Werken aan een ā€˜growth mindsetā€™


Carol Dweck, een onderzoekster in de psychologie, onder­scheidt twee mindsets. De ‘fixed mindset’ gaat ervan uit dat zaken als je intelligentie en je zelfbeeld een stabiel en vast­staand gegeven is. Mensen met een ‘fixed mindset’ geloven dat bepaalde eigenschappen van henzelf onveranderlijk zijn. De logische conclusie is dan dat ieders mogelijkheden eindig zijn, beperkt door deze vaststaande factoren.
Read more...

Zelfbeeld in de opvoeding


Een baby zal zich nooit druk maken om zijn of haar neus of billen. Een baby is wie hij of zij is en reageert primair vanuit de eigen behoeften. Een baby uit zich vrijelijk als het honger heeft, pijn of verdriet, zonder zich ook maar enigszins af te vragen wat wij daarvan vinden.

Read more...

De interne dialoog


We voeren dagelijks een interne dialoog met onszelf. Deze dialoog verloopt nagenoeg altijd hetzelfde. Je kunt het verge­lijken met je lievelingsplaat of je lievelingsnummer. Op een gegeven moment ken je de tekst feilloos van buiten, je zingt het nummer automatisch mee en je staat niet meer zo stil bij de betekenis van de woorden.

Read more...

Hoe staat het met jouw zelfbeeld?


Lief zijn voor jezelf is erg belangrijk voor je geestelijke en licha­melijke gezondheid. En of je het nu zelfliefde of zelfzorg noemt, het is belangrijk om hier tijd voor maken.
 
Zonder schuldgevoel dat je er niet voor de ander bent, onverantwoordelijk doet of kostbare tijd verspilt op een dag. Het is net als met het zuurstof­masker in het vliegtuig. Voordat je gaat opstijgen, leer je dat je eerst zelf je masker moet opzetten voordat je jouw kind of een ander helpt. Door goed voor jezelf te zorgen, heb je meer ruimte voor een ander en heb je de ander meer te geven.
Read more...

Zelfliefde vraagt om kwetsbaarheid



Je hebt het me vast al eerder horen zeggen. Zelfliefde is alles. Het is de basis voor een gelukkig en vervuld leven. Het maakt niet uit in welke functie je nu zit, wat je persoonlijke situatie is of hoeveel omzet je maakt. Als de basis niet op orde is, kun je nergens echt van genieten. Maar velen weten niet wat ze zich moeten voorstellen bij van jezelf houden. Voor velen zijn het lege woorden, is het vaag, egoïstisch of zweverig.


Read more...

Niemandsland: een zegening of een kwelling?


The shift.
 
Het is alweer even geleden dat ik dit boek van Wayne Dyer las. En de bijbehorende film bekeek. Het raakte toen al iets aan. Het is natuurlijk niet zomaar, dat dit boek me nu zo bezighoudt. Ik bevind me namelijk al enige tijd in niemandsland. Ken je dat? 

Read more...

Mijn inzichten na het lezen van ā€˜WILLā€™ van Will Smith

 

Om eerlijk te zijn; ik heb het nog niet uit. Ik ben nu ongeveer halverwege.

Maar graag deel ik vast wat inzichten en vragen met jou. Misschien heb je er iets aan en heb je het nodig dit te horen.

Read more...

Do you ā€˜fit inā€™ or ā€˜stand outā€™?


Toen we in Sydney woonden, ging ik eens drie dagen samen met mijn oudste zoon van 15 jaar naar een business evenement. Hij dacht erover zijn eigen bedrijf te beginnen, en we moedigden hem aan zijn onderzoek te doen. We willen onze kinderen blootstellen aan andere ideeën en informatie dan wat ze op school leren.

Read more...

Oops, I did it againā€¦mijn belangrijkste les uit 2021


Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op 2021 zag ik dat ik voor de zoveelste keer in mijn eeuwige valkuil was gestapt...



Read more...

Hierom vertoon je uitstelgedrag (en zo kom je ervan af)




Laten we het eens hebben over uitstelgedrag. Dit is een groot probleem voor de meesten van ons. Ik ben nogal een doener; ik hou ervan om dingen gedaan te krijgen. Ik hou van de magie van actie ondernemen en daardoor weet ik dat het veel beter voelt om iets gedaan te hebben, om iets van mijn actielijst te schrappen, dan om het niet gedaan te hebben, omdat ik er geen zin in had.

Read more...

Mijn top 6 tips voor ondernemende moeders


In mijn business ontmoet ik veel vrouwen die zich schuldig voelen. Ze voelen zich schuldig, omdat ze altijd het gevoel hebben dat ze moeten jongleren tussen enerzijds het opbouwen van een bedrijf waar ze van houden en waar ze in geloven en anderzijds de liefde en toewijding van het moederschap.

Read more...

De kracht van journaling



Zowel in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als in het werken met mijn cliënten heb ik ontdekt hoe krachtig journaling is als je meer zelfkennis wilt vergaren.

En wie zou dat niet willen?

Want weet je wat?

Zelfkennis is het startpunt voor verandering, ongeacht op welk gebied van je leven je wilt verbeteren.

Read more...

Thanksgivingā€¦ het moment voor dankbaarheid


In dit Thanksgiving weekend wil ik even stilstaan bij het begrip dankbaarheid. Veel mensen erkennen tegenwoordig het belang van dankbaarheid. Maar in tijden waarin we allemaal zo druk en afgeleid zijn, kan ´dankbaarheid´ ook een zoveelste ´verplichte´ check worden op je do-to lijst. Bovendien kan het onderwerp ‘dankbaarheid’ ook beperkende overtuigingen oproepen en deze kunnen je blokkeren om je écht over te geven aan dit gevoel van waardering.

Read more...

Zijn moeders wel investeringsbereid?


Als business mentor voor coaches die zich met hun aanbod richten op de doelgroep “moeders”, heb ik het vaak over de vraag hoe de juiste klanten aan te trekken. Moeders die investeringsbereid zijn en in hun eigen ontwikkeling als vrouw en moeder willen investeren. Onlangs had ik het daar ook over met mijn eigen business coach.
Read more...

Waarom jij een NEE wilt krijgen in je strategiegesprek


Ik heb ze vele malen gevoerd. Als potentiele klant en als verkopende coach/ondernemer. Het zijn vaak razend interessante gesprekken, waarin van beide kanten veel te leren valt. Mits goed gevoerd, kan zo’n gesprek een onbetaalbare leerervaring zijn en tot nieuwe inzichten leiden.
Read more...

Zonder implementatie geen transformatie


WAT IS JOUW BELOFTE AAN JE KLANT?

Als je als coach een traject of programma aanbiedt, is het heel belangrijk zelf heel scherp te hebben wat de belofte is aan je klant. Mensen betalen namelijk niet voor een x aantal sessies of x aantal online werkboeken, ze betalen voor de resultaten die ze door jouw coaching kunnen bereiken.

Read more...

Wat is het juiste moment om te investeren in jezelf?


IK DENK DAT DE TIMING NIET GOED IS, ZEI ZE

Ze had echt een heel goed gevoel na ons gesprek gehad, maar daarna begon ze toch te twijfelen. Ze voelde zich niet goed, een beetje nerveus. Of iets op haar borst drukte. Wat wilde dit gevoel haar dan vertellen? Misschien was de timing toch niet zo goed. Ze besloot dat ze niet in moest stappen in mijn programma. Het leek haar wel echt een goed programma, dus misschien kwam ze later wel weer terug. Dan meld ik me wel, zei ze. 
Read more...

Dat ene ding waarmee je moet stoppen als het niet stroomt in je bedrijf


mijn amerikaanse coach noemde het 'analysis paralysis'

Mijn Amerikaanse coach noemde het 'analysis paralysis'. Je eigen succesverhalen dood relativeren, eindeloos twijfelen over triviale zaken als een website, doorsleutelen aan je content, nog een webinar of opleiding volgen. Van alles doen en het ontzettend druk hebben, maar geen stap voorwaarts maken. Of gewoonweg verlamd zijn door alle goed bedoelde, maar soms tegenstrijdige adviezen van anderen, en daardoor maar helemaal niets meer doen. In ieder geval niet iets dat zichtbaar is voor je potentiële klanten.
Read more...

Wat als het niet aan je prijzen ligt?



Loopt het nog niet zoals je zou willen in jouw coaching bedrijf?

Waar je zo enthousast begon met je eigen coaching praktijk, sluipt vroeger of later de twijfel onder je huid. Je trekt nog niet zoveel klanten aan als je zou willen, en je weet eigenlijk niet hoe dat komt. Je hebt zoveel expertise te delen en je weet dat je jouw klanten echt goed kunt helpen. Maar je dagen vullen zich met allerlei randzaken. 
Read more...

6 Tips voor een betere money mindset


ZITTEN JOUW OVERTUIGINGEN OVER GELD JE IN DE WEG?

Hoewel op mindset vlak altijd nog veel te leren valt, realiseer ik me in gesprekken met niet-ondernemers altijd hoezeer mijn manier van denken over geld, overvloed, verkopen en schulden hebben, is veranderd door het ondernemerschap. En hoe ik hierin gegroeid ben.

Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates