In mijn coachingsessies besteed ik veel aandacht aan zichtbaarheid en gezien worden. In de coachingsgesprekken met de prachtige vrouwen uit mijn programma wordt mij keer op keer duidelijk hoe wezenlijk het voor ons is om gezien te worden.
 
Heel veel van ons verdriet, onzekerheid, angsten, gevoelens van onzekerheid, boosheid en frustratie is terug te voeren op de eenzaamheid die we hebben ervaren in onze moeilijke of juist succesvolle momenten. Het gevoel dat niemand ons zag in onze zorgen, in onze pijn, in onze strijd èn in onze overwinningen, laat vaak een gevoel van leegte en nutteloosheid achter die we op allerlei manieren proberen op te vullen.
 
Meestal zoeken we de afleiding of de oplossing buiten onszelf. Maar daarmee drijven we juist verder van onszelf af, voelen we ons steeds eenzamer en komen we in een negatieve spiraal terecht.
Ik kom hier later op terug.
 

'Self-care' in plaats van 'self-sacrifice'
 
Een gebeurtenis die me deed nadenken over gezien worden, deed zich een aantal jaren geleden voor. Ik lanceerde destijds een nieuwe poot in mijn bedrijf. Naast mijn coaching wilde ik vrouwen ook helpen bij het beter voor zichzelf zorgen door het gebruik van hoogwaardige producten op het gebied van huidverzorging en cosmetica. 
 
Om me hierin beter thuis te voelen, woonde ik in Sydney een workshop bij rond dit thema. Het was een interactief gebeuren, waarbij we allemaal uitgenodigd werden van alles uit te proberen. We kregen allemaal een spiegel om te experimenteren met kleuren lipstick en foundation en om het effect te zien van de verschillende huidverzorgingsproducten.
 
Ik was met mijn dochter en ik realiseerde me, terwijl ik ongemakkelijk rond keek naar wat de andere vrouwen deden, hoe lang het geleden was dat ik met zorg naar mijn eigen gezicht had gekeken en aandacht had besteed aan mijn huid, wat het nodig had en welke kleuren mij goed stonden.
 
Het was een bijzonder inzicht en het voelde zo symbolisch. In mijn werk vertel ik andere vrouwen altijd dat ze meer tijd aan zichzelf mogen gaan besteden, dat ze naast moeder, werknemer, ondernemer, echtgenote of partner, ook een individu en vrouw zijn. Dat zij ertoe doen en dat zij om te kunnen blijven geven, ook moeten leren te ontvangen. Lief zijn voor jezelf. Self-care in plaats van self-sacrifice. En een belangrijke oefening hierbij die ik uitdraag en mijn cursisten aanleer, is die van ‘spiegelwerk’.
 
Tijdens de lancering van mijn nieuwe bedrijfsonderdeel, waarbij we ook weer met spiegels en de producten aan de slag gingen, herkende ik diezelfde ongemakkelijkheid bij de aanwezige vrouwen. Alsof we een drempel over moeten om onszelf te bekijken, te verzorgen en mooi te maken. Om onszelf echt zichtbaar te maken.
 
 
Shoppen met een stylist
 
Tenslotte kreeg ik een achter-de-schermen-branding-make-over-traject. Als je een global business wilt opbouwen, dan moet je jezelf natuurlijk ook als zodanig gaan profileren. Dus het was tijd voor nieuwe foto’s voor mijn website en social media. Met twee hele leuke vrouwen ben ik daarom een traject gestart om mijn merk sterker te gaan neerzetten. En daar hoorde een shopping sessie bij met een stylist.
 
Shoppen is iets waar veel vrouwen blij van worden (denk ik), maar bij mij roept het altijd vooral stress op. Ik weet niet wat me staat, ben bang dat niets me past en jezelf steeds zien in die niet goed verlichte pashokjes, brrrr… niets voor mij. Ik word er alleen maar vreselijk onzeker van. Maar Leesa, de stylist, had zich goed voorbereid en in de verschillende winkels al het één en ander laten weghangen. En zowaar ging ik naar huis met een aantal kledingstukken, die ik zelf nooit zou hebben uitgekozen, maar waar ik me goed in voelde.
 
Later die week gingen mijn man en ik sinds tijden weer eens samen uit en toen ik in één van de nieuwe aanwinsten de woonkamer in kwam, zei mijn oudste zoon welgemeend: “Mooi mama, die kleur staat je echt goed!” De andere kinderen beaamden het en keken goedkeurend naar me. En weer realiseerde ik me hoe lang het was geleden dat ik mezelf zo in het zonnetje had gezet. Alleen al dit inzicht, wat ik bij zoveel van mijn klanten terug zie, was de shopping sessie meer dan waard.

 
Hoe zit dat bij jou?
 
Geef jij genoeg aandacht en liefde aan jezelf? Durf jij op te staan en jezelf zichtbaar te maken? Durf jij in je kracht te gaan staan? Wat houdt je tegen, wat heb je nodig? Als je daar eens met me over zou willen sparren, vraag dan een gratis Clarity Call (via Zoom) aan. Dit doe je eenvoudig door HIER een dag en tijd in te boeken.
 
Ik wil je graag uitnodigen meer aandacht aan jezelf te gaan besteden en jezelf af en toe heerlijk te verwennen. Alleen als je goed voor jezelf zorgt, ben je in staat dit voor je kinderen te doen en er echt voor hen te zijn.
 
Dus neem vandaag eens de tijd om goed naar jezelf te kijken in de spiegel en kijk wat er naar boven komt voor jou. De emoties die je daarbij ervaart, zijn jouw persoonlijke uitnodiging om te leren luisteren naar jouw innerlijke schoonheid en wijsheid.
 
Liefs,
Monique x

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment