Pharrell Williams nummer ‘Happy’ maakt me altijd vrolijk én zet me aan het denken. ‘Clap along if you know what happiness is for you…’

Ik was één van die druk bezette moeders die graag door rende in de dagelijkse stroom van boterhammen maken, kusjes uitdelen, kinderen op en neer rijden, intussen je werk doen, boodschappen halen, mails beantwoorden, je Facebook checken, afstemmen en overleggen met manlief over onbelangrijke zaken, maar wel noodzakelijk om aan alle verplichtingen en taken te voldoen. De ideale situatie om de dingen waar je echt blij van wordt, steeds weer voor je uit te schuiven en uit te stellen. 
 
Waar word ik echt gelukkig van? Van schrijven, mensen inspireren, reflecteren op de waanzin en schoonheid van het leven, een goed gesprek met één van mijn kinderen, een goede vriendin of mijn man. Dit zijn de momenten, dat ik me ook zo dankbaar, begeesterd en gelukkig voel. Waarom doe ik het dan zo weinig? 
 
Wat is het, dat we aan de echt belangrijke zaken vaak zo weinig tijd besteden en maar al te graag verkondigen dat we wel zouden willen, maar er echt geen tijd voor hebben. Of er nog niet klaar voor zijn? Eerst nog dit, eerst nog dat. En dan pas gaan we doen, wat we nu eigenlijk al echt willen doen. Vreemd. 
 
Voor mezelf ben ik erachter gekomen dat achter dit uitstelgedrag van mij een grote angst schuilgaat. Zo, dat is er uit. Angst ja, ik ben eigenlijk doodsbang om meer tijd te gaan besteden aan de dingen die ik echt belangrijk en vervullend vind. 
 

Angst om niet goed genoeg te zijn 

Kan ik wel goed genoeg schrijven? Kan ik wel goed genoeg coachen? Ben ik überhaupt inspirerend genoeg voor anderen? Ben ik goed genoeg? Het is een wezenlijke vraag, die je alleen zelf kunt beantwoorden. Hoe meer je jezelf kunt accepteren en goedkeuren, des te meer kun je met overtuiging zeggen: ik ben goed genoeg. Vaak zoeken we die goedkeuring bij anderen, maar in essentie verdwijnt dat knagende, zeurende stemmetje van binnen pas echt, wanneer je jezelf die goedkeuring kunt geven.
 

angst om je verhaal te delen

Vaak denken we dat we alleen staan met onze zorgen, problemen en gedachtespinsels. Ik ook. Anderen zullen me wel kinderachtig vinden, of emotioneel, of onprofessioneel. Gek genoeg zul je merken, dat wanneer je deze ‘vreemde gedachten’ met anderen deelt, dat zij ze ook hebben, soms hebben ze zelfs nog ‘gekkere’ overtuigingen of zorgen. En dat het juist heel fijn kan zijn dit soort dingen met elkaar te delen.
 
Maar het blijft ‘eng’, want het maakt je kwetsbaar (althans zo voelt het), wanneer je met de buitenwereld deelt wat zich allemaal in jouw binnenwereld afspeelt. Zeker als je dit nog niet gewend bent te doen. Maar er zijn zoveel mensen, zowel in de virtuele als in de ‘echte’ wereld, die anderen inspireren en bemoedigen, gewoon door hun eigen verhaal te vertellen… waarom zou mijn of jouw verhaal niet die kracht kunnen hebben voor anderen? 
 

angst voor financiële onzekerheid 

Veel mensen denken dat als ze alleen nog maar gaan doen wat ze leuk vinden, dat ze zich dan financieel in het diepe storten. Op dit punt heb ik inmiddels in mijn eigen leven genoeg bewijs verzameld dat juist als je doet wat je leuk vindt, waar je oprecht blij en enthousiast van wordt, het geld begint binnen te stromen. Juist als je je zonder angst stort in het realiseren van jouw dromen, komt er op de één of andere manier altijd geld vrij om jouw dromen waar te maken. Het Universum beloont jou voor je durf. 
 

geen excuses, begin nu!

Dus kortom komt het erop neer dat ‘happiness’ gewoon voor het oprapen ligt. Kijk je angsten in de ogen en ga gewoon meer doen van wat je leuk vindt! Al is de eerste stap nog zo klein, begin nu. Niemand is ooit klaar voor wat dan ook. Er is geen perfect moment voor wat dan ook. Maar NU is goed genoeg.
 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment