Als business mentor voor coaches die zich met hun aanbod richten op de doelgroep “moeders”, heb ik het vaak over de vraag hoe de juiste klanten aan te trekken. Moeders die investeringsbereid zijn en in hun eigen ontwikkeling als vrouw en moeder willen investeren. 
 
Onlangs had ik het daar ook over met mijn eigen business coach. Het Next Level Mama programma dat ik als licentiemodel aanbied aan mijn klanten, richt zich op ambitieuze vrouwen die veel ambities voor zichzelf hebben, die voor zichzelf nog echt iets willen neerzetten, maar ook een goede moeder willen zijn voor hun nog jonge kinderen. Moeders die willen leren hoe ze zichzelf staande kunnen houden in de druk en spanning die ze soms ervaren in alle uitdagingen die deze combinatie met zich meebrengt.
 

Voelt de ambitieuze, succesvolle vrouw zich wel aangesproken door de term “moeder”?

De vraag die opkwam was wie zich aangetrokken voelt door de term “moeder”. Identificeert de vrouw zoals beschreven zich wel in de eerste plaats als moeder, en niet veel meer als ondernemer, professional of iets anders? 
 
Kortom, trek je met de term “moeder” in jouw marketing wel de juiste vrouwen aan of alleen moeders die de hele dag willen tutten met hun kind of de rust proberen te vinden via yoga, mindfulness en mediteren. Trek je met de term “moeders” wel die ambitieuze vrouwen aan die (grof) willen investeren in hun persoonlijke groei?

“Moeder” als geuzennaam
 
Ik merk inderdaad dat vrouwen op het werk of in hun bedrijf hun moederschap graag verdringen, omdat dat deel kennelijk niet past bij hun professionele of ambitieuze identiteit. Het is vaak iets “wat ze erbij doen”, en waar de werkgever of klant vooral niet te veel last van mag hebben. Als ambitieuze, succesvolle vrouw zou je je kennelijk liever niet primair identificeren met de term “moeder”. 
 
Hoe komt het toch dat het moederschap in het hoekje terecht is gekomen van tuttigheid, burgerlijkheid en ambitieloosheid? Dat we het moederschap als ambitieuze, succesvolle vrouw kennelijk liever niet gebruiken om onszelf te beschrijven. Persoonlijk vind ik de term “moeder” een geuzennaam. Voor mij staat “moeder” voor kracht, inventiviteit, creativiteit en een groot hart. Niets om je voor te schamen of kleiner te maken. Sterker nog, moeders maken de toekomst! En ambitie en moederschap gaan heel goed samen.
 

Moeders doen het!

Surfend op het internet lijkt het moederschap soms wel een zware last om te dragen. Burn-out ligt op de loer, je komt nooit meer aan jezelf toe, je kunt je eigen ambities wel in de koelkast zetten. Natuurlijk is het moederschap ook uitdagend, juist als je ambitieus bent en hoge doelen voor jezelf stelt. Of als je kind extra aandacht of zorg vraagt. Of als je het alleen moet doen. Maar moeders doen het.
 
Moeders doen het elke dag. Ze houden de wereld draaiend en maken de toekomst. En ik zou graag zien dat moeders dat meer gaan “ownen”. Moeders zijn badass en stoer, in alle chaos, onzekerheid en stress die nu eenmaal gepaard gaan met het moederschap. Niemands leven is perfect maar de meeste moeders hebbende boel aardig het grootste gedeelte van de tijd aardig op de rit. En dat is niet niks.
 

Elke moeder verdient een coach

We kunnen het moederschap in deze tijd invullen hoe we het willen en combineren met wat we professioneel gezien maar willen doen. Er is meer ruimte voor de professionele ambities van moeders dan ooit. En als coaches hebben wij juist deze moeders, die willen blijven groeien, als moeder en professional zo veel te bieden.
 
Want elke vrouw wil ook die goede moeder zijn, heeft tools en skills nodig om met alle verantwoordelijkheden om te gaan, om haar tijd en energie te managen, om met alle stress en spanning om te gaan. Om haar eigen ambities te kunnen najagen en tegelijkertijd haar gezin alle aandacht te geven die ze wil. 
 
En het is ook aan ons om het meer ‘gewoon’ te maken dat moeders heel goed voor zichzelf zorgen en investeren in hun persoonlijke groei. Door moeders niet neer te zetten als uitgebluste vrouwen die alleen maar op zoek zijn naar rust en balans. Maar om moeders juist aan te spreken op hun kracht en hun ambities.
 

Next Level Mama

Met het Next Level Mama programma leer je moeders juist hoe zij hun ambities en dromen kunnen waarmaken, zonder zichzelf op te branden en zonder hun gezin te moeten verwaarlozen. Hoe ze persoonlijk en professioneel kunnen blijven groeien en hierdoor juist een betere moeder worden. Hoe ze de regie over hun leven echt in eigen hand kunnen nemen, waardoor ze de combinatie van werk en gezin precies zo vormgeven, dat ze die energie, voldoening en groei gaan ervaren waar ze naar verlangen. Kortom, hoe ze echt next level kan gaan in haar werk en leven.
 

Terugkomend op de vraag: zijn moeders investeringsbereid? 

Nee, niet alle moeders zijn investeringsbereid. En ja, ambitieuze, succesvolle moeders zijn investeringsbereid. Maar dat vraagt wel iets van jouw marketing boodschap. Want aan jezelf werken vraagt niet alleen een investering in geld, maar vooral ook een commitment aan jezelf. De uitgebluste moeder, die geen leiderschap wil nemen over haar leven is dus niet jouw doelgroep.
 
Dus richt je marketing boodschap aan de moeder die:

  • urgentie ervaart (er moet nu iets gebeuren), omdat het anders teveel gaat kosten (haar baan of bedrijf, haar relatie met zichzelf of haar partner, de ontwikkeling van haar kinderen, haar droom, vriendschappen)
  • doelen voor zichzelf heeft en voor haar gezin: emotioneel, financieel, spiritueel. Het behalen van deze doelen zijn belangrijk voor deze klant, ze raken aan haar identiteit
  • verantwoordelijkheid voelt en niet in de slachtofferrol zit. Ze begrijpt dat als zij dingen anders wil, zij zelf zal moeten veranderen.

 
Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment