Welke boodschappen geef jij je kinderen bewust of onbewust mee? Als ontwikkelingspsychologe blijft het me fascineren hoezeer de dynamiek in het gezin waarin je als kind en puber opgroeide zich vastzet in je lichaam en je geest. Het is goed om eens stil te staan bij de verhalen van onze vaders en moeders. Hoe stonden zij in het leven? Hoe gingen ze om met geld? Wat was in hun ogen een goede opvoeding? Wat betekende de liefde voor hen? Hoe gingen ze met elkaar om en met jou? Waarmee kreeg je hun waardering en wanneer keurden ze jou af?
 
De overtuigingen en sociale codes die de dienst uitmaakten in ons ouderlijk gezin bepalen ook als we volwassen zijn vaak nog onbewust ons leven en ook het succes van onze bedrijven en relaties.
 
Om ons hiervan te bevrijden en werkelijk ons eigen pad te kunnen gaan volgen en onze ware missie te ontdekken, is het dus nodig hier diep in te duiken en in liefde los te laten wat ons niet meer dient.
 
Als kind kiezen we vaak voor twee opties om ons staande te houden:

  • Ofwel we passen ons aan en gedragen ons zoals van ons wordt verwacht om de liefde en goedkeuring van onze ouders veilig te stellen en de harmonie of het evenwicht in het gezin te bewaren.
  • Ofwel we kiezen ervoor om ons af te zetten tegen onze ouders of het systeem waarin we leven. We gaan dan onze identiteit bouwen op het zoeken van conflict, het uitlokken van afkeuring of het shockeren van onze omgeving.
Onze levenstaak is uit te vinden wie we zijn en werkelijk onze eigen waarheid te gaan leven, los van de opinies en verwachtingen van anderen.
 
Ikzelf ging voor het eerst in therapie toen ik 18 jaar was. Precies om die reden. Ik wist dat ik zaken had op te ruimen en ik wist dat ik heel graag kinderen wilde. En ik wilde hen vooral niet opzadelen met mijn eigen ‘shit’. Sindsdien heb ik altijd aan mezelf gewerkt en toen de kinderen geboren werden, werd mijn ‘drive’ om de beste versie van mezelf te worden alleen maar sterker. 
 
En nu is het mijn passie om andere moeders hierbij te helpen. Om op zoek te gaan naar wat ons belemmert om onszelf te laten zien en de kracht aan te boren van onze mind en onze intuïtie om ons eigen leven te creëren op een manier die echt bij ons past.
 
 
Do what you love and inspire your children!
 
Dit was de ondertitel van de Engelse vertaling van mijn eerste boek: Do what you love and inspire your children. Laat je kinderen zien dat je andere keuzes kunt maken in het leven en dat iedere keuze goed is wanneer die echt past bij wie jij bent. 
 
Je hoeft niet het gebaande pad te lopen dat de generaties voor jou hebben vrijgemaakt. Je kunt op vele manieren je geld verdienen, je bijdrage leveren en het leven leven. Als gezin hebben wij tot nu toe zeker geen standaard leven geleid en de toekomst ligt volledig open. 
 
Mijn bedrijf komt steeds in nieuwe fases terecht, ikzelf groei en leer nog elke dag en ook mijn man staat opnieuw op een kruispunt wat betreft loopbaan en carrière. Terug naar de corporate wereld kijkt definitief geen optie meer, maar wat dan wel? Wie ben je zonder de status van een mooie functie of positie bij een gerespecteerd bedrijf?
 
‘Volg je hart’ klinkt mooi, maar al die onzekerheden en die angsten die dan om de hoek komen kijken, weerhouden velen ervan hier serieus werk van te maken. En in mijn coaching praktijk merk ik vaak dat velen niet eens meer zo goed weten wat hun hart nu eigenlijk vertelt. Ik begrijp het, maar heb het ook mijn missie gemaakt om te laten zien dat het kan.
 
Persoonlijk heb ik altijd mijn hart gevolgd, en dat doe ik nog steeds.
 
Hieronder sluit ik af met de 5 belangrijkste lessen die ik heb geleerd. Dit is wat je kinderen leert, wanneer je er echt voor gaat en je hart volgt.
 
1. Investeer in jezelf
Besteed geld, tijd en aandacht aan jezelf. Breng soms een offer en weet dat de investering zich altijd dubbel en dwars terugbetaalt. Je geeft hiermee een helder signaal aan jezelf en aan het Universum dat je serieus bent, dat je het echt meent, dat je echt wilt groeien en met jezelf het ‘commitment’ wilt aangaan hier alles voor te doen.
 
2. Omring jezelf met high-vibe mensen
Wanneer je de kwaliteit van je leven wilt verbeteren, is het zo belangrijk je te omringen met mensen met dezelfde ambities, dezelfde gedrevenheid en dezelfde energie. Alles is energie en het is moeilijk rijk te worden in een ‘vibe’ van armoede, het is moeilijk te groeien in een ‘vibe’ van jezelf klein houden, het is moeilijk je gelukkig te voelen in een ‘vibe’ van klagen en tobben. Dus wees kritisch met wie jij je kostbare tijd doorbrengt!
 
3. Accepteer hulp, laat je coachen
Maak niet de fout dat je denkt dat je alles alleen moet doen. Of dat je alles alleen KUNT doen. De meest succesvolle mensen hebben een coach of een mentor. Je bent nooit uitgeleerd en er kan telkens weer een laagje van de ui worden afgepeld. Het hebben van een coach of mentor is geen luxe, maar de beste en snelste manier om stappen te maken. Het versnelt jouw leerproces.
 
4. Neem risico’s
Maak geen plan B, focus je op de uitkomst die je het allerliefste wilt creëren. Neem risico’s en weet dat je altijd gedragen wordt wanneer de intentie er één van liefde is. Wanneer je eerlijk bent naar jezelf en naar anderen, wanneer je jezelf uitdaagt om een grotere bijdrage te leveren aan jezelf en je omgeving. Blijf stappen nemen om je comfort zone te vergroten, daar groei je van en het geeft je zo’n voldoening te merken dat je tot meer in staat bent dan je dacht.
 
5. Werk hard en geniet met volle teugen
En tenslotte: doe dit werk alsof je leven ervan afhangt, want dat is ook zo. Persoonlijke ontwikkeling is niet iets wat je er even bij doet. Het is een lifestyle. Wat voor leven is het, wanneer je gewoon de dagen afkruist op in je agenda? Als je je laat leven, in plaats van er vol in te duiken en het leven te creëren samen met de energie van de liefde en het Universum? Jij bent een krachtige co-creator, dus gebruik deze kracht liefdevol en met overtuiging. De beloning is groot: een rijk en vervuld leven. Het leven is er om met volle teugen van te genieten.
 
Wil jij weten hoe je meer uit jouw leven kunt halen, verlang je naar een betere connectie met jezelf en de mensen om jou heen, wil jij jouw eigen lifestyle business opzetten en jouw droomleven creëren?
 
Het is altijd mogelijk een vrijblijvende Clarity Call met mij te boeken. In dit gratis gesprek van 30 minuten maken we nader kennis en bekijken we samen op welke manier ik jou het beste van dienst kan zijn. Er is alle ruimte om te sparren, jouw vragen te stellen om zodoende de juiste keuze te kunnen maken. Klik gewoon hier als je wilt praten en boek een tijd die jou uitkomt!

 

Is dit interessant voor jou?

Ik heb elke maand een paar plekken beschikbaar voor een gratis Clarity Call om met je te sparren over jouw plannen en dilemma's.  Samen kijken we hoe ik jou het beste kan helpen. Dit aanbod geldt exclusief voor jou als ambitieuze, open-minded vrouw die meer uit zichzelf en haar bedrijf wil halen. In het gesprek geef ik je mijn ideeën over wat er voor  jou mogelijk is. 


Wil je eerst zelf checken of je op de goede weg zit? 
Check dan hier de drie pijlers van een succesvol coaching bedrijf.

0 Comments

Leave a Comment