tweede helft bereik je meestal het punt waarop je je afvraagt: is dit alles? Je behoefte verschuift van een ambitieus naar een zinvol leven. Je hebt nog wel ambities, maar wilt ze anders inzetten: niet gericht op je ego, maar op de ziel. Dat betekent dat je de lessen moet loslaten die je eerder werden geleerd door ouders en maatschappij. Het gaat je steeds meer om het ontdekken van je unieke bijdrage, je werkelijke waarde.
 
Het is natuurlijk niet zomaar, dat dit boek me nu zo bezighoudt. Ik bevind me namelijk al enige tijd in niemandsland. Ken je dat? Dat het even niet stroomt, dat wat je deed niet meer werkt of je niet meer vervult? En dat je nog niet helder hebt, welke kant je op moet. Je weet het gewoon even niet meer. Ik noem dat niemandsland, het is er stil en ongemakkelijk. Je voelt je onzeker over wat te doen. Het kan je ook wat somber maken.
 

Ongemakkelijk

Daar was ik afgelopen tijd. In niemandsland. De kunst was zoals altijd: being comfortable with the uncomfortable. Het ongemakkelijke gevoel er gewoon laten zijn. Gewoon in beweging blijven en afwachten wat gevoeld wil worden. Wat gehoord wil worden. Wat helder wil worden. Dat vraagt soms actief ruimte hiervoor maken. Je terugtrekken. De stilte zelfs opzoeken, hoe ongemakkelijk ook.
 
En dan langzaam worden glimpjes weer zichtbaar. Losse invallen in je gedachten, je oog valt op een post, je wordt benaderd door iemand die al even uit je beeld of bewustzijn was verdwenen. Af en toe voel je plots je energie weer, je drive, je vuurtje.
Je bent er nog niet, maar het beweegt weer een beetje. Je voelt weer beter welke richting je op wilt, maar het voelt nog eng om te delen.
 
En daar ben ik nu. En ik deel het toch gewoon met je.
Ook al is het nog niet scherp en helemaal doordacht en doorleefd.
Omdat het jou juist laat zien, dat dat ook niet altijd hoeft. Je hoeft niet altijd alles helemaal uitgevogeld te hebben, voordat je het gaat delen. Er is juist ook schoonheid in het proces. En dat proces is net zo belangrijk om gedeeld te worden.
 
Dus daar gaat ‘ie. 
Wat is me afgelopen maanden duidelijk geworden? 
 

Belangrijke inzichten

Ik deelde hier al iets over in mijn eindejaarsblog, waarin ik vertelde over mijn belangrijkste inzicht uit 2021. Dat ik in mijn oude valkuil was gestapt en vanaf nu echt, echt, echt mijn ware natuur als multipassionate volledig ga omarmen. Dus voor mij niet meer één werkomgeving, één programma of aanbod, niet één superscherpe niche of één specialisatie.
 
Maar er is meer. Want hoe ongemakkelijk ook, een tijdje in niemandsland, is - naast dat het een kwelling kan zijn -, natuurlijk ook een hele mooie uitnodiging om nog een laagje dieper te gaan. In die zin is het ook een zegening. Ik voelde in mijn geval duidelijk dat ook mijn levensfase iets nieuws van me vroeg. 
 

Bucketlist

Daar waar ik 10 of 20 jaar geleden nog bij elke jaarwisseling een hele rij aan doelen en ambities uit mijn mouw schudde, realiseerde ik me dat dit is veranderd. Ik heb inmiddels al heel veel van die grote doelen en ambities behaald: mijn eigen bedrijf starten, een boek schrijven, op andere locaties wonen en werken, persoonlijke ontwikkelingsdoelen, omzetdoelen. Ik voel me gezegend dat ik al veel van mijn bucket list heb kunnen afvinken.
 
Ook voel ik me gezegend dat ik mijn bedrijf altijd heb aangepast aan mijn levensfase. Toen de kinderen klein waren, startte ik mijn eigen adviesbureau (Nederland) en later mijn ouder – en kindcentrum Joy (Curaçao). Dit was destijds hun tweede thuis. Toen we naar Sydney verhuisde, startte ik mijn online coaching bedrijf zodat ik ruimte had het gezin goed te laten ‘landen’ in de nieuwe leefomgeving.  
 
Zelfliefde en mindset
 
Dus dit jaar vroeg ik me af, terugkijkend op al die mooie ervaringen: wat bepaalt nu uiteindelijk je gevoel van geluk en voldoening? En eerlijk? Dan kom ik toch weer uit bij zaken als zelfliefde, bewustzijn, mindset, persoonlijke groei. En mijn grootste inspiratiebron op dit vlak is Louise Hay. 
 
In de jaren dat wij op Curaçao woonden, volgde ik zowel de 2-daagse basisworkshop en de 10-weekse Heal Your Life cursus en dat heeft voor mij persoonlijk ontzettend veel waarde gehad. En hoe mooi dat in deze transitiefase plots weer het gedachtengoed van Louise Hay op mijn weg komt. En wel in de vorm van de Heal Your Life Teacher- & Coachopleiding die ik in het laatste kwartaal van 2022 ga volgen. Ik heb er zo’n zin in! Lekker weer de diepte in.
 
Naar de kern. Naar de onderwerpen die in mijn eigen leven het werkelijke verschil maken. Zelfliefde en mindset, werken aan je persoonlijke groei. Die altijd hand-in-hand gaat met je professionele en zakelijke groei. Maar die ook leidt tot de voldoening en vervulling, die uiteindelijk ons geluk bepalen.
 

Wat betekent dit voor jou?

Waar deze nieuwe inzichten en energie me gaan brengen, weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat ik komend jaar mijn focus weer wat ga verbreden met mijn aanbod. Ik blijf mijn huidige programma’s aanbieden voor moeders die zoeken naar meer balans en voor coaches die zich in hun bedrijf richten op moeders, als business mentor en coach. Inhoudelijk zal ik naast mijn business gerichte content meer posts gaan delen over zelfliefde, mindset en bewustzijn. En ik blijf met jullie delen waar mijn “shift” zich heen beweegt in deze nieuwe (levens)fase.
 
Want niets maakt me meer blij dan jou te inspireren om jouw mooiste leven te leven! 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

1 Comment

  1. Wat een prachtig en eerlijk verhaal! Ik herken veel: van niemandsland tot veel kunnen tot zingeving tot levensfase. Heel fijn hoe jij er een prachtige wending aan geeft. Ik neem ook tijd en ruimte om dat wat er is naar de oppervlakte te laten komen. Zodat de stroming vanzelf ontstaat!

Leave a Comment